Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 2:53 am Заглавие: Една снимчица за К&К |
|
|
Като правило не правя такива неща, но наистина ще се радвам на малко критика за една моя снимка. Знам, че тук е единственото място, на което мога да получа и по-професионални коментари и затова моля, не ме жалете:
По лични съображения съм пристрастен и не мога да преценя обективно качествата на кадъра(и дали има такива въобще).
Снимката е правена в една зверски тъмна кръчма, където трябваше да снимам бала на една приятелка. Светнах тъмницата с две ръчни светкавички с чадъри(един отражателен и един малък дифузен, който на горния кадър е рисуващо). В този смисъл кадърът е спонтанен, но осветлението е режисирано. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 11:18 am Заглавие: |
|
|
има нещо приятно в кадъра, сигурно заради ведрото лице, но има какво да се желае
композиционно имаш доста излишни неща, мъжът на преден план и момичетата на заден, момичетата, бих ги отрязала и притъмнила (това ако го постигнеш с осветлението само, ще е чудно)
имаш много активен поглед, той трябва да ти е водещ в композицията
осветлението е доста остро и дава неприятна сянка под носа, имаш късмет, че не е с дълбоки очи и не ти идват в сянка, имаш ли кадри в които осветлението не ти е горно
в момента атмосферата ми е малко като в тв студио и пресконференция, като за весело събитие, може да не показваш толкова много, сега се сещам за малко американска контра (3/4 задно) осветление, повече силуети, доза хаос, цветове от светлини...
покажи още _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Пон Юни 01, 2009 1:24 pm Заглавие: Благодаря :) |
|
|
Благодаря, mim. Точно от това имах нужда. На горния линк вече е малко приглушено задното осветление. Ама така се получава, който си играе изморен и на тъмно през нощта с Fill Light-a в Lightroom.
Ето стария файл за сравнение:
P.S. Какво да покажа? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|