Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
rootstonic

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 3:42 am Заглавие: Портрети |
|
|
Днес в студиото ми остана малко време за експерименти и исках да пробвам недиректно осветление с 2 акрилни бокса за предметна фотография и 2 рефлектoра. Реших да ползвам нещо, което не е създадено за тази цел и да видя какво ще стане. Светлините са от двете страни на модела малко пред него и леко под ъгъл. Използвах и 2 рефлектора от горе и долу, защото изглеждаше много странно и изкуствено без тях.
голяма
голяма |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rootstonic

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 3:54 am Заглавие: |
|
|
голяма |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 11:36 am Заглавие: |
|
|
недиректно?
странен термин предвид природата на светлината
може би имаш предвид да ползваш само отразена светлина, но дори тогава рефлекторът ти се "превръща" в източник
до колкото разбирам искаш разсеяна, омекотена светлина
като гледам двата примера, въпреки използването на боксове, имаш изключително насочено осветление, не е достатъчно "меко" ако това целиш
колко са големи боксовете и на какво разстояние са от обекта _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 11:56 am Заглавие: |
|
|
първата не е на фокус мокус... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 12:23 pm Заглавие: |
|
|
Не знам от камера или от обработка - но цветовете на кожата са под всякаква критика, оправи си белия баланс при постоянно осветление. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 12:35 pm Заглавие: |
|
|
човекът прави упражнение по осветление, вие го зачепкахте за квото се сетите
то и моделът крив и форматът като на паспорт, но в случая това не е важно _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 12:57 pm Заглавие: |
|
|
Мим, човекът знае, че аз му симпатизирам от появяването му в този форум. Темата обаче е кръстена портрети, съответно не може да мине за тест на осветление - а съставките на портрета, както знаем, са много. Ако ще и паспорт да снимаш - пак трябва да е като хората.
Не върви да се закачваме с Борисов за кожата и ретуша, пък тук да го пропускаме :)
И понеже е упражнение, идеален момент да барне кожата и да пусне кадрите с корекции в нов пост в темата. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rootstonic

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 2:02 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | недиректно?
странен термин предвид природата на светлината
може би имаш предвид да ползваш само отразена светлина, но дори тогава рефлекторът ти се "превръща" в източник
до колкото разбирам искаш разсеяна, омекотена светлина
като гледам двата примера, въпреки използването на боксове, имаш изключително насочено осветление, не е достатъчно "меко" ако това целиш
колко са големи боксовете и на какво разстояние са от обекта |
Имах предвид, че не са директно насочени към моделът и че ползвам отразената светлина и много малка част от директната от бокса :)
Боксовете са приблизително 40 х 30 и са на около 30 см от всяка
страна и 5 см пред него. А цветовете...тук малко е безсмислено да правя каквото и да е на този лаптоп, по-късно ще отида в училище и ще пробвам да ги оправя на нормален монитор и ще пусна резултатите.
п.с. ако може да смените името на темата на опити за портрети тогава :) и snooper, няма никакви проблеми за коментара :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 3:19 pm Заглавие: |
|
|
малки са боксовете за меко осветление на портрет от там и неизпълнението на задачата, трябват ти поне 2х по-големи
или ако имаш големи дефузьори ги сложи пред лампата вместо бокс
тогава 2 тела ще са ти достатъчни за рисуващото осветление, а даже и 1
а за по-гъдел резултат ползвай момиче, женското лице поема по-добре мека светлина, или дете ;)
мен ми е мерак да вкарам човек в палатка, но нямам място къде да я разпъна
ако в училище имате голяма палатка, вкарай модела вътре, 2 тела ще са ти напълно достатъчни с обикновен рефлектор, разстоянието ще го прецениш
давай да да гледаме резултати, тия упражнения са интересни, нищо че не са изпипани _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 3:54 pm Заглавие: |
|
|
Мен ме кефи резултата. Особено при първия това затъмняване в дълбочина - светло лице, затихващ контур дава възможност за отново светъл фон...
Другите работи не ги коментирам, но това си заслужава разработка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
emmsky
|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 6:56 pm Заглавие: |
|
|
И мен ме кефят упражненията.
Ето ти едно ПСД, с което лесно да правиш схеми: Изтегли от тук
PS. и на мен ми е мерак да вкарам моделка в палатка, пък може и да се поснимаме ;) _________________ if you are not prepared to be wrong, you won't came up with anything original |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Сря Мар 11, 2009 11:26 pm Заглавие: |
|
|
Я вземи го поснимай това 1вото момче още малко.
Няма само мацки да гледаме ама-ха! ;)
На мен ми допадат. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Мар 12, 2009 12:36 am Заглавие: |
|
|
Мда, това първото момче приятен модел :)
Очите ми изглежадат много странно, пипал ли си ги след това нещо? _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rootstonic

|
Пуснато на: Чет Мар 12, 2009 1:14 am Заглавие: |
|
|
Мне, така са от апарата, а пък за следващия път не трябва да забравям grey card-a ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|