Graphilla.com :: Преглед на тема - И ко прайм ся?!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

И ко прайм ся?!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sami

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 4:25 pm    Заглавие: И ко прайм ся?! Отговорете с цитат

Седя, тъпея и се чудя - чинно да си изрева мъката или просто да изрева - Мамка му! Защо избрах Никон! Реве ми се направо. Скапа се. Изгорели пиксели на матрицата. Щях да ги преглътна, ама нещо му стана и взе да снима с някакво собствено мнение, резултат при ръчни настройки - непредвидим абсолютно. В момента всяка сапунерка за 200 лева би ми свършила по-добра работа. А си го обичам. Мечтах за него е-хеееее сетки години, събирах пари също с години. И са - заявих дефекта преди почти месец /къде по дяволите записват датата/, още чакаме сензор от Гърция. Те откъде чакат... такова си трака направо. Знам, че според Закона за защита на потребителя ако до месец не отстранят дефекта или ти връщат парите или подменят стоката с нова такава. Обаче, а иди се разправяй с търговци. Вече не ми се слуша ироничния им тон. Абеееее, това да не е химикалка за 20 стотинки. Боже, да бях си купила сапунерка. И Никонаджиите хич да не ми скачат. Мазохисти такива. :P
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 4:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не пренебрегвай ти закона за защита на потребителите. Вече сме в ЕУ, така че, няма мърдане. Звънни на телефоните на съответната организация и питай какво да правиш. Малко линкове:

http://www.bnap.org/izdaniq/

тук е интересно:

http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=526

тва няква друга организация:
http://consumers-bg.org/index.html

мисля че имаш право да искаш замяна, но се консултирай най-добре с тези организации. Няма да се отказваш!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
_sasho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 4:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тел. 070011122
Въведен ми е в телефона. Досега не съм го използвал, но за по-хитро решение не се сещам.
Може да не е химикалка, но си има закони. Ако повредата е по-голяма и за отстраняването и е нужен повече от 1 месец са длъжни да ти го сменят с друг. Това е. Обикновено споменаването на закона за защита на потребителя помага, но всъщност ако се правят на интересни може да им уредиш една проверка - така или иначе нищо не губиш, тъй и тъй чакаш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sami

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 5:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Току-що ме уведомиха, че понеже са ми дали да си ползвам апарата докато дойде сензора, никакъв срок не тече. След като се наревах прилично си мисля да звънна на телефона, даден от Сашо. Вече наистина се чувствам маймуна.
HEA

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 5:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз разполагам със същия телефон от приятел, който реши да си потърси правата, обиден от една бензиностанция ... няма седмица и се случиха чудеса от там.
Хората от защита на потребителите си знаят работата и наистина защитават интересите на потърпевшите, затова действай както можеш и не се давай току така.
btw: само с телефон няма да стане – направо си намери време и ги посети на място.
Kekata

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

HEA написа:
И аз разполагам със същия телефон от приятел, който реши да си потърси правата, обиден от една бензиностанция ... няма седмица и се случиха чудеса от там.
Хората от защита на потребителите си знаят работата и наистина защитават интересите на потърпевшите, затова действай както можеш и не се давай току така.
btw: само с телефон няма да стане – направо си намери време и ги посети на място.

дам и аз така съм чувал
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Вто Юли 01, 2008 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая комисия върши бая неща и не е само някакъв телефон.
познати са много доволни. много, и след това са с върната вяра в справедливостта. дано ти се случи и на теб така.

А иначе NIKON не се купува. това е 4-тия апарат за който чувам с изгорели пиксели докато е почти нов.
Сервиз тук нямало, пращали се нещата до Атина и обикновено се "връщат " без да е оправено каквото и да било.
Хубава марка ама кекава с кекава поддръжка. ( Нищо лично Кека просто думата е такава :)
Звъни на телефончето.
Sami

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 1:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Телефончето, уви, ми казва, че поради техническа причина не може да бъде осъществена връзка. За щастие от магазина ми съдействаха и бяха много любезни. За разлика от вносителите, които се държат сякаш си им длъжен с нещо. Сервиз вече има в България, но частите се поръчват от Гърция, където пък ги получавали от Япония. Поради което никой не може да ми каже кога ще има нов сензор. Четох за колеги, чакали 3 месеца за части. За вносителите май не е особено тревожен този факт и очакват да се примиряваме и да чакаме. Да, ама не сме някъде на края на света, въпреки че на картата на света България за Никон все още е unknown.
Bio

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 1:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не може да се осъществи връзка щото всички с Никони се опитвате да звъните по едно и също време. Полека... един по един :)))))
Кофтейшъна до колкото съм наясно на Никон е че Сони им правят матриците. Сони си е име, ама не и за оптикс. Все още. И нещата се дънят.
Kekata

МнениеПуснато на: Сря Юли 02, 2008 9:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Не може да се осъществи връзка щото всички с Никони се опитвате да звъните по едно и също време. Полека... един по един :)))))
ми като са кекави :)
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 11:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

OFFTOPIC малко:

Някой спомена за бензиностанция нещо.
Аз имах случай и то не с кой да е , ами с OMV... на изхода от Хасково за София... има вдясно едно скромничко малко OMV...

Та зареждам си аз - GAS - и какво винаги ( ПЪЛНИ ДО-ГОРЕ - бутилката ми беше от най-малките и винаги знам колко побира и съответно колко пари е ), т.е. побира 21-22 литра, това е при-ръчно донапълване - в най-добрия случай.... И отивам на касата, вадя едни 20 кинта... и си чакам... и тая като ми фрасна едни 35 лева сметка.... за 27 литра... и аз гледам като простак.... майната им на парите, ама веднага ми светна "бекчето" в междуушието и си викам : "Е нема такава далавера просто!".

Излизам и питам "бензинаджийчето" - " БАТЕ, как така при 25 литрова бутилка - ми НАВРЯ 27 вътре ? " , а той " Ами, толкова влезе, толкова показва апарата "

Смятай за кво става дума... това са си към 20-25% измама на абсолютно всяко зареждане... без майтап... Мисля, че още си пазя касовата бележка...
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 1:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Candelero написа:
OFFTOPIC малко:

Аз имах случай и то не с кой да е , ами с OMV... на изхода от Хасково за София... има вдясно едно скромничко малко OMV...

Та зареждам си аз - GAS - и какво винаги ( ПЪЛНИ ДО-ГОРЕ - бутилката ми беше от най-малките и винаги знам колко побира и съответно колко пари е ), т.е. побира 21-22 литра, това е при-ръчно донапълване - в най-добрия случай.... И отивам на касата, вадя едни 20 кинта... и си чакам... и тая като ми фрасна едни 35 лева сметка.... за 27 литра... и аз гледам като простак.... майната им на парите, ама веднага ми светна "бекчето" в междуушието и си викам : "Е нема такава далавера просто!".

Излизам и питам "бензинаджийчето" - " БАТЕ, как така при 25 литрова бутилка - ми НАВРЯ 27 вътре ? " , а той " Ами, толкова влезе, толкова показва апарата "

Смятай за кво става дума... това са си към 20-25% измама на абсолютно всяко зареждане... без майтап... Мисля, че още си пазя касовата бележка...

Абе аз ОМВ го избягвам. По принцип сипвам "до горе" само ако излизам извън града или ако съм зареждал преди на дадено място и имам впечатления за горивото. Просто не ми се карат 400 - 500км градско с нещо с което колата просто не върви. А като зареждам на ОМВ конкретно гледам да е минимум.

Последния път, гледам свети там че ми остават още 3 км преди да ми свърши бензина и реших да сипя 10-тина литра на омв-то дето е на България и Каблешков. Влезнах с 3 км remaining, излензах с 8 km remaining. "Пораздрусах малко колата по малките улички, качи се до 20 и не мръдна повече. Реших че компютъра нещо е забил и се е объркал. Гасих, тръгвах, паркирах, ходих насам натам.... то си върви от 20 надолу. И до вечерта си останах без бензин. Сипах си 10 литра от друго място, венага се качи на 100 и нещо, колкото трябва да е. По принцип карам 100-тина километра с 10 литра. Знам че не мога да разчитам много на естимейшъна дето ми дава тоя компютър, но чак пък такова отклонение не ми се вярва да даде. И също така знам че не съм навъртял 100 километра в квартала за 1 ден :) Това което не знам е какво точно сипват в тая пропаднала бензиностанция :)
Върнете се в началото
daysleeper

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз имам кофти впечетление от точно това OMV на "България" ...
толкова им е гадна нафтата .. ужас ..
не върви и не върви пущината. все едно бях разпуснал конете в лятна ваканция ..
и два пъти по-бързо ми свърши нафтата

cinemotion.bg
Върнете се в началото
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 7:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Candelero написа:
OFFTOPIC малко:

Този дето сипва горивото няма нищо общо. Шефовете им са за бой. Искаш да ти доведат управителя, заплашваш ги със съди да видиш колко богат можеш да станеш.
От друга страна газовите бутилки имат едно устройство, което не позволява да използваш целият и капацитет за да не стане някоя инфекция. С времето обаче и на някои бензиностанции с по-натегнати пълнители това устройство бива преодолявано и от този момент нататък бутилката започва да поема повечко гориво. Естествено няма как на 25 литрова бутилка да сипеш 27 литра, така че можеше да вдигнеш скандал и да ти купят нова кола като обезщетение например :)
Върнете се в началото
_sasho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 8:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Друг Offtopic

От догодина ще махат газовите бутилки. Не знам евтино ли е как е ама аз лично съм виждал 2 пожара на коли заради газово. Единия път беше на колата, която караше преди мен на оживена улица - човека скочи от колата и взе да пръска с пожарогасителя. Втория път беше като отивах на работа точно пред входа - гореше така, че дълго се чудих дали вътре има човек. Оказа се, че няма ама пожарникарите казаха: "Пак газово".
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Я кажете, ако имате впечатления къде е читава нафтата.

Впечатленията от OMV са ми противоречиви и определено зависи от бензиностанцията. Понякога ми се е струвало, че колата наистина не върви и определено го отдавам на горивото, щото друго няма к'во.
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 9:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Свещи нещо, ала бала?
Ма и вие с тия нафти...

От който тип агрегати са се залежали повече коли, съответното гориво става по-евтино. Ма тва е друга тема.
kdjenev

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 10:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

velinov написа:
Я кажете, ако имате впечатления къде е читава нафтата.

и на мен на ОеМВито нафтичката най ми аресва ("грозньо" фърка с 300 :)), понякога се намира на черно за по 2 кинта литъра, малко мизерии има и ако слагам такава зимата и ми замръзва, ма за лятото е чудна...чудна
FPrint

Местожителство: San Francisco

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 11:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ОМВ напоследък също го избягвам, допреди 4 месеца карах само с бензин от тях, но... изведнъж колата почна да изчезвааа... да не може да вдигне до 160 дори, ужас... след което започнах да зареждам в Лук Ойл и сега сичко си е наред...

Пък днес един луд полицай как щеше да стане на пестил като ми изкача от крайна лява и с усилено ръкомахане се предвижва до крайно дясно, та успя да спре 3 ленти едновременно, барабар с 2 автобуса. И тва от засада 10-ина метра след кръстовището на Попа нагоре по Птриарха... мааама муу, на мама му - леля му! как не го згазихме, не разбрах...

А от жегите в София всички карат като спортисти... няма празно! Аз съм единствения дето се влачи с 50 май... 50-60...
Лудна народа, направо полуде!
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Нед Юли 13, 2008 2:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А, и аз карам бавно! Тръгвам бързо, но карам бавно! :)))

Иначе лукойл е добър вариант. Само да не им уцелиш когато идва новата смяна. На този пред кат понякога спират да зареждат за по 20-тина мин. :)

След ОМВ-то на българия и каблешков, посока центъра има някакво Еко нещо си. То е доста по-надолу като се замисля. Преди НДК. Там съм забелязал че става бензина също.

А навремето и аз така като Ники си приготвях 20-23 лева (в зависимост от това колко е останало на дъното) за да си напълня газ догоре. И по едно време почнах да пълня за 19, после за 18... Викам си БРЕХ! Възможно ли е да е започнала да събира по-малко тая бутилка?!? Дълго време се чудих докато разкрих мистерията. Газта беше поевтиняла. :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети