RG®
|
Пуснато на: Пон Дек 08, 2008 6:15 pm Заглавие: Светозар Стоянов, който сбъдва три мечти едновременно |
|
|
Светозар никога няма да бъде засегнат от глобалната икономическа криза. С цели три професии и още толкова хобита светът около него винаги е пъстър, а всяко начинание, с което се захване, се превръща в сбъдната мечта.
Светльо е бакалавър по анимационно кино и магистър по анимационна режисура от НБУ. Има награди от няколко конкурса за късометражно и анимационно кино и награди в две категории от конкурса ABSOLUTSHAPE.
Другата му страст е телевизията. Работил е във всички риалити формати - Big Brother, VIP Brother, Star Academy, Островът на изкушенията, като логър и редактор, а в актуалния Survivor е асистент-режисьор. Освен всичко това от три години Светльо работи и като ски учител в Банско. В свободното си време се занимава с бокс, а последната му мания и хоби е да събира автентична фолклорна музика предимно от Македония и Родопите.
Какво е общото между анимацията, ските и редакторството?
И трите работи са креативни, доставят ми удоволствие и ми дават някакъв вид свобода. Харесвам и това, че мога да видя продукта от работата си в 100% чист вид.
Кое е най-трудното от тях?
Може би анимацията, защото отнема най-много време, а търпението не е от най-силните ми страни.
Четирите години в Big Brother ви научиха, че...
...мога да работя в екип; харесва ми да съм воайор и все още не мога да разбера как влияе къщата на съквартирантите, но определено мисля, че ги провокира да показват черти от характера си, за които и те самите не подозират, че притежават.
Бихте ли влязъл в къщата?
Не, не бих. Обичам да воайорствам, но не мисля, че ще ми допадне да бъда наблюдаван.
Затворен в къща 3 месеца или 1 месец без покрив?
По-скоро месец без покрив - по същата причина.
Най-забавната част да сте учител по ски е...
Самото каране за мен е страст! Също и това да срещаш нови и интересни хора всяка седмица. А адреналинът от извънпистовото каране с напреднали ученици - просто го обожавам!
Какво казвате за България на чуждите туристи?
Аз съм болен патриот и когато говоря за България, то е винаги с обич! Разказвам на учениците си по малко за историята ни, фолклора, за хубавите градове и места, които могат да посетят. Не пропускам и да спомена и добрите механи за хапване и пийване след ските, защото в тази част се имам за голям експерт.
Запалили сте се по анимацията, защото...
Винаги съм рисувал, но с анимацията стана случайно. Интересът ми беше провокиран от един невероятен учител и човек - Антони Траянов.
Какво рисувате с най-голямо удоволствие?
Шаржове и карикатури. Опитвам се да навляза малко повече и в графичния дизайн, а малко по-отдавна съм се забавлявал да правя и текстилни пана, пейзажи и т.н.
Hаградата, която най-много искате да спечелите?
Аз я печеля постоянно - усмивката и обичта на любимите ми хора.
От какво се страхувате?
От себе си.
Свободата е...
Блян, удоволствие, отговорност, понякога и самота.
http://www.capital.bg/show.php?storyid=594087 |
|