Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mmiu

|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 8:30 pm Заглавие: на mmiu темата (=^.^=) |
|
|
намерих си една стара полузавършена задача задача за училище и, докато в началото имах идеи как да я завърша, накрая зациклих и стигнах до това. критики и коментари ще радват :)
 _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
Mere surmise, Sir. Very uncertain. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bocho

Регистриран на: 22 Юли 2005 Мнения: 455 Местожителство: Out of space
|
Пуснато на: Вто Юли 27, 2010 11:24 pm Заглавие: |
|
|
Ами лицето е разработено много добре, просто трябва да прелееш козинката със кожата повече. Мустачките също трябва по естествено да се захващат. Сега седи като монтирано и козината и мустака, ако гониш някакъв естествен ефект, трябва да е още по органично. Друго което ми прави впечатление е, че може би фотоса от който си гледала , е бил деформиран леко от самия обектив.Това оказва влияние и върху работата. не оставай с впечатление, че не ми харесва. Напротив това е едно от по изпипаните ти неща и трябва задължително да го завършиш. Давай ще стане мн яко! _________________ http://bochoart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 9:56 am Заглавие: |
|
|
Не знам дали си искал/а да прелееш козината към лицето, но ако си целял/а такав ефект мога да ти препоръчам да гледаш Алиса в страната на чудесата, но не Бъртанската версия а тази от 99 година, където Упи голдбърг е котарака... Спомням си че бяха направили страхотен грим. Бочо е казал за мустаците. Може и да ги пръснеш в различни посоки, че сега са малко тъжни клепнали надолу. Също така котката е с тъмен косъм, а мустаките бели... ;))) Десният обращач на врата е много светнат и изрязан. Вкарай по-мека преливка и сянка, за да потъне на заден план, че в момента изскача чак пред лявото рамо, което пък се слива с фона. Може да омекотиш тъмния контур на носа.
Приятна работа... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 12:36 pm Заглавие: |
|
|
На мен ми прави впечатление вратлето под брадичката, кожата няма начин да стои така на младо момиче + мустачките които може и да се избягнат. Ако не последваш съвета на Велинов, като идеята ти е да бъде възможно по реалистично портретче на момиче-котка, то ушите е гот да имат по розовичък/лилав или телесен оттенък от вътрешната страна. Малко блясък на устните и изправяне на контура на нослето няма да е зле също. След всичко това, портретчето е много приятно. _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pepa_gaidarova

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 12:39 pm Заглавие: |
|
|
Много е изразителна главата, ако барнеш още малко и очите, вътре зениците , особено на близкото око и останалите неща дето колегите споменават и ще стане супер яко! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mmiu

|
Пуснато на: Сря Юли 28, 2010 2:07 pm Заглавие: |
|
|
благодаря ви за многото съвети! особено мерси, че ме надъхахте да продължа да я рисувам - чудех се защо изобщо се захванах така реалистично и доколко ще се справя.
за козината - прави сте, ще се помъча да я фиксна, и цвета, и преливката.
@bocho, снимката не беше дистортната, опитах се да изкривя лицето, нещо като по-големи очи и по-малка устичка. за мустачките си напълно прав, и мерси въобще, че смяташ, че може и има накъде да се завърши :))
velinov, пак благодаря за съветите, както винаги са ужасно полезни :) Упи Голдбърг действително изглежда реалистично, само че аз си представях мояата писанка да е с по-малко козина по лицето..
НЕА, нещо по-розовеникаво-лилаво за ушичките звучи чудесно, а за мустачките - твърде съм привързана към тях.
въобще, не ги виждам много различни от така както са бели и увиснали - инак седи наистина брутално, момиче с рошави мустаци ;Д
pepa, thanks! това с очите и аз го мислех :))) _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Чет Юли 29, 2010 8:49 pm Заглавие: |
|
|
драсти :)
много приятна рисунка..
ако може да добавя едно пожелание(не бих го нарекъл критика, защото не е точно сбъркано) - да си преосмислиш осветлението на портрета, ясно, че си ползвала реферънс със светкавица или такова директно фронтално осветление, но заради това че е много меко лично според мен много изчертава профилната линия и загрубява иначе нежното лице, а и създава кофти неща като острата жилка под брадичката.. ако опиташ насочено осветление леко отгоре може би и от дясно, ще ти даде едни йвърлени сенки които можеш да ползваш за да размиеш ненужните детаили и ще даде малко по-обобщен вид на лицето :)
надявам се е от помощ _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mmiu

|
Пуснато на: Пон Авг 02, 2010 7:13 pm Заглавие: |
|
|
eто я и новата версия.
не я считам за особено завършена, но това е положението засега. известно време беше приятна за рисуване, после стана тегаво, значи толкова мога.
съветите ви бяха мн полезни. където съм била способна, съм ги изпълнила, с изключение на контура на носа - слабост ми е ;D
очите така и не можах да ги оправя.
DJ_CyberGod, осветлението и мене ме измъчи. вярно, че е тъпо така тип "самоснимачка", равен тон без мн сенки и т.н.; нямаше как да го сменя обаче, щях да се измъча без референс. това всъщност прецака и очите :)) със сигурност ще избягвам завбъдеще подобни портрети. _________________ http://www.behance.net/mirchovska
-
|
Върнете се в началото |
|
 |
|