Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Stiliyan
|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 6:40 pm Заглавие: Представяне Stiliyan |
|
|
Здравейте!
От доста дълго време следя Graphilla с интерес, но не бях се престрашил да направя представяне досега... и ето.
Няколко пректа за WEB форума...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 10:12 pm Заглавие: |
|
|
Не се сдържах. Адски се изкефих. Не съм спец и незнам дали си взаимствал, дали е актуално, дали нещо друго, но определно този стил ми допада. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 10:34 pm Заглавие: |
|
|
Мен ми харесват, обмислени са сайтовете.
Само разни дреболии ме озадачават - едното са пейджингите, има и по-юзър френдли решения.
Другото е на anime eden онези табчета series и episodes, не ги разбирам - някаква поднавигация ли е това, или линкове? Не им е мястото там май.
И преиграването с датата ми е излишно.
Ама тва са хипер дреболии и питам от интерес, не от друо :) Като гледам нивото като цяло сигурно си има обяснение.
На фона на това, което се поства в уеб-а тея неща са доволна глътка свеж въздух...
Оссобено предпоследния. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 12:39 am Заглавие: |
|
|
Na men ne mi haresaha, mnogo grubi, bez vnimanie kum detailite, klishiranite efecti prekaleno na mesta, na mesta nabluskano infoto i sushtevremeno v footera sedi prazno, abe kato templates niakavi sediat, bez da se obijda avtora. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 1:43 am Заглавие: |
|
|
Не са лоши работите, ама има още какво да се желае. Засега доста недоизпипани седят много от нещата. На мен най-многи ми хареса този на ThinkNetwer. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vikmed
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 9:37 am Заглавие: |
|
|
Браво е мен много ме кефят, даже с тебе се оказва че сме били съперници в един контест за един немски онлайн софт :)
Цялостно съм изкефен - браво, много са ти готини нещата! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:11 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Na men ne mi haresaha, mnogo grubi, bez vnimanie kum detailite, klishiranite efecti prekaleno na mesta, na mesta nabluskano infoto i sushtevremeno v footera sedi prazno, abe kato templates niakavi sediat, bez da se obijda avtora. |
Ем не съм съгласен.
Тва са сайтове за доста широка аудитория.
Точно това трябва да е визията.
Клишираните ефекти и празния футър са си must.
И по принцип изказвания от типа на "стоят като темплейти", "много темплейтско" са ми супер странни - ми нали точно там са приложени в пълна сила всички конвенции, които правят един сайт максимално юзърфрендли и като за тъпи американци ;p _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:13 am Заглавие: |
|
|
kingBMF написа: | Na men ne mi haresaha, mnogo grubi, bez vnimanie kum detailite, klishiranite efecti prekaleno na mesta, na mesta nabluskano infoto i sushtevremeno v footera sedi prazno, abe kato templates niakavi sediat, bez da se obijda avtora. |
съгласен, имат прекалено "модерно" излъчване, няма индивидуалност, липсва внимание към детайла - и най-вече към съдържанието. все едно автора е цъкал цвъчки и ефекти и 10 мин. преди предаването на проекта е "налял" текста. понякога клиента точно такива неща иска де - и като се вземат парите от проекта, значи сайта е ок - но тва незначи, че дизайна му е добър. инак автора е ок за права според мене де - фаща теченията явно :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:19 am Заглавие: |
|
|
JoiNT_NaTuRe написа: | Цитат: | Na men ne mi haresaha, mnogo grubi, bez vnimanie kum detailite, klishiranite efecti prekaleno na mesta, na mesta nabluskano infoto i sushtevremeno v footera sedi prazno, abe kato templates niakavi sediat, bez da se obijda avtora. |
Ем не съм съгласен.
Тва са сайтове за доста широка аудитория.
Точно това трябва да е визията.
Клишираните ефекти и празния футър са си must.
И по принцип изказвания от типа на "стоят като темплейти", "много темплейтско" са ми супер странни - ми нали точно там са приложени в пълна сила всички конвенции, които правят един сайт максимално юзърфрендли и като за тъпи американци ;p |
младежо, рано ти е да си несъгласен с БМФ :) по-добре помисли хубаво върху тезата си и ще видиш, че никак не си прав. единственото, което правят темплейтите е да водят модата на ефектите за бутони, карета и хедъри. няма как темплейта с lorem ipsum да е юзър френдли. красивичък е, да - ама до там. във веба, както и във всяка друга медия - СЪДЪРЖАНИЕТО е важно - затва идват хората при тебе. и дизайна тряя да му помага. а не да е дизайн lorem ipsum, нагоден към сайт за хамалски услуги. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:19 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | понякога клиента точно такива неща иска де |
Мисля, че това обезсмисля всичко казано преди и след него :)
Пазар, кво да правиш.
За добро или лошо това е ситуацията с масовите сайтове.
То по тази логика и в deviantart даже има кусури и това, което наричате "липса на внимание към детайла", обаче положението пак е obey. Нещата, с които се съобразяваш са други, кво да се прави. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:23 am Заглавие: |
|
|
JoiNT_NaTuRe написа: | Цитат: | понякога клиента точно такива неща иска де |
Мисля, че това обезсмисля всичко казано преди и след него :)
Пазар, кво да правиш.
За добро или лошо това е ситуацията с масовите сайтове.
То по тази логика и в deviantart даже има кусури и това, което наричате "липса на внимание към детайла", обаче положението пак е obey. Нещата, с които се съобразяваш са други, кво да се прави. |
ма тука не обсъждаме пазара :) тука обсъждаме дизайна - тва, как дизайна е поставен в контекста на съдържанието. понякога гледаме и дизайна как е поставен извън сякво съдържание. понякога гледаме само красотички. не гледаме кой за кво време е свършил проекта или кво ново ферари си е зел от бюджета. гледаме дизайн. а в показаните проекти той се изчерпва с виста бутони и глоу боксове :) което не е задължително да е лошо. не е грозно. ама не е и ТОП, че да се възхищаваме. всеки средно грамотен дизайнер ги може тия работи, па тука у форума би тряяло да се гони по-високо ниво. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:27 am Заглавие: |
|
|
сайтовете с широка аудитория трябва да имат празни футери :) за да си оставят там юзерите notes сигурно :P
Stiliyan добре дошъл |
|
Върнете се в началото |
|
 |
N1kk3l

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:30 am Заглавие: |
|
|
Аз честно казано не мога да се фокусирам погледа си никъде
върху тези сайтове. Претрупано и шарено ми идва, липсва ми добре структурирана йерархия.
Незнам дали е било възможно да се подходи по друг начин.
Предпоследния ми харесва най-много. Технически не забелязах проблеми
изгладени са и са издържани в така популярния доскоро aqua/crystal стил. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:33 am Заглавие: |
|
|
Айде добре дошъл и от мен :). Следващите коментари - в специализирания форум :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:37 am Заглавие: |
|
|
Миии не съм съгласен все пак.
Не може да се гледа само дизайн без контекст.
Особено когато става въпрос за уеб. Особено за такъв тип уеб.
По този начин всеки, който иска да получи потупване по рамото трябва да се занимава с някаква форма на рекламни, персонални странички, или пък нещо, така, дизайнерски ориентирано, ако ме разбираш... примерно супер концептуални флашове, които да не са нищо повече от супер концептуални флашове :) Или каквото и да е такова.
Едното не пречи на другото, но сиренето е с пари и не винаги имаш възможност да блеснеш с нещо изненадващо като решение, работейки по далеч по практични и доходоносни сайтове като показаните.
Да не говорим, че човек, който е свикнал да прави неща като тези горе вече навлязъл в логиката на уеба много повече от някой, който е цъкал само споменатите рекламни странички и концептуални флашчета. Аз бих казал, че всеки средностатистически дизайнер ще направи прилично сайтче за портфолио, примерно, но да работиш по масов проект, при който положението на всяко бутонче далеч не се определя от "абе тука добре стой, па и се връзва със златното сечение, разииш ли..." и сървърите падат през 2 минути, ако всичко не е точно, че и на всичкото отгоре уникалните вътрешни страници гонят бройка от 30-40-50, си е доста по-челънджинг. Да не забравим, че и баба Миче трябва да се ориентира в сайта, без да е прекалено дебилен за 16 годишния гошко, който има 3 тръстмастъра, завършено сиско и си прекомпилира ядрото на линукса веднъж седмично, щото е намерил начин как да изтиска още 2 % по-добър мемъри мениджмънт.
та вярно, показаните неща не са чак за възхищение, но well done. Най-малко. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:45 am Заглавие: |
|
|
sorry за дабъл поста, но...
Предполагам футърите на last.fm, spreadshirt, flickr са супер празни, безсмислени, оставени потребителите да си слагат бележки там, или ;p
Или си сигурно и те нямат внимание към детайла...
Тва не е зле човек да гледа големите по някога. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 10:59 am Заглавие: |
|
|
Ъъъъ JoiNT_NaTuRe... леко се изгубих в многословието ти та даже вече не вдявам каква теза защитаваш :) ако искаш дай в дискусии нова тема да го обсъдим на чисто :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 11:09 am Заглавие: |
|
|
Темата в дискусии - ready. :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 11:16 am Заглавие: |
|
|
Welcome! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 11:49 am Заглавие: |
|
|
Изглаждат ми на едно отминало време.
Въобще не ми харесват... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|