Graphilla.com :: Преглед на тема - Снимки?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Снимки?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
_sasho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 10:33 am    Заглавие: Снимки? Отговорете с цитат

Искам да питам колегите тука, откъде ползват снимки.
Аз по принцип ползвам от www.istockphoto.com и www.stockxpert.com. Тия последните, обаче направиха малко шибан номер (е, те си знаят хората :)) като преди 1 снимка около 800 px широчина струваше 1 кредит, а сега струва 2 кредита. Същото и на istockphoto ама там е 3. Абе общо взето инфлация, петрола се вдига, снимките поскъпват и т.н. Ресурсите поскъпват.
Бича и от Flickr като се опитах да си преведа какво точно означава Creative Common Licence ама не можах точно. Мога ли да ползвам free? Ако някой знае да разясни ще помоля. Е, от Flickr гледам така да ги използвам, че да не се познават много много ама...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
_sasho

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 10:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам само да поясня, нямам предвид да изсипете всички линкове от bluevertigo ами просто наистина да споделите, откъде ползвате. Може пък да излязат някакви незнайни готини ресурси със снимки, евентуално евтини..
Върнете се в началото
chono

Местожителство: Wien, AT

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 11:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ползвам istockphoto. И аз малко се поизнервих като поскъпнаха, ама кво да се прави. Пробвал съм и няколко други, ама съдържанието или не ми харесва или дублира тва от айстока. И аз ще се радвам ако някой даде интересени предложения.
Върнете се в началото
The_Stupid_one

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 11:51 am    Заглавие: Re: Снимки? Отговорете с цитат

_sasho написа:
...като се опитах да си преведа какво точно означава Creative Common Licence ама не можах точно...

Можеш, стига да посочиш, кой е автора на снимката...
Sami

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

link
Лицензите на CREATIVE COMMONS са различни. Някои не позволяват използване за комерсиални цели.
Tangerine

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 12:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ползвам от http://www.dreamstime.com и http://www.sxc.hu.
А Creative Commons лицензите са най-различни и могат да включват или изключват разни опции. Най-често можеш да ползваш картинки, при условие, че посочиш автора им и НЕ ги използваш с комерсиална цел:)
За повече информация: http://creativecommons.org
radostina

МнениеПуснато на: Чет Юни 19, 2008 3:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ние тук използваме http://www.shutterstock.com/ можем да теглим до 25 снимки на ден мисля, но ни стигат определено.
Ако искате мога да видя при какви условия точно, защото сега идея си нямам (пък и не съм се интересувала де)

и ти ако искаш ела да сме две ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети