Graphilla.com :: Преглед на тема - Флексо

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Флексо

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2003 9:33 pm    Заглавие: Флексо Отговорете с цитат

Айде сега някой дето има повече опит, да земе да сподели има ли нужда от скали като се печата флексо-CMYK. Нали се сещате - онези квадратчета за всеки цвят 2%, 5%, 10%, ... 98%, 100% ... Аз ли нещо не съм в час, слънцето ли ми се отразява вече ...
Ходих да присъствам на печат в една печатница (няма да кажа коя по понятни причини) и представете си изумлението ми, когато поисках да видя скалите, за да анализирам печата ... подадоха ми скала на PANTONE??? А това което бяха изкарали силно се различаваше цветово от очакванията ми. Оказа се, че хората искат принтерска разпечатка, за да се водят по нея??? Абе пак се чудя - аз ли нещо съм се сдухал ... Няма майтап! Тва е, което ги радва - разпечатка на принтер... Още смилам новата информация... Аз отидох да науча нещо около флексото, а то колко било елементарно - квот изкара принтера ... Шефа на печатницата ми обясни, че той така си представял етикета и затва така го напечатали ??? ма бил станал некъв друг - карай ... да беше дал разпечатка бе пич.
Абе дал съм файлове да си ги правите квот си искате, кеф ви разпечатки, кеф ви кромалин ... нееее, ти си ги направи ??? кво да кажа? трябва да се държа прилично, с клиента съм там.
В края на краищата настроихме машината за един етикет и те зеха че го изкараха, ама съм оставил още няколко, а няма да присъствам на печата им ... няма да клопам колата 200 км всеки път кат пускам нещо
Jonata, абе пич, дай повече светлина по въпроса ... може и на бележка.
Как се изнервих дагее >;-(
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Zing

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2003 11:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

taka e bate Flexoto e - sibnata rabta
tam nema 98% ili 3% :o)
nema spasenie ako iskash da e COOl sa tropash kolata che da ne ti se tropa glavata
Върнете се в началото
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2003 11:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tumbi написа:
taka e bate Flexoto e - sibnata rabta
tam nema 98% ili 3% :o)

това знам, но поне межди 5% - 95%
Абе как печатат без скали бе. Дали всеки трамбова до печатницата да им виси на главите.
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2003 11:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi zavisi znachi to si ima edna kriva - Input i Output (X,Y) po ednata os kolko procenta si zalozil - po drugata si smytash kolko sa ti izleze, zavisi sasto i ot subektivnia faktor de
ama nai dobre stavat flexso otpechatacite v BG koga si na mesto i im stoish na glavata :o)
Върнете се в началото
Jonata

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 23, 2003 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И със скали и без скали - все тая. При флексото обикновено мястото е толкова малко, че просто няма място за скали. Ако си решил да печаташ CMYK картинка очаквай всякакви изненади. Магентата и черното в ниските проценти цапат като за световно, a поведението на мастилото спрямо материала е студио Х. При флексото има три основни правила - Pantone, Pantone и Pantone. Принципа МММ - Машина, Майстор и Мрънкало си важи както навсякъде. Прати, ако искаш проекта да го обсъдим.
Върнете се в началото
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 24, 2003 9:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kato si popadnal na pechatnica shte triabva da se suobraziavash s neia :)
Ia cukni razpechatki na novia printer :)
Obache vse pak fleksopechata si ima vuzmojnosti i skalite za koito pitash opredeleno vurshat rabota ako horata rabotiat kakto bi triabvalo.
Shtoto Jonata e prav ma pechatarite sa tam ne za da celiat pechata po razpechatka ili da se iznenadvat ot proizvedenieto koeto se e poluchilo.
Tupoto e che v Bulgaria deistva principa "Mi ako shtesh" :\.
Ako iskash da smeniash pechatnicata pitai sunnyfrog dali praviat vunshni poruchki tam dokolkoto znam se spraviat dobre s farben flexopechat.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети