Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
totovv

Регистриран на: 11 Юли 2009 Мнения: 27 Местожителство: На майната си
|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 11:49 am Заглавие: totovas-presentation |
|
|
Здравейте, от няколко години знам за форума но все не ми оставаше време за да се разпиша и аз. Радвам се че тук мога да обменя опит и мнение в областа визуалните изкуства и дизайн. Чувствайте се свободни да коментирате работите ми. Някои от тях са на етап.
 _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Само плаката на Хелиос и винила хидростаб стават с доста забелжки
Другите са прекалено наблъскани с шарении, а спечелата трета награда шапка е на ниво силно начинаещ _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 12:20 pm Заглавие: |
|
|
:)))) ValBo Мерси за коментара. _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 12:22 pm Заглавие: |
|
|
Между другото - какво точно се получи с финните преливки при термотрансфера върху полиестера? _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 12:28 pm Заглавие: |
|
|
За Hydrostab ли питаш? _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 1:00 pm Заглавие: |
|
|
за плакатите на неопринт
ако не са сменили технологията - печатат термотрансфер върху полиестерни платове
От трансфера нещата потъмняват и финните разлики в цвета изчезват(прегарят) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 1:28 pm Заглавие: |
|
|
Ами да ти кажа до сега не сме имали проблем при трансфера върху плат. По простата причина че работим с наш плат който не само е тестван но и е предмет на мноого отпечатани продукти до сега. Да ти кажа честно резултатът може да конкурира до известна степен качество на печат върху хартия. Разбира се като се има в предвид естеството на материята и структурата и. Не случайно фирмата има достатъчно заслуги в областа на трансферния и сублимационния печат. Най-добре е да се увериш на място. :) _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 3:03 pm Заглавие: |
|
|
много, ама много лош подбор на шрифтове, ефектите са от зората на компютърната графика, дизайните са скучни и безмислено шарени.
Преди да наливаш акъл на хората не е лошо в твоя двор да погледнеш. _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 3:25 pm Заглавие: |
|
|
zka написа: | много, ама много лош подбор на шрифтове, ефектите са от зората на компютърната графика, дизайните са скучни и безмислено шарени.
Преди да наливаш акъл на хората не е лошо в твоя двор да погледнеш. |
zka, Надявам се че критичният ти поглед върху моите неща има логично обосновано покритие, а не празнословия и тупане в гърдите. Щото и баба знае да се изказва критично ама в мозъка си няма и грам понятие за какво говори. Моя съвет към теб е да поразгледаш тенденциите в модерната щампа върху фанелки, както и да разнообразиш естеството на дизайнерската концепция, от чисто стилова характеристика. А не да се въртиш САМО около отдавна забравени "аниме" елементи, достойни за ниво "оцветяване на детска книжка". Що се отнася до моя двор непрекъсното го наблюдавам...Нещо повече обстойно го преанализирам, но не с повърхностни критики а с обосновани анализи. И най-вече работите ми са били обект на критика от доказали себе си професионалисти, далече над моето и твоето ниво на работа. Така че следващия път опитай малко по-конкретно и обстойно. И слез ако обичаш от пиедестала на високомерието, виждам те достатъчно добре и когато си на земята. И не на последно място, опитай се да цениш вкусът и гледната точка и на други мои колеги с които малко или много сме реализирали някои от по-горе посочените проекти. Благодаря за разбирането. _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 3:39 pm Заглавие: |
|
|
заеби, конкретна критика се дава на нещо, в което има за какво да се хванеш:) успех на теб и на професионалистите около теб които оценяват положително работата ти:) _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kdjenev

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 4:00 pm Заглавие: |
|
|
Само последното със сложното име "Концепту..........немога го запомня", може да се получи нещо "фешън мешън" но ще иска още работа май... _________________ save ass
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 4:07 pm Заглавие: |
|
|
totovv написа: | Моя съвет към теб е да поразгледаш тенденциите в модерната щампа върху фанелки, както и да разнообразиш естеството на дизайнерската концепция, от чисто стилова характеристика. А не да се въртиш САМО около отдавна забравени "аниме" елементи, достойни за ниво "оцветяване на детска книжка". Що се отнася до моя двор непрекъсното го наблюдавам...Нещо повече обстойно го преанализирам, но не с повърхностни критики а с обосновани анализи. И най-вече работите ми са били обект на критика от доказали себе си професионалисти, далече над моето и твоето ниво на работа. |
Не си за тук, човече, ако така ще подскачаш като ощипан... Вместо да раздаваш акъл вземи погледни наистина коя година сме, не е 94та. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 4:27 pm Заглавие: |
|
|
Ето какво ще направя. От сега нататък ще отговарям само на обосновани критики. На неща от рода на: "...виж коя година сме...", "...ефектите са от зората на компютърната графика...", ".....Преди да наливаш акъл на хората не е лошо в твоя двор да погледнеш....", "...Не си за тук, човече, ако така ще подскачаш като ощипан... " са просто несериозни и несъстоятелни. Ако все пак уважавате поне своето мнение и държите на професионализма си ще дадете конкретен съвет или обоснована и аналитична критика. Подобни словоизлияния няма да толерирам.
Желая успех на всички. _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kdjenev

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 4:51 pm Заглавие: |
|
|
извинявай ама кой беше ти че взе и да толерираш, свери си часовника със специализарирания форум _________________ save ass
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 4:53 pm Заглавие: |
|
|
Критика се дава в Спец раздела. До тогава ще има "Да" , "Не".
Не казвай на другите представящи се какво да правят, има си модератори за тази цел. Както казаха по-горе, нещата са ти супер нахвърлени и ааддддскиии шарени. Ако не понасяш мнението на останалите, за какво си правиш труда да пускаш представяне? _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 4:59 pm Заглавие: |
|
|
За кой ли път виждам как хората с точно такъв тип и ниво на показаните работи непременно говорят за професиолнализъм. Може би защото говоренето някак не е толкова натоварващо.
По моята част мога да говоря само по фотографията, която си обработил, надявам се със съответното авторство или разрешение от автора:
- прегорил си светлите участъци, които в оригинала са си добре.
- направил си сенките още по-пробити в черно, което допълнително увеличава и без това огромният контраст, който в подобен кадър е неуместен.
- изкуствената водя зад главата и тялото й е монтирана неубедително
- при обработката си изтрил част от задните части на девойката, стои като нахапано
- тези надписи и черти, които претендират за АРТ с текста си, са поставени в обратен диагонал и съсипват и без това неподходящата композиция, обърквайки окото на зрителя
Това са по-грубите грешки, останалите са детайл по детайл.
Изобщо, чака те много работа. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 5:14 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | За кой ли път виждам как хората с точно такъв тип и ниво на показаните работи непременно говорят за професиолнализъм. Може би защото говоренето някак не е толкова натоварващо.
По моята част мога да говоря само по фотографията, която си обработил, надявам се със съответното авторство или разрешение от автора:
- прегорил си светлите участъци, които в оригинала са си добре.
- направил си сенките още по-пробити в черно, което допълнително увеличава и без това огромният контраст, който в подобен кадър е неуместен.
- изкуствената водя зад главата и тялото й е монтирана неубедително
- при обработката си изтрил част от задните части на девойката, стои като нахапано
- тези надписи и черти, които претендират за АРТ с текста си, са поставени в обратен диагонал и съсипват и без това неподходящата композиция, обърквайки окото на зрителя
Това са по-грубите грешки, останалите са детайл по детайл.
Изобщо, чака те много работа. |
Прав си, елементите които са използвани в проекта НЕ СА ОБРАБОТЕНИ. БИНГО! Харесва ми че даваш конкретни примери. Между другото проекта се промени доста от този който виждаш така че по-нататък ще го кача заедно с календариума за да го видиш вече в готов вид. :) _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 5:55 pm Заглавие: totovas-presentation |
|
|
Сори snooper, явно съм се объркал. Ти ми говориш за 3-ия проект. Ами да ти кажа всичко което каза е напълно излишно защото това което те дразни е в унисон пък с дизайнерското решение и цялостното въздействие на изображението. Прегарянията са НАПЪЛНО умишлени, точно с цел да акцентират върху контраста и от там и цялостното излъчване на модела. Цялостната цветова тоналност също е променена с цел да внуши друга цветност на светлината идваща отгоре. Така както е в оригиналът снимката е напърно негодна по отношение на дизайнерската и идейна концепция. Водата монтирана допълнително е с цел общо а не конкретно и убедително звучене. Ако искам мога да да я направя СУПЕР реалистично но това не е идеята. :) Не съм изтрил задните части на модела а съм ги пикрил. Нещо повече, акцентирал съм върху сядането, понеже на снимката в оригиналът ми се ди супер неубедително. Що се отнася до диагоналите може и да не са добро решение. Но повярвай ми ИЗОБЩО не претендират да са АРТ :)))).
Така че това е в общи линии. Все пак се радвам че получих мнение от човек който се изказва само по фотографията, за която не се притеснявай имам авторското право да използвам. Добре е обаче да знаеш че фотографското изображение което се използва в дизайна по принцип има случаи в които пряко зависи и от самата дизайнерска концепция. Благодаря за мнението все пак. Длъжен бях да поясня. _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 6:10 pm Заглавие: |
|
|
[quote=totovv]Ами да ти кажа всичко което каза е напълно излишно защото това което те дразни е в унисон пък с дизайнерското решение и цялостното въздействие на изображението.[/quote]
Ами, след тези пояснения няма как да не кажа браво, браво, браво и... човече, в този форум обменяме мнения, ти нямаш такава нагласа, както е видно. Е, тогава, мога да ти пожелая успех в дизайнерските решения! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
totovv

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 7:10 pm Заглавие: totovas-presentation |
|
|
snooper човече, пак не си ме разбрал, но както и да е. Благодаря ти за пожеланието. Същото ти пожелавам и на теб в още по-голяма степен. :))) Между другото използвам повода да благодаря на всички изказали мнение по повод нещата ми, къде сериозни къде в стил "лаф мохабет". Очаквах сериозна критика на ниво но уви, явно очакванията ми са били доста високи. Апропо ще помоля модераторите да изтрият най-първия ми пост понеже се дублира с вторият ми коригиран, за което благодаря предварително. _________________ Който си го търси, рано или късно си го намира. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|