Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
bbulgaro
|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 7:58 pm Заглавие: Здравейте! |
|
|
Здравейте , т.като в Бг сте единственият специлаизиран сайт приютил при себе си професионални художници и дизайнери реших да се допитам до вас.
Оригинал
Код: | И критиката: защо кола която е грешно рисувана ,колата е крива по съотношение на предната броня мозациИИи. |
Този човек натрапва мението си ,че рисунката е тотално грешна.
Та въпроса ми е , дали наистина е толкова грешна , дали от гледна точка на преспектива е толкова зле построена.Като рисунък знам ,че не е нещо особено , просто ми е интересно да разбера дали е толкова грешна ,колкото се опитва да я изкара лицето Х.
Благодаря ви! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 8:46 pm Заглавие: |
|
|
Здрасти,
ако говорим за перспектива, преглеждайки рисунката откриваме няколко точки, които могат да третират успоредни хоризонтални равнини, оградил съм ги в червено. свързах ги и получих следната картинка:
потърсих им пресечната точка и откривам че има сериозно разминаване в някои отношения:
И все пак понеже разминаването е в плоскоста която е почти успоредна на нашета гледна точка бих казал че това не би било забележимо, но след като е успоредно, не би трябвало да има такова разминаване между лява и дясна част, ако приемем че шарката която си нарисувал е средата на автомобила. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 8:50 pm Заглавие: |
|
|
сега като се загледах, виждам че всъщност средата не е това което аз съм драснал с жълтото, а ти си нашарил лявата страна на автомобила и средата е там където започва шарката. Така вече изглежда доста по-достоверно. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 9:05 pm Заглавие: |
|
|
и като се заиграх с контролните то4ки за да видя има ли конструкция в картинката ми се струва че има някаква такава:
 _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 9:05 pm Заглавие: |
|
|
виж на гномон има двд-та за перспективата...обясняват много добре точно така с точки и т.н. първо елементарни неща, после по-сложни машини и конструкции, ако не се лъжа и коли имаше... _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bbulgaro
|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 9:12 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev
cutepoison
Благодаря ви много ! |