Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 5:29 pm Заглавие: Коя е любимата ви клавиатура? |
|
|
Напоследък все повече се дразня на клавиатурата ми вкъщи. Искам нещо по-компактно, да не щрака толкова много, да ми е удобно и да ми е гот да я ползвам.
Трети ден как се убеждавам, че клавиатурата на МАК не е чааак толкова хубава, ама все ме влече да си я взема.
Ще се радвам да чуя някакви предложения за клавиатури, може и за мишки, както и за и против :) Не че не сме имали такива теми преди. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 6:03 pm Заглавие: |
|
|
.. мен ме радва как моята клавиатура вдига шум.. колкото повече шум вдига, толкова повече си мисля как околните ми се възхищават как бързо пиша.. разбира се, те едва ли ми се възхищават, но аз така обичам да си мисля.. даже, в момента няма никой край мене, но съм сигурна, че ако имаше щяха да се възхитят как бързо пиша. и щяха по звука да го разберат.. мда. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 6:21 pm Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | .. мен ме радва как моята клавиатура вдига шум.. колкото повече шум вдига, толкова повече си мисля как околните ми се възхищават как бързо пиша.. разбира се, те едва ли ми се възхищават, но аз така обичам да си мисля.. даже, в момента няма никой край мене, но съм сигурна, че ако имаше щяха да се възхитят как бързо пиша. и щяха по звука да го разберат.. мда. |
Tака си е..., трябва да тропа :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Microsoft Internet Keyboard Pro. жалко че не се намира вече. Купих ги всичките. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 8:01 pm Заглавие: |
|
|
Според мен критерии, по които трябва да се избира една клавиатура (PC) поне за мен са (пък била тя и за 20 лв.):
Да и тропат клавишите.
Най-добре да няма ама ако има Power , Wake и т.н. да не са близо до PrintScreen.
Да има голям бутон Enter.
Да не е лъскава, защото като събира прах и личи супер много.
Да няма излишни бутони, Volume и т.н.
Да няма ергономична форма ами най-проста правоъгълна. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kdjenev

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 8:08 pm Заглавие: |
|
|
С такава клавиатура съм в къщи, много е практична, компактна и тиха, мишката също е много удобна (поне на мен).
Модела е s510 ако искаш да разгледаш за повече инфо.
 _________________ save ass
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ax
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 8:28 pm Заглавие: |
|
|
Това е моята. Страшно доволен съм, бяха ми нужни към 2-3 часа за да свикна с нея. Главен недостатък е цената, но мисля че компенсира. Преди това имах SAMSUNG Pleomax към която също нямам забележки.
Имам проблем с мишката ми, много клика. Някой, ако има идея за по-тихичка ще съм благораден.[/url] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 8:39 pm Заглавие: |
|
|
И сега ще кажеш че си я подкарал под виндовс с пълната и функционалност? _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 10:02 pm Заглавие: |
|
|
Е да де, какво ще рече - пълна функционалност на МАК клавиатура под Виста, примерно? :)
Аз например съм си инсталирал и един МАК на ПЦ-то, лети като пушка!
БИО: Брат ми ми препоръчва някаква ергономична клавиатура на Майкрософт, блутуут, с някакви допълнителни трак падове (миниатюрни) и без нъм пад. Аз също не искам да има нъм пад, не ми от най-ценните, а искам да ми е по-къса клавиатурата да мога да ги събирам с таблета на един ред, евентуално...
:) Отворен съм за още предложения |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ax
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 11:08 pm Заглавие: |
|
|
ValBo, имах PC преди 3 месеца и си взех MAC след това. За това казах, че съм имал SAMSUNG. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 11:08 pm Заглавие: |
|
|
Имам една LabTec, за 30 кинта - дзвер!
 _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 12:26 am Заглавие: |
|
|
1. dinovo edge и mx revolution - чудесна комбинация. мислех че липсващия нъмпед на диновото ще ме притесни, ама не ме =)
2. microsoft natural серията - подути, ама изненадващо удобни =)
в офиса съм с тая епълската дето по горе е показана, ама не ме кефи особено _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 1:07 am Заглавие: |
|
|
Logitech са най-добрите мишки и клавиатури които аз лично съм пипал...
Ако си взимаш по-компактна/по-къса клавиатура - задължително се пробвай да напишеш 1-2 изречения с нея и виж дали ти е удобна... Защото е различна от останалите и малко... трябва да се настройш към нея :)
Аз си взех такава, не и знам модела и в сайта на лоджитек го няма, но малко съжелявам ако трябва да съм честен... Разликата между късата и нормалната понякога дразни...
Особенно удобна е навигацията за музиката върху клавиатурата!
Като си отворил един сто програми и изведнъж ти звънне телефона примерно - само шибваш по клавиатурата mute и всичко е точно!
Намаляш си, усилваш си, без да се помпаш по alt + tab като ненормален...
MX Revolution-a също е чудесна мишка!
Ползвал съм и МХ 1000, пак е много предцизна мишка, пак лазерна, но Революцията е по-добра.
Някой може ли да каже някоя добра безжична клавиатура която е ползвал?
Един приятел се оплакваше, че не му лови от метър? :( _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 1:31 am Заглавие: |
|
|
Ергономичната клавиатура е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА :) ако пишеш определено количество текст на ден. Там вече не опира до това какво ти е удобно.
Да не говорим че като свикнеш, се пише със затворени очи.
За дизайн и работа с шорткъти не става.
ето за тази съм женен и ако имаха повече от 3 и повече щях да си купя.
не става за писане
удобно ти приляга лявата ръка за суперчевръста работа с шорткийове. сума ти ълтраполезни бутони (които се конфигурират) за всичко основно като мейл, мют, бързо търсене. Класическо подреждане на home end delete, F-keys
ма няма много смисъл да ти я рекламирам, щото не ги правят вече.
като старо Volvo e. Камък. Ако намериш някъде застояла и не си я вземеш кажи ми аз ще си я купя. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 1:41 am Заглавие: |
|
|
Брат ми ме спами тук с Wireless Entertainment Desktop 7000, само дето тва 2.4 GHz малко си е гадно - това е микровълнова, деа.
Мисля да потърся къде мога да я пробвам, че донякъде ми пасва на идеята - малка + ергономична. За прилежащата мишка не съм много сигурен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 1:54 am Заглавие: |
|
|
Wireless мишките са кофти тежки поне досега тия дет съм пробвал.
А и тази... не е ли много скъпа? Не че такова, ма май беше над 400 лв.
Толкова пари за неква щракалка :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:11 am Заглавие: |
|
|
велика клавиатура еле па за 20 лева ;)
велика мишка - особено след като я префасонирах (махнах батериите от мишката за да я олекотя и й пуснах захранване, стана некъв урудлив мелез - жично захранване и безжична комуникация с приемника ;) ... да живей МЕИ хахаха)
 _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:33 am Заглавие: |
|
|
179 УСД е горепоказаната клавиатура, у БГ е 280 лева къде voodoo.bg видях. На живо не съм я виждал в БГ, да бъдем честни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 11:37 am Заглавие: |
|
|
Малка, и най-вече, ПЛИТКА клавиатура от която съм много доволен. Когато дневно през тебе минават 150+ майла и 100+ документа, почваш да оценяваш гигантското предимство на плитката клавиатура :)
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
|
Пуснато на: Сря Юни 18, 2008 11:44 am Заглавие: |
|
|
Дронка, тая клавиатура също ми каресва, и нея ще я видя :) Само да си надигна задника от стола ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|