Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне - фотография.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне - фотография.

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Никола

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 1:51 am    Заглавие: Представяне - фотография. Отговорете с цитат

Здравейте,
престраших се и аз да се представя за раздел фотография.

Фотографията ми е хоби от немалко време. Отскоро, обаче, разполагам с по-сериозна техника, която не позволява извинения. В поста си по-долу ще сложа снимки в последователността, в която е и периодът на заснемане. Така по-ясно ще се види дали има напредък при мен и към какво трябва да се стремя.

Не съм подбирал само най-добрите, според мен, снимки. Искам да пусна и други снимки, в които съм експериментирал, по един или друг начин, за да се коментират грешки и препоръки за по-добър резултат.

Попринцип съм открил за себе си, че композиционно снимките ми не са добре и в тази насока има още много да се учи. Надявам се да получа градивна критика и дано нещата ви допаднат и благодаря за отделенето време да ги погледнете.

За мое съжаление доста от старите ми неща са затрити, но ето все пак няколко кадъра.

1

2

3

4

5

6

Ето и неща от по-скорошни щракания.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

И тн., от сватбата има още доста снимки, но тези, мисля, са достатъчни.

Надявам се разглеждането да ви е било приятно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shtepselaaaa

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 9:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Стават за фейсбук.
Върнете се в началото
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 10:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

много ми се щеше сутринта ми да започне с нещо, което да гледам с кеф, но...

наличието на по-скъпа техника не те оправдава, техниката не означава нищо, абсолютно, когато не знаеш как да я използваш

снежните неща са недоекспонирани, това с какво ше го оправдаеш
а композиционните грешки те нямат пък нищо общо с техниката

а фотография без композиция няма просто

но10 аха да стане, ама съдейки по другите портрети на синия фон и ти не знаеш какво си постигнал, защото но 9 си е чист паспорт, а 11 е антипортрет

сватбените снимки са само регистриране на събитие, не се вижда фотографът зад тях, за някой който не може да се разпознае на снимките не означават нищо, но16 от липсата на композиция е като гювеч от хора

но18 и надолу, моля ви, спестете ми подобни снимки, много ви моля, дръжте си ги в семейните албуми
Никола

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 11:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
много ми се щеше сутринта ми да започне с нещо, което да гледам с кеф, но...

Благодаря за това мнение. Не съм тук за да се оправдавам, а за да се уча и съжалявам, че след 18-та са ти досадили.
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съвета ми е преди пост да селектираш прецизно работите си и да пуснеш само тези които смяташ, че ще те представят най-добре, стига да имаш достатъчно добре изградена себеоценка. Количеството не винаги е качество. Дори да имаш някакви попадения, има шанс те да не бъдат забелязани сред масовката. Това е принципна препоръка и важи за всички.

За снимките - имаш композиционни проблеми и си личи, че все още работата със светлината ти е проблем. Успех!
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нейде дълбоко в част от кадрите се вижда потенциал, според мен, имаш обаче наистина много да работиш. Като първом - гледай много и добра фотография, в момента не успяваш да отделиш добрите си попадения от слабите и семейните албумски снимки.

За композицията вече си разбрал, мога само да ти кажа - има книги по въпроса, като например "Беседи за фотографското майсторство" на Лидия Дико. Също така всички по-специализирани издания на Майкъл Фриймън, има ги по големите книжарници. Наръчникът по фотография на Е. Мичел - но го има само на английски и руски, аз заради тази книга научих руския четимо, когато интернет не беше пълен с материали. Като прочетеш тези книги - пиши ми на лични да ти кажа още.

Колкото и да съм втръснал на няколко псевдо-артисти отсам, които ги мързи, ще го кажа пак - четеш книги, снимаш, после пак четеш и пак снимаш... и стават нещата.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети