ljubo
|
Пуснато на: Съб Сеп 19, 2009 3:04 pm Заглавие: Представяне и въпроси на Любомир Янчев a.k.a. ljubo |
|
|
Здравейте! :]
Честно казано - не знам точно какво ще си представям, но нека кажа няколко общи приказки за мен. Първо, за да не изтрият модераторите темата, ще пиша, че аз не съм художник или дизайнер, а програмист, или по-точно Game Developer :]
Регнах се в сайта, за да диря художник, за нов проект :]
Сега за мен... Казвам се Любомир Янчев и съм от София, ученик съм и се занимавам с програмиране от ранна детска възраст - някъде от 3ти клас... В началото се явявах на състезания и олипиади предимно по информатика, но последните 2 години започнах да се явявам и ИТ :]
Тази година станах 1ви в България с малка игра, първата ми, а миналата година спечелих 3то място със уеб сайт, лично портфолио, за които не искам да разтягам локуми :]
Тази година по регламент съм в група 8-12 клас, където, предполагам, подразбирате, че ще ми е трудно, защото съм 8ми клас. Never mind, намерих си голям батко (12 класник), с когото да се явя в екип на ИТ-то :] E да, но той също е програмист :/ Започнах новият ни проект, той е доста прост, но доста ефектен... Почти всичко е готово, но в момента цялта графика са обикновени квадратчета :/
Eдин от преподавателите ми по информатика се занимава с Game Developing, та попитах го от къде мога да си намеря художник, който да се навие на добра воля да надраска няколко малки фигурки и да ги анимира... Той ми каза за ГРПХЛЛА и след месец(демек сега) се реших да пиша и да наддам вой за помощ :]
Нека мина директно на темата...
Играта е 2D, в нея се разправя за... копаене, но не на нивата, а копаене в земята (digging)... За момента не е измислена история, но иначе казано - едно човече, миньор, го карат за някакъв ЗИЛ на терена, където трябва да копае...
Задачата на това човече е да, събере максимум руди от недрата на земята...
Трябват ми няколко илюстрации и анимации към тях..
1. Самото човече.
1.1. Копаене наляво, надясно, надолу.
1.2. Мятане на въже нагоре и след това изкачване по него...
2. Теренът.
2.1. Обикновена почва - някакво кафяво с няколко мацаници по него.
2.2. Златна руда - почва, тук таме с златен цвят по нея.
2.3. Сребърно руда - аналогично.
2.4. Манганна руда - аналогично.
2.5. Бронзова руда - аналогично.
3. Сгради.
3.1. Сграда за храна.
3.2. Сграда-склад за рудите.
3.3. Магазин за нови кирки.
4. Небе
4.1. Обикновено небе :]
Искам да уточня, че не предлагам пари, а само надпис от кого е правен дизайна и уточняване на състезанието, че дизайнерът е друг и се казва еди-как си.
Отделно ще пусна играта безплатно в интернет, където всички ще видят художника :]
Проектите не свършват до тук, за по-натам имам няколко други проекта, които в момента са замразени, защото човечето, което ще ми помага с програмирането е в доста напрегнат момент и не му е до програмиране :] Идеята ми е, че за тях ще намерим спонсори, които отделно ще могат да ви дават заплата, тъй като, разберете, не съм заможен :]
За играта има още много да се изпише, но не мисля, че е удачно да обяснявам всичко наведнъж, мисля, че това е достатъчно, за сега :]
Поздрави, Любо! :]
П.С:
За да не се засече като мултиакаунтинг - сестра ми е фотографка и ако не се лъжа има регистрация във форума, не знам точно с какъв username се подвизава тук :] _________________ К'во прави един мързеливец?! |
|