Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
shtrih
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 5:35 pm Заглавие: Представяне: фотоманипулация |
|
|
Привет на всички!
Реших, че е време и аз да се изложа малко:
Във фото-форум и фото-култ съм с ник graphic - така че, който иска може да види повече снимки там.
Портфолио с най-различни закачки тук:
http://graphicbg.carbonmade.com/
Честит Ден на Земята на всички! _________________ Човек може да направи всичко което поиска, ако се захваща само с това което може. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Darksorrow
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 8:06 pm Заглавие: |
|
|
честит.
според мен доста работа те чака. |
|
Върнете се в началото |
|
|
snooper Mountain Wolf
Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Апр 22, 2009 11:58 pm Заглавие: |
|
|
Много работа те чака наистина - тръгнал си по обратен ред от обработката към снимането и това личи много.
В колажите липсва съвпадане на осветлението в различните кадри, обработката е груба, работата с цвят също.
Опитваш се от кадри заснети "някак" да изкараш нещо чрез обработка - трудна работа е това и може да се случи на един много по-късен етап, и то не всеки път.
Работи също по композицията (в момента ползваш основно централна, а тя може да бъде подходяща само в изолирани случаи), кадровката и подбирай при какво осветление заснемаш обектите си - това ще ти спести много обработка, а колажите ти ще направи по-добри.
Успех! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 10:35 am Заглавие: |
|
|
доколкот може да си спомни остарелия ми, малък мозък, юзъра graphic има и доста по-прилични кадри :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
shtrih
|
Пуснато на: Чет Апр 23, 2009 11:28 am Заглавие: Благодаря! |
|
|
snooper написа: | Много работа те чака наистина - тръгнал си по обратен ред от обработката към снимането и това личи много.
В колажите липсва съвпадане на осветлението в различните кадри, обработката е груба, работата с цвят също.
Опитваш се от кадри заснети "някак" да изкараш нещо чрез обработка - трудна работа е това и може да се случи на един много по-късен етап, и то не всеки път.
Работи също по композицията (в момента ползваш основно централна, а тя може да бъде подходяща само в изолирани случаи), кадровката и подбирай при какво осветление заснемаш обектите си - това ще ти спести много обработка, а колажите ти ще направи по-добри.
Успех! |
Сърдечни благодарности за съветите! Ще пропусна ваденето на вода от 9 кладенеца (в търсене на оправдания) и ще се опитам да покажа и по-добри неща ;)
Поздрави! _________________ Човек може да направи всичко което поиска, ако се захваща само с това което може. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Rostislav
|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 10:20 am Заглавие: |
|
|
Смелчага си, браво! Нещата ще си дойдат сами. Успех. И само да допълня - ако наблегнеш на самата фотография, манипулациите ще ти се получават много по лесно и ше изглеждат по професионално. _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
shtrih
|
Пуснато на: Пет Апр 24, 2009 11:37 am Заглавие: |
|
|
Rostislav написа: | Смелчага си, браво! Нещата ще си дойдат сами. Успех. И само да допълня - ако наблегнеш на самата фотография, манипулациите ще ти се получават много по лесно и ше изглеждат по професионално. |
Напоследък се опитвам да наблягам точно на това. От година вече снимам с читав апарат, така че нямам и извинение "поради технически причини"... :)
В интерес на истината от по-горе постнатите снимки само портрета е по-скорошен (септември 2008) и е правен с ДСЛР. Ферарито да речем е снимано със сапунерка докато чаках на опашка в КАТ за смяна на номерата. Снупъра добре го каза, че повечето ми неща са опити да се направи нещо от снимки правени някак си (между другото).
Но стига съм писал, че заприличва на оправдание, а бях казал, че няма да го правя.
Може би трябва да направя представяне само с фотографии (без драстични манипулации).
:) _________________ Човек може да направи всичко което поиска, ако се захваща само с това което може. |
|
Върнете се в началото |
|
|
|