Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 1:59 pm Заглавие: BG conference |
|
|
Iskam da vi zapitam vas desineri. Ima li nujda ot design simpoziiumi i konferencii v BG i kakuv ste e interesut kum tqh. Chudq se dali ima dostatuchno hora za edno takova subitie. Ako ima entusiasti neka provedem edna diskusia i da vidim koi na kakvo mnenie e i dali vuobste moje da se sluchi nesto podobno na rodna zemia. Obqvqvam posta za otkrit :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 2:03 pm Заглавие: |
|
|
преди 1 година почна да се прави нещо подобно, но се намесиха разни образи които почнаха да го превръщат в автореклама и начинанието се опорачи
друго, че кой има време и нерви да се занимава с подобно нещо, да го организира сам за да не се намъкнат такива пиявици като горе споменатите
събития има, но те са далеч от чистите дизайнерски цели |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 2:06 pm Заглавие: |
|
|
mim za tova stava vupros za chistite disainerski celi. Bez reklama ne moje spor nqma za tova zastoto za da se organizira edna taka conferencia trqbvat sredstva i az ne sum siguren dali ima dostatuchno hora koito ste se zinteresovat ot nesto podobno. Inache az sum navit da suzdadem nqkakva organizaciq i vseki da pomogne s kakvoto moje. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 2:13 pm Заглавие: |
|
|
има начини да се направи и без такава реклама и биене в гърдите, но е трудно
аз не се наемам да го правя, организирането на изложба е по-лесно, пък и ми е предостатъчно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 2:21 pm Заглавие: |
|
|
Na men ideqta mi e da e v nqkakuv kurort i da e nqkolko dnevno da rechem 3 dneven International Design Conference - Pamporovo 2003 ili (Albena, Zlatni, i t.n.) nqkakvi interesni lekcii da se iznesut ot nqkakvi qki hora. Nali se sestash za kakvo ti govorq :). A nqma kak bez sponsori mai. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plakatista
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 4:23 pm Заглавие: |
|
|
spored men nujda ima sus sigurnost
no triabva know how za tazi rabota za da ne se prevrudhta v ARA neznam si tam kakvo....
sled kato ima takiva konferencii po cial sviat non stop znachi sus sigurnost ima smisul....
az sum ZA s dvete ruce!!!!! v smisul che shte mi e super interesno da prisustvam no s kakvo moga da pomogna NE ZNAM chestno kazano:) _________________ www.plakatista.com
http://www.vimeo.com/plakatista
http://www.behance.net/plakatista |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 4:36 pm Заглавие: |
|
|
абе...тука за бгсайт 2003 по 10 кинта такса за участие искат вече...вас семинари ви притесневат:)))
тия работи най добре се правят на локално равнище...в смисъл в някой локал се събират десигнери и се отават на локално лочене на инспиративни съставки..кой мастика..кой водка..кой бира... в края на краищата всеки си е изприказвал приказката и се насеминаризирал по небивал начин.:)) че и спонсор ни не требе (не че няма да е убаво ако се намери де):)) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 4:46 pm Заглавие: |
|
|
мдам, R1d е прав
това е идеалния вариант за БГ условията в момента
за другото не сме дорасли
а бирата в БГ още може да се намери по 1.20/0,5л и зелената за 2,50
във Франция сигурно знаят как се правят такива неща, но там бирата им е 15 евро (така казват колегите, май яко са ги прекарали) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 5:29 pm Заглавие: |
|
|
Ami da ve ok. Qsno mi e veche kak stoqt netata. Iskashe mi se da se poluchi nesto ama mai naistina ne sme dorasli. Az ne govoreh za bira i mastika na lokalno nivo a za nesto malko po globalno interesno i qko. Ama ako ste ima 2-ma choveka to nqma smisul. R1dler stom ti smqtash taka to kakvo da govorim za drugite. Az msileh che malko po po drug nachin ste se otnesete kum tenata. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 5:48 pm Заглавие: |
|
|
въпросът е твърде сложен
та ние 1 списание нямаме, ти искаш такива грандиозни неща да правим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Ami da mim suglasen sum i mi e tupo kakto na vsichi sigurno e tupo, ama ako nie ne se zaiteresovame da napravim nesto mai nqma koi drug da go napravi. Az mislq che moga da se opitam da organiziram nesto podobno no nqma da se spravq sam i susto taka ne znam dali ste ima smisul. Zastoto predstavi si samo kolko ste e qko da se suberat hora da ima 5-6 lekciiki po nqkakvi temi da ima gosti da se obmenqt nqkakvi idei. Pone az mislq che ima nujda za ostanalite ne znam. Zatova go pusnah toq post da vidq kakuv interes ima i da zapochnem da pitame razni obstini i art organizacii dali sa naviti da otpusnat kinti za podoben rod subitie. Ama ako samo az sum naduhan to smisul nqma. Ako lejim na tova uho che nqma edno spisanie i nqma smisul to togava nisto nqma da se sluchi, osven nqkakvi bledi konkursi na koito vsichko e qsno predi da e obqven konkursut. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 6:06 pm Заглавие: |
|
|
ако нещо ще се прави, трябва да се направи някакво печатно издание, сайт и т.н., да се обменят графични идеи, като продължение на форума, ние все пак сме визуалисти (ако може да се каже така)
та ние дизайнери ли сме или парламент, в който да си чешем езиците
стига празнословие в тая държава, майката му е в нещо конкретно
за семинар имаш ли хора, които да водят лекциите
имаш ли хора, които да покажат нещо ново или поне да са актуални
измисли някаква система за продажба на идеи, хора, търсене на работа...
ок, запалваш 10 човека, намирате лектори, материали и т.н. тогава тръгваш да търсиш кинтите и може и да стане, но скачаш от веднъж много високо, има стъпала преди това, които да се извървят |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 6:12 pm Заглавие: |
|
|
indus написа: | Ami da ve ok. Qsno mi e veche kak stoqt netata. Iskashe mi se da se poluchi nesto ama mai naistina ne sme dorasli. Az ne govoreh za bira i mastika na lokalno nivo a za nesto malko po globalno interesno i qko. Ama ako ste ima 2-ma choveka to nqma smisul. R1dler stom ti smqtash taka to kakvo da govorim za drugite. Az msileh che malko po po drug nachin ste se otnesete kum tenata. |
хех... гледай сега индусе... за годините дето съм прекарал в бранша просто се наслушах на подобни грандомански бленувания.. то не бяха едни Асоциации на дизайнерите...то не беше чудо.
до момента 100% от гениалните идеи за развитие на дизайна в милата ни родина са приключвали с едно изречение "ми нема пари".
далеч не си първия с тия "яки" идеи и перспективно мислене.
е как да се отнеса към темата? с ентузиазъм? нема начин.
симпозиуми и конференции... и манифестации а?:))) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 6:23 pm Заглавие: |
|
|
be tva za birata ... takovata ... nikak ne e losha tazi ideia spored men :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 6:54 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | въпросът е твърде сложен
та ние 1 списание нямаме, ти искаш такива грандиозни неща да правим |
ааа мим...опит за списание имаше...
даже май притежавам 2 броя от него:))само дето в първия бяха преписали groovеmanifesto, а във втория си бяха смукали от пръстите:))
нямам идея дали са излизали още броеве от родния "ДИЗАЙН":)
но...поне опита трябва да се отчете.:) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 7:28 pm Заглавие: |
|
|
Heh R1dlere, az ne sum prekaral godini v bransha i ne sum tolkova otvoren kato teb. Susto taka ne sum se naslushal na grandomanski blenuvania. Ok da qsno nqma pari tova na vsichki qsno ama moje da se popitat razni organizacii kakvi kinti mogat da otpusnat za podobna iniciativa. AZ AKO NE SI ZABELQZAL ne sum tvardil che sum purviq dori sum dosta dalech ot misulta che sum purvia :). A ti kakto iskash se otnasqi kum temata vse taq. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 7:33 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | ако нещо ще се прави, трябва да се направи някакво печатно издание, сайт и т.н., да се обменят графични идеи, като продължение на форума, ние все пак сме визуалисти (ако може да се каже така)
та ние дизайнери ли сме или парламент, в който да си чешем езиците
стига празнословие в тая държава, майката му е в нещо конкретно
за семинар имаш ли хора, които да водят лекциите
имаш ли хора, които да покажат нещо ново или поне да са актуални
измисли някаква система за продажба на идеи, хора, търсене на работа...
ок, запалваш 10 човека, намирате лектори, материали и т.н. тогава тръгваш да търсиш кинтите и може и да стане, но скачаш от веднъж много високо, има стъпала преди това, които да се извървят |
Da mim az ne sum kazal che drugata sedmica ste se organizira tova moje da stane i drugoto lqto ili sredata na zimamta. Organizaciqta na edno takova neto iska vreme i to dosta. Predelno mi e qsno che trqbva da ima site raklma. Za semenara mislq che mogat da se pokanqt nqkoi hora da vodqt lekcii. A za zapalvaneto na 10-te choveka nali tova se opitvam da napravia. Az sum dalech ot misulta che moga da se spravq samo, no mojem zaedno da si organizirame nesto gotino. Nali trqbva da se razviva vse pak designa v Bg. A sto se otnasq do spisanie da ima nujda ama tova e druga tema. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 7:36 pm Заглавие: |
|
|
Priateliu mladi, chuval li si istoriata za rechnite kamani ? _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 7:44 pm Заглавие: |
|
|
indus написа: | Heh R1dlere, az ne sum prekaral godini v bransha i ne sum tolkova otvoren kato teb. Susto taka ne sum se naslushal na grandomanski blenuvania. Ok da qsno nqma pari tova na vsichki qsno ama moje da se popitat razni organizacii kakvi kinti mogat da otpusnat za podobna iniciativa. AZ AKO NE SI ZABELQZAL ne sum tvardil che sum purviq dori sum dosta dalech ot misulta che sum purvia :). A ti kakto iskash se otnasqi kum temata vse taq. |
еми попитай ги деба тия "разни" организации де!!!
ей така...разходи се месец два по "разните" организации и питай "ама тука таковата...някой лев да дадете..да се съберем на лаф с аверите официално на курорт"... ааа и да не пропуснеш да ги светнеш "разните" организации къв и им е на тях келепира да спонсорират подобно деяние:)
има ли нужда от подобни начинания?
...ми сигурно има.
ще станат ли факт скоро?
мняяяяяххх.:))
и причината далеч не е само в парите...нищо че те са проблем номер 1.
ами и понеже явно си се усетил че не си първия с подобни идеи...що не ни светнеш с кво си по различен от неуспелите преди теб...в смисъл що бе аджеба смяташ че ще се справиш??
ам. хихи. щях да забравя...ще станеш един ден и ти толкова отворен като мене..ако си пиеш витаминките:)) дотогава избягвай тия забележки:)) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Сря Юни 11, 2003 8:33 pm Заглавие: |
|
|
Hate ne sum q chuval istoriata. Ako imash vreme i jelanie moje da q razkajesh.
R1dler da misleh da se razhodia da gi popitam, ama veche se pitam smisulut kakuv e, to hora trqbvat za cqlata taq rabota mai. A horata za podobno nesto trqbva da sa designeri, a designerite pone golqma chast ot "BG designerite" sa tuk v toq forum i sled kato te ne proqvqvat interes za koi togava da se pravi tova. A s tova "otvoren" mai se zasegnahme, ama ne e trqbvalo zastoto az naistina smqtam che si otvoren pone ocenqvam nestata koito sum vijdal do sega ot teb i Hate e otvoren i ima oste kup dobri designeri tuk. Az ne sum otvoren ama nadqvam se kato se vuzpolzvam ot suvetut ti i si pia vitaminkite da stana otovren. A za zabelejkite ne razbrah za koi zabelejki. Ta kakto i da e. Az se opitah da povdigna vuprosa nqkakva podkrepa ot vasha strana samo mojeshe da polucha puk da se probvam da vidim dali moje da se sluchi neto. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|