Graphilla.com :: Преглед на тема - Graphilla's Making / Working process topic

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Graphilla's Making / Working process topic
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Сеп 14, 2009 2:50 am    Заглавие: Graphilla's Making / Working process topic Отговорете с цитат

Тази тема е трудна за дефиниране, но отдавна си мисля за нещо такова - повечето хора не предполагат как протича една сесия или снимачен ден/месец, как се подготвя човек за снимки, каква е атмосферата наоколо. Това не е тема за шедьоври, а за това КАК се кове джелезото!

Условия:
Кадри от обстановката наоколо - гримиране, тренировки, тестови кадри, кадри от почивката между снимките.

Обяснителен текст как и защо, ако е нужно.

Това е, надявам се в тази тема да видим интересни кадри, да разбулим някои митове и да споделим. Успех! ;)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пон Сеп 14, 2009 2:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

По това време обикалях 51 дни през различни острови и брегове в полярния кръг, бурята, оценена като силна дори от местните, продължи 5 дни с един единствен час Светлина за снимане, за сметка на това магична, направих един кадър през тази седмица + този за мейкинг. Заради 24-часовия ден шанс за прозорец в бурята има по всяко време, за дебнене на Светлина часовникът се навива да звъни през половин час и се чака, на всяко позвъняване изваждаш глава навън и оглеждаш. Този кадър описва около 23-25 дни от 50-дневния проект.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DeyanStefanov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 4:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

смятам, че снупър затвори темата с горния пост. едва ли някой се е подлагал на подобни мъчения за един кадър. респект!
MissMims

Местожителство: sofia/bourgas

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
едва ли някой се е подлагал на подобни мъчения за един кадър. респект!

тотално съм съгласна :)
ние подлагаме само манекенките на такива неща:

Милано - ноември 2008 -

пак там -

София (само 1/4 от обувките)

And me, I still believe in paradise. But now at least I know its not some place you can look for, cause its not where you go. Its how you feel for a moment in your life when you'rе apart of something, and if you find that moment... it lasts forever...
Върнете се в началото
Manchev

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 4:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хомото мече ли държи? :D :D :D :D

Подобни коментари да не виждам повече!
мим
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 4:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Давайате, давайте :) Деяне, Благодаря, но може да се окаже, че на мен така ми е по-лесно или по-скоро приятно - преди като снимах в студио и се уцелеше някоя мрънкаща кифло-моделка... Дори не искам да си спомням, предпочитам 5 дена в палатката с малко вода и сухари пред 4 часа сесия... :) :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
MissMims

Местожителство: sofia/bourgas

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Хомото мече ли държи? :D :D :D :D

ще ти отговоря на въпроса, само да знаеш, че такива обръщения към моя екип не са ми приятни. и фризьора и стилиста ми са страхотни хора :)
държи мече, което трябва Диляна и манекенката вляво да дърпат :) мечето е мое :D бях го замъкнала от Бг специално за да снимаме и НИТО един кадър с него не стана :)
And me, I still believe in paradise. But now at least I know its not some place you can look for, cause its not where you go. Its how you feel for a moment in your life when you'rе apart of something, and if you find that moment... it lasts forever...
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 5:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мимс тея тръби да ги нямаше на парапета.. много свеж кадър.
и на снупъра много кефи кадъра и историята
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Сеп 15, 2009 6:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Леле тия момичета никак нямат щастливи изражения :))
emmsky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Сеп 16, 2009 12:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо - поздравления към снупъра, за готината тема!!!
Второ - поздравления към снупъра, със "затварянето на темата" ;)
Искренно ти се възхищавам за всеотдайността и жертвоготовността!!! :)

Трето - ето и моя принос към темата: Beauty shots, в домашни условия...

RG®

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 3:46 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

DeyanStefanov написа:
смятам, че снупър затвори темата с горния пост. едва ли някой се е подлагал на подобни мъчения за един кадър. респект!

Точно това им казах вчера на двама Мързели!!!

:-)

А иначе, освен благодарности, за красотите, които ни поднася Снупърът, заслужава и бой, дето се самоизтезава така!

:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Darksorrow

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абе изкла с тоя кадър той!

и всъщност ми изглежда "затъкнат" в случая, всъщност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Darksorrow

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

*без малоумното повторение горе (:
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 10:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А аз... такова, не знам какво да кажа, реално, смятам повечето от нещата по време на снимачния процес за нормални за тези жанрове фотография, а и като всяко нещо има свикване и научаване, но Благодаря за добрите думи :)

Допълнение, един кадър на Elina (Надя) от Фото-Форум, аз съм червеното петно зад клоните, това е в горната половина на водопада, това е по време на процедурата за фиксиране на въже за достигане на оптималната гледна точка:

Час по-късно в сянката заснех този кадър, на който горния е мейкинг:

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
ecobo

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Чет Сеп 17, 2009 11:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Снупъре, ти си нечовек!
Респект!

Ето и от мен един пресен кадър, от вчера, 16-ти септември:

Седим с брат ми на една горска пътека в очакване на елен...
Времето, когато елените реват (брачния им период) е един от малкото удобни случаи човек да се ориентира къде е елена и да го види. През останалото време на годината елените се крият, излизат само нощем, много предпазливи са (за разлика от кошутите) и рядко могат да се снимат успешно.
Та, седим с брат ми, който е ловен надзирател в Държавно ловно стопанство Котел, на една пътека и чакаме. По едно време нещо започва да пращи по отсещния склон, но не се вижда - всичко е шубрак. Брат ми, който знае всичко за животните в тоя район казва: "Приготви се, елена ще мине или на 20 метра под нас, или ще дойде право отгоре ни по пътеката..." Е, не мина под нас, налетя право отгоре ни, а ние просто бяхме клекнали насред пътеката. Сигурно щеше да дойде на 2 метра (докато ни подуши), но аз нямаше как да снимам отблизо, понеже бях с твърд 200мм обектив, затова щракнах от по-далечко, от около 15-тина метра... Залисан в шубраците, които са му заплетени в рогата, елена не чу първото щракане. След второто спря и започна да души, но понеже вятъра беше срещу нас, не можа да ни усети. Тъкмо си мислеше, че му се е причуло и се готвеше да продължи напред, аз щракнах за трети път. Този път шумът от затвора (много яко щрака 1Дсмк2-ката) му подейства като изстрел и елена просто избяга...
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 12:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази тема става все по-интересна и адски ме кефи :))

snooper-а абсолютно не човек!!! Толкова самоотвержен мазохизъм и егати якия резултат... Евала! :))))

ecobo, мечта ми е да имам възможност да направя такъв кадър! :)
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 1:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ecobo, страхотия! Скъсах се от кеф! През 2006-та навъртяхме няколко хиляди километра (включително няколко пъти Белоградчик - Бургас) обиколки из България за да снимаме благородните елени и лопатарите през брачния сезон по различните места - не мисля, че имам толкова добър кадър от всичкото обикаляне. Чувството обаче ми е познато... ставане в 4, издебване, вървиш срещу вятъра, залягаш... кеф!

54ка, стига бе, погледни къде живееш сега - ти знаеш ли колко ДДС-та (Държавни Дивечовъдни Стопанства) има във вашия район... знаеш, мисля ;) Да не говорим, че в последните години елените с най-високо оценени рога са обикновено във вашия край.. сега тъкмо октомври ще са се разгонили здраво, действай!

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
ecobo

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 9:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper, 54ka, тенкс! :-)

Към днешна дата най-добрите елени са в Ловно стопанство Попово - май се казва ЛС "Черни лом", но там пространствата са огромни, снима се от далече и трябва много дълъг обектив, какъвто аз нямам в момента. Брат ми вчера замина за там с една видеокамера с много голям зум, довечера ще гледаме. Аз днес пак заминавам за Жеравна/Котел, ще дебна един много голям елен, който според брат ми е с капитален трофей... Лошото е, че в неделя пристигат трима австрийци да трепят елени и не се знае какви поразии ще направят :(

10х за темата!
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 10:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ecobo написа:
snooper, 54ka, тенкс! :-)

Към днешна дата най-добрите елени са в Ловно стопанство Попово - май се казва ЛС "Черни лом", но там пространствата са огромни, снима се от далече и трябва много дълъг обектив, какъвто аз нямам в момента. Брат ми вчера замина за там с една видеокамера с много голям зум, довечера ще гледаме. Аз днес пак заминавам за Жеравна/Котел, ще дебна един много голям елен, който според брат ми е с капитален трофей... Лошото е, че в неделя пристигат трима австрийци да трепят елени и не се знае какви поразии ще направят :(

10х за темата!

В Попово наистина е... свръх, има и страхотни сръндаци и огромно стадо муфлони. Пространствата са огромни наистина, има обаче една поляна на 10 минути зад ловната хижа, където есенно време вечер се хранят животните, ако си тих и срещу вятъра - можеш да обикаляш в гората наоколо и да снимаш, аз минах около километър така без да ме усетят. С 200 мм + конвертор се оправяш.

П.С. А ловния там (автентичен бай Иван по паспорт) прави най-добрата ракия, като база за сравнение с останалите ловни стопанства... не е офф-топик, това е част от снимачния процес като ходи човек с горските да снима :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Сеп 18, 2009 10:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Попаднах на мейкинги с повелителят на Дъждовете, който броди по широките монглоски степи и пустини... Респект:

Интервю с Живко:

режисьор: Джоуви; оператор: Врабчев

И режисьорът като модел в сесия за Слайдман:

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети