Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2011 8:14 pm Заглавие: Задачка-закачка - разписание на метрото. |
|
|
Заснех този лист на последната спирка на метрото (в останалите станции има един допълнителен ред, така че списъкът тук е малко “по-опростен”).
Нищо не разбрах, трябваше ми време да си съставя ориентир къде трябва да гледам за да разбера кога да хвана влак.
Нещото изглежда така:
Ако имахте възможността да промените външния вид на тези безумия, как биха изглеждали те според вас? В картинки ако може =)
Инфографика или текстов списък, нека да пробваме да го направим четимо и за обикновените хора. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2011 11:04 pm Заглавие: |
|
|
Това е хубава задачка. :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
magibox

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2011 11:58 pm Заглавие: |
|
|
...`начи..."влаковете" тръгват от 5:30 или от 5:00 ..интервала..ясно.Ако може някой да ми прати часовете "разбити" в текстов фейл.Логото ше си го трейсна (. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2011 9:26 am Заглавие: |
|
|
Имам чувството, че това разписание са го правили Pixologic :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
magibox

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2011 9:52 am Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2011 10:58 am Заглавие: |
|
|
Задачата не беше ли да се улесни? _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2011 11:13 am Заглавие: |
|
|
Айде сега... Последния формат съм го ползвал като редови прост турист, доста си е удобно при всекидневна употреба... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2011 5:54 pm Заглавие: |
|
|
аз пък така си го наредих
 _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Сря Мар 23, 2011 7:53 pm Заглавие: |
|
|
че какво му е сложното ... от колко, до колко, през колко и кои дни :)
еуементарно! _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2011 5:43 pm Заглавие: |
|
|
cutepoison написа: | аз пък така си го наредих
 |
Ти добре си го наредил, но след колко мин. ще дойде метрото, ако съм на спирката в делничен ден в 13.45? За мен не става ясно.
По magibox се ориентирам перфектно. На някои трамвайни/автобусни спирки също са го направили разбираемо. На мен проблемът ми е в пресмятането на тези интервали, искам точен час, пък ако ще да е изписан в розови сърчица. _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2011 6:00 pm Заглавие: |
|
|
Забелязал съм, че на практика има разминаване между светлинните табла и момента, когато идва влакът. Може би затова не са писали конкретни часове/минути а очаквания интервал за съответния часови пояс.
Аз продължавам да си мисля, че решението е инфографика. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2011 8:19 pm Заглавие: |
|
|
Аз не видях нещо, което не се разбра на този лист?! _________________ Номерът не е да видиш нещо, което другите не са виждали. А да видиш онова, което всички виждат, но така, както никой друг не го е виждал до този момент. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2011 5:27 pm Заглавие: |
|
|
Juana написа: | cutepoison написа: | аз пък така си го наредих
 |
Ти добре си го наредил, но след колко мин. ще дойде метрото, ако съм на спирката в делничен ден в 13.45? За мен не става ясно.
По magibox се ориентирам перфектно. На някои трамвайни/автобусни спирки също са го направили разбираемо. На мен проблемът ми е в пресмятането на тези интервали, искам точен час, пък ако ще да е изписан в розови сърчица. |
на време си отишла ... след 2 минути идва влака ;) _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|