Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 5:38 pm Заглавие: Graphilla's Есенни Кадри 2008 |
|
|
Сезонните теми вървят на зле, това е видимо, така че ако тази не захапе, ще е последната - зависи от интересът ни да пускаме кадри, ще видим...
За новодошлите - тук пускаме кадри от сезона, независимо дали жълто листо от парка или готина мадама, просната на жълти листа в парка :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 5:40 pm Заглавие: |
|
|
Ще започна с моя свиден гръб, наместо готина мадама... извинявам се :)
Преди няколко дни - Словения, Julian Alps, автопортрет на самоснимачка:
 _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xaerial
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 5:44 pm Заглавие: |
|
|
хайде аз да открия с една от миналата есен обаче :P
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xaerial
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 5:45 pm Заглавие: |
|
|
snooper, много приятно това :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 6:05 pm Заглавие: |
|
|
snooper si e master :) naprao moe da zatwariame temata sled nego :))
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
xaerial
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 6:23 pm Заглавие: |
|
|
и от тази година ....
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 1:35 am Заглавие: |
|
|
От една разходка из Витоша....
 _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 10:12 am Заглавие: |
|
|
:)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 1:28 pm Заглавие: |
|
|
Ще кажете "Абе тоя snoopera нещо е мръднал?" - и аз не знам какво ми стана, обработката е кофти, кадъра ми е личен и не мога да преценя вече какво и има ли смисъл въобще да бутам още. Така че го пускам с молба за стабилно оплюване, пък дано не повтарям да прекарвам повече от 3 минути в шопа над който и да е пейзажен кадър.
 _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 1:30 pm Заглавие: |
|
|
знайш ли кво:
всичко е еднакво разработено, нямаш акцент, нямаш плановост
за разлика от горния кадър, в който влизаш със стъпките на човека и изчезваш в облаците _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 2:22 pm Заглавие: |
|
|
такова тевно небе, с тия облаци - а така хубаво осветени и планината и гората, че и езерото..
в езерото още повече си личи колко ти е светло небето, а кат вдигнеш поглед видаш облаците над мордор.
прекалил си най-вече с опита си да докараш хай-дайнамик-рейндж (независимо дали тва ти е било желанието) и както казва мимата, всичко е равно в момента. и като внушение и като сичко.. :)
според мене лично - отвори го пак, бачкай го цветно докато ти хареса как изглежда като нормален цветен кадър - и после си го отвори в ацр (лайтрум или квото ползваш) и си направи читава конверсия :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 3:33 pm Заглавие: |
|
|
Дам, за пореден път се доказа максимата "Ако го видиш сурово и не става - значи не става" , мерси! Няма какво да го отварям и да го работя, един кадър от тоя жанр не какво да му се бара до дупка - влагаш 3 дена в заснемането му, после ако те радва - конверсия/проявяване, levels/curves и save.
Този е горе е от онези, които заснемаш в комбинация с някой силен за теб спомен - после губиш всякаква реална преценка, мерси пак ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 3:47 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Дам, за пореден път се доказа максимата "Ако го видиш сурово и не става - значи не става" , мерси! Няма какво да го отварям и да го работя, един кадър от тоя жанр не какво да му се бара до дупка - влагаш 3 дена в заснемането му, после ако те радва - конверсия/проявяване, levels/curves и save.
Този е горе е от онези, които заснемаш в комбинация с някой силен за теб спомен - после губиш всякаква реална преценка, мерси пак ;) |
абе аз си мисля, че малко сурово подобно мислене... малко ала "учителя на ансел адамс"...
според мене може сега да не става (за тебе) - след 5 години да го погледнеш с други очи и да направиш обработката, с която ще покажеш (загатнеш) именно тоя "силен за теб спомен", който визираш...
знам ли - пък и аз немоа снимам, само си бърборя :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 6:30 pm Заглавие: |
|
|
я пробвай с по-умерена обработка
само чб и контраст, щот мисля не че не си го направил, а си го преправил (попрекалил малце) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 6:51 pm Заглавие: |
|
|
И на мене обработката ми идва в повече.
Аз обикновенно, в подобни случаи, оставям няколко дена да ми отлежи емоцията и тогава го фаштам за ушите. _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 7:48 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност, бях затворил вече шопа и качил тази картинка онлайн:
Тогава няколко човека ми казаха по кю "М, де ти е детайла в дърветата, няма го, ко правим?". Тогава отворих оригиналния файл и метнах това, което пуснах по-горе. Какъв е извода - "Не отваряй шопа два пъти за една вечер" :)
Къде са есенните кадри бре? :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
icf
|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 10:15 pm Заглавие: |
|
|
не се чувствам добре (психически :D) напоследък, отразява се, ххахах:
ей ти 'есенно' снууп:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2008 7:15 pm Заглавие: |
|
|
...Отново от водопадестата серия, която почнах в пролетната тема...
...Юлийски Алпи, Словения
... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2008 7:44 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | ...Юлийски Алпи, Словения |
Отишъл си значи :)
Е, аз вече тръпна в очакване на снимките от там... със серията от Доломитите направо за албум! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2008 8:09 pm Заглавие: |
|
|
Хех, Благодарско, но няма да има тема за там тази година :) Заминах стабилно болен и реших да си направя едно приятно пътуване докато се излекувам, никой клиент не ме гонеше за тоя проект а и беше със собствени средства - така че кадрите са първия в темата и този последния. Помотах се по горите из Словения, малко в Италия, малко в Белград и така след 10 дена на път се прибрах отпочинал и доволен, па макар и без кадри :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|