Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне: Фотоманипулация

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне: Фотоманипулация
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mistakeps

Местожителство: Shumen

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 3:29 am    Заглавие: Представяне: Фотоманипулация Отговорете с цитат

Искам да ви представя няколко от моите работи.

Очаквам мнението ви.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dechobek

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 10:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не е зле да уточниш, че това са колажи компилирани от елементи от чужди снимки, тъй като реално "моите работи" не са съвсем твои :)
Самите колажи с изключение донякъде първия ми се струват доста кичозни - много претрупани; без ясна идея; скучни композиции и т.н.
Върнете се в началото
mistakeps

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, използвани са чужди снимки.
Да, това са моите работи. Защото наричам мое онова, което съм създала сама. Съвкупността от използваните снимки не е равна на онова, което съм създала. Те са материала, с който работя. Нещо като молива за илюстратора.
Аз лично съм вложила определена идея. Но мисля също, че изкуството не винаги трябва да предлага определена идея. За мен е по-важно дали въздейства, дали вълнува, дали като погледнеш нещо ти се приисква да го гледаш по-дълго и да го видиш пак. Дано съм била ясна.
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 12:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

... не знам колко си ясна, но ми се струваш леко объркана... ;)))

Първата работа е интересна, но идеята според мен е недоразвита, а изпълнението чисто технически куца. Погледа към темата е банален и липсва оригинален момент.

Добре е да ползваш оригинални снимки, а не сток или какъвто и да било google ресурс.
Върнете се в началото
dechobek

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 1:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Да, това са моите работи. Защото наричам мое онова, което съм създала сама.

ако нямаш собствен апарат вземи от някой приятел назаем една малка дигиталка, поснимай каквото и да е, направи после един колаж и сравни удовлетворението което си получила при двата варианта. Тогава ще разбереш за какво ти говоря :) Цитирам ти горното защото си в голяма грешка - ходи му обяснявай на автора "kosara" че това е нещо което си създала сама... :)

Върнете се в началото
mistakeps

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 1:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук съм представила неща, за които съм използвала само сток снимки. Това, което показваш ти за мен бе едно елементарно упражнение от времето, когато започвах да се уча. Тогава даже не бях наясно с правата на авторите. Не бих го показала на вас. Моя грешка, че не съм го затрила от акаунта си в ДевиантАрт. Ще го направя.
Но ми се струва проява на лош вкус вие да го показвате. Можеше да ми драснете няколко реда там, на място. Или да сезирате модераторите на ДевиантАрт.
Тук исках да получа професионални и конкретни забележки и предложения, като от можещи и професиналисти. Защото ми бяха казали, че в този форум пишат най-добрите.
Върнете се в началото
dechobek

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

лош вкус или не, пуснах го само за да илюстрирам какво искам да кажа. Обърни внимание на първите два реда на поста ми :)
успех
Върнете се в началото
Astfgl

МнениеПуснато на: Съб Май 09, 2009 8:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като човек с голямо желание да правя фотоманипулации но възпрепятстван от липса на качествена техника и разполагащ с твърде малко време за лични проекти, мисля че основния недостатък на горните работи е не толкова липса на техника ( което е поправимо с времето ), а липсата на послание. За мен лично смисъла от това да седнеш да правиш една картина или снимка или фотоманипулация е да кажеш нещо на човека от другата страна. В момента аз виждам жена-свещ, жена-сграда, жена часовник, еротика без смисъл. Ако мислиш, че творбите ти са защитими, би ли обяснила защо е необходимо непременно жената-часовник примерно да се е врастнала в земята и дали картината печели от това, че дупето и е голо ? Къде е смисъла на работите ти ? Ако си имала нещо наум, или работите ти не успяват да ми кажат какво е то, или съм твърде тъп.
Накратко бих искал да видя неща с повече послание и по-малко показване на техника . От друга страна изказвам уважение за времето и старанието които си отделила за да усвоиш нужните техники и самите неща - пожелавам ти да не спираш! Успех за специализирания форум.

Горното мнение е изцяло лично.
Върнете се в началото
mistakeps

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам за какво точно послание говориш. Има толкова много известни картини, които са просто красиви. Това търсене на послание ми напомня едно време в часовете по литература как редовно задавания въпрос беше "Какво е искал да каже поета?". Той каквото е искал да каже го е казал. Всеки сам трябва да намери нещо ценно и нещо, което да го развълнува. Ако на теб не ти харесва голото дупе, на някой друг може да му хареса. И изобщо не виждам защо се намесва дупето тук. Ти виждаш жена-свещ, а аз виждам в жената свещта, възможността да бъде моделирана, когато е размекната, възможността да бъде запалена от някого, или да бъде изгасена (говоря за чувства,а не в буквалния смисъл). Същевременно в други теми срещнах картини без какъвто и да е смисъл, просто нещо надраскано, но изглеждащо приятно. И те са приемани по-добре. Не им се търси смисъла, а им се посочват недостатъците.
Благодаря за мнението, че съм усвоила техники. Те са елементарни. Занимавам се с Photoshop само от година. Преди това даже не знаех за какво служи.
На мен ми прилича тази дискусия на просто чесане на езици. Досега никой не ми е казал "тук грешиш, това не си го направила както трябва".
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 1:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:))) супер си! Важното е това което правиш да те удовлетворява. Професионалното мнение на хората тук да не те притеснява хич. Всички са в дълбоко заблуждение относно личната си естетика и възприятие за красиво и идеино. Така, че се присъединявам към масата и те съветвам ако можеш дори да не четеш мнението ми... ;) Може би трябваше да започна с това, ама ми се обърка мисълта и словореда..., а относно Photoshop - бати тъпата програма. Чудя се въобще как си и отделила цяла година. Аз работя на Paint от 15 години, но не смея да кажа, че съм достатъчно добър, тъй като има още много какви да уча~
Върнете се в началото
Astfgl

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 2:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Объркваш човека, Велинов :) Все пак в инфото за нови потребители не са посочени доста неща като например факта, че не можеш за една година да добиеш нужното ниво за да те приемат тук. Аз се вниквам във фотошоп от 5 години вече и още не мога да твърдя, че съм усвоил програмата. ;)

OFF: А относно питането "Какво е искал да каже поета" това е една много смислена и изпитана в учителската практика приказка, която има за цел да провокира размисъл у учениците... нещо, което благодарение на тоталното безхаберие на държавата към образователната система не се случва и пазар се пълни с продавачи в лавки, бармани, заети в туризма, детегледачки и прочие неквалифицирана сволач - които са твърде притиснати от насъщния, за да седнат за пет минути да решат адекекватно за кого да гласуват.
Това почна към 97-ма тоя процес.

Но да не разтягам локума излишно в темата на човека. Тъй и тъй има много да учи, по-добре да му дадем правилни насоки вместо да се смеем за негова сметка ;) Дано само и той вдене...
Върнете се в началото
mistakeps

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 7:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре. Не можеше ли още в началото просто да кажете, че не са достатъчно добри? А и никъде не съм провъзгласявала, че съм добра. Просто исках да ви покажа какво мога. Не е нужно с толкова много думи да мачкате когото и да е. Идейност - знам каква беше и преди 97-ма. На доста годинки съм. :) Професионалното ви мнение? Освен че са кичозни и безсмислени работите ми, друго не чух. За тази една година смея да кажа, че научих наистина много.
Не желая да кандидатствам за специализиран форум. Мислех си, че целта ви е съвети и подпомагане, а не създаване на някаква затворена общност от вече утвърдили се.
Край. Стига ми толкова.
Върнете се в началото
ники михайлов

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене втората може да стане ако се бутнат няколко нелогични рботи в нея(примерно залепената сянка под главата) а последната има много работа по нея и тя може да стане(че сега елементите и са всеки за себе си).
zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

без да искам да мачкам, според мен трябва да обърнеш внимание на няколко неща - навсякъде ползваш централна композиция, главните елементи са притиснати, нямат пространство да дишат. Отделно, освен изрязването на различните елементи и слагането на текстури, за да изглеждат нещата хомогенно няма да е лошо и цветови корекции да им правиш, за да са в една цветова гама. И светлината, всеки елемент е различно осветен:) Въпреки, че реализмът е може би на последно място в този случай, според мен тия неща могат да помогнат доста за възприемането на картинките.. Иначе като стилистика на мен не ми допадат, но тук си е въпрос на вкус :)
успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Нед Май 10, 2009 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"Представяне" не е място за даване на критика и съвети, по принцип, това е просто място за приемане на нови потребители, тук нормалният отговор е с да и не. Така че доста хора са отделили екстра-внимание на темата, не виждам поле за сърдене.

В нещата ти няма композиция. Светлината на различните кадри в колажа идва от различни страни. Използваш сток-кадри в неща, които представяш за твоя лична работа за удоволствие. Не виждам идея в колажи, които я предполагат с известна символика.

Чака те много работа, дай го по-сдържано и чуй какво ти казват хората по-нагоре. Ако не ти харесва критиката - има много форуми със свободен достъп и повече потребители.

Късмет.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mistakeps

МнениеПуснато на: Пон Май 11, 2009 1:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да благодаря за последните три мнения. Те са точно това, което очаквах - ясно, кратко и по същество. Съгласна съм с тях. Винаги съм имала проблем с центрирането и липсата на пространство, знам го и все не мога да избягам от това. За осветяването също сте прави. Понякога човек се взира и не може да види недостатъците, затова е хубаво някой страничен да ги посочи.
Относно сърденето - когато се критикува точно и конкретно, когато критиката е градивна, тя не наранява. Напротив, тя нахъсва да станеш по-добър, да покажеш, че можеш и повече. Докато присмехът и пренебрежението са скапващи стремежите към по-добро.
Според мен е жалко, че нямате секция във форума, в която без стремежи за кандидатстване при вас, да могат да си постват работите млади хора за съвет и критика. Вие, с вашия опит и познания, бихте им помогнали много.
Желая всичко най-хубаво на вас и на вашия форум.
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пон Май 11, 2009 1:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Astfgl написа:
..... Ако си имала нещо наум, или работите ти не успяват да ми кажат какво е то, или съм твърде тъп.
Накратко бих искал да видя неща с повече послание и по-малко показване на техника . ....
Горното мнение е изцяло лично.

Astfg .....
такаааа.... твоите работи също не ми харесват, за мен си човек без вкус,
и затова според мен ти имаш най-малко право да коментираш работите на другите....
особено с този назидателен "професорски" тон дето употребяваш....

от работите на mistakeps пък на мен ми харесва повече втората- даже чисто стилово тя ми прилича малко на творбите на михалис гарудис....
Astfgl

МнениеПуснато на: Пон Май 11, 2009 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zabravi "prost izpylnitel" ;)
Върнете се в началото
Rostislav

Местожителство: PLOVDIV

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 3:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво, продължавай с работата, ще се получат нещата
mort1eg

МнениеПуснато на: Вто Май 12, 2009 4:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tretata s prozrachnata jena na klekaloto nasred polqnata...

navqrno e za reklama na eko-toaletni?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети