Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RG®
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 4:42 pm Заглавие: Довиждане, Wiki, разбира се, Не!, Wicky и Whisky! |
|
|
Гугъл стартира нова онлайн енциклопедия
Вашингтон. Интернет-гигантът Гугъл (Google) стартира нов проект. Онлайн енциклопедията Knol ще се различава от Уикипедия с това, че статиите по една тема може да са няколко, а авторите на всички материали ще посочват имената си, предаде РИА Новости.
Потребителите ще имат възможността да участват във формирането на новата енциклопедия, като изплащат своите отзиви или предложения за промяна в съдържанието. Всеки читател ще може да коментира статиите и да ги оценява, както и да задава въпроси към техния автор. Но пълен контрол на статиите ще има само авторът.
За момента енциклопедията Knol е само на английски език, но се предвижда услугата да стане достъпна на още 14 езика.
:-)
http://www.focus-news.net/?id=n1007915 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 1:11 pm Заглавие: |
|
|
най-сетне, някой ще детронира самозваната енциклопедия
най-сетне авторите ще отговарят за невярна и манипулирана информация!
иеп! ура _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 2:19 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | най-сетне, някой ще детронира самозваната енциклопедия
най-сетне авторите ще отговарят за невярна и манипулирана информация!
иеп! ура |
Все още никой не е направил по-добра съвременна, така че да видим... комерсиалните енциклопедии, без да ми се обиждаш, но никога не можете да ги докарате до този обем от теми. Отделно, че Уикипедия платформата се използва и в много други мега-полезни сайтове като wikitravel.com и wikimario.com :P _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Според мен Уики си върши доста добре работата - да даде бърза и насочваща информация по въпроса който те интересува. Ако искаш нещо повече има книги, статии и т.н. Както каза снупи трудно ще се достигне обема и достъпността които предлага Уикипедия. Представи си какъв хаос, ще е да има по 1 статия от всеки самонарекъл се експерт по темата. Коя статия да четеш по напред. Хубавото нещо на уикипедия каквато е сега е че съществува контрола на тълпата и грешките се поправят своевременно.
А аз по-принцп съм фен на гугъл, но почва да ме притеснява факта, че се превръщат в нещо като майкрософт и искат да държат всичко най - сърч, поща, youtube, wiki.
(не че бих имала против да работя там де ^^) _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|