Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2010 9:36 pm Заглавие: Здравейте, студентка съм CGArts&Animation. |
|
|
3D Environments.
Rendered Occlusion layer.
Би трябало да се поупражнявам за Displacement Mapping.
Switched posters. Скоро ще кача и самият trailer. Mr. Bean's Holiday Horror Version
Character Design
В момента сезанимавам с 3D модела на Кинг Конг. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tsura
|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2010 11:21 pm Заглавие: |
|
|
Най-много ми харесват рисунките на африканците :)
3д-тата са по-слаби. От колко време учиш програмата? _________________ http://tsvetannikolov.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:19 am Заглавие: :) |
|
|
2ра година, но първата година изцяло учихме основите на Maya и 2Д анимация (без Mental Ray, без Particles). Тази година минахме Skinning, Rigging, lip synching, character modeling, render Layers, texture/shader layers. То едно образование. 90% самообучение. Иска ми се да дойдат в БГ да поучат малко да видят за какво става дума. уча се сега моделиране на organic objects i character modelling... надявам се, постепенно да напредна,зашото матеряла е огромен за минаване. Но сега работя по трейлъра на МР. Бийн. Ще го кача и него тези дни. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:23 am Заглавие: :) |
|
|
Можеш ли да ми кажеш какво точно не ти харесва в 3Д моделите като съвет евентуално. |
|
Върнете се в началото |
|
|
tsura
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 12:44 am Заглавие: |
|
|
Сцените не са добре осветени, няма пространство, не се усеща материалността на отделните предмети, липсва детаил. Зарчетата и кранчетата са много добре.
Поразгледай в 3д форума ще откриеш много добри примери за добре направени визуализации. _________________ http://tsvetannikolov.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
thyn
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 1:52 am Заглавие: |
|
|
арррргх.... |
|
Върнете се в началото |
|
|
pipi
Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 7:54 pm Заглавие: :) |
|
|
Ще се опитам макар, че не съм учила точно рисуване. |
|
Върнете се в началото |
|
|
darkstarbg
|
Пуснато на: Сря Юли 14, 2010 11:46 pm Заглавие: |
|
|
3D сцените и обектите в тях са доста елементарни и за това е трудно да се оценяват. Мисля, че не са ви научили на основни настройки дори за осветление. Понеже през последната година живея и работя в Англия постоянно се сблъсквамс хора завършили специалности като твоята и наблюденията ми са, че образованието е на много лошо ниво. За съжаление това са и техните отзиви. Аз завърших курс в Escape Studios (www.escapestudios.co.uk) и ти гарантирам, че хората излезли от подобно училище (след 3-6 месеца) имат повече знания и адекватна представа за изискванията в индустрията (vfx, game и т.н.) от един студент уюил 3-4 години в университет. Разликата идва от това, че преподавателите не са просто някакви хора със сертификат от Autodesk например (знаещи кое копче какво прави), а са специалисти, които работят по Аватар, Хари Потър и т.н. Имам същите отзиви за Gnomon School of visual effects, но там май е по-скъпо и отнема повече време. Не ти казвам да зарежеш университета, защото това ще е меко казано нагло, а и не мисля, че си губиш времето. При теб има и друг момент и той е свързан с визата, а образованието ти в Англия доста ще улсни процесът по кандидатстване. Аз минах през това и има доста бюрокрация. Гледай повече туториали на Gnomon и т.н., защото ако за 2 години са ви научили да моделирате, текстурирате и осветявате на това ниво работата не е добре :) Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 1:52 am Заглавие: hi |
|
|
Благодарение на университета получих док за пълни права. Поне това е ок. Аз имам планове да с еориентирам към нещо подобно - курс след или повреме на Уни. Гномон имат онлайн курсове - дистанционно, така , че не енужно да ходя до Калиорния, има и доста учебници на Autodesk, скъпички но си заслужава. Ще потърся нещо в Лондон...като допълнителни курсове за които ти спомена. Погледнах сайта, директно ще се свържа. Когато записах този университет имах големи очаквания, но съм тотално разочарована, но нямам намерение да се отказвам. Искам да им натрия носовете на тези "професори". Просто трябв време човек да с еориентира, кое какво е и каде е. Само 3та година съм тук. А за 3д не съм си и помисляла преди това и на сън. Реших го тук на място. Успокоението ми е, че големи проекти като Аватар наемат 3д специалисти със офиси на място - Лондон, Нова зенландия, Франция и екипа е огромен..така, че все ще се намери място...за още един в екипа :))))
Мн благодаря за съвета...ще се възползвам. |
|
Върнете се в началото |
|
|
Angell123
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 10:04 am Заглавие: |
|
|
Аз учих в Англия 1 година (Games Design) и се отказах. Нивото беше отчайващо зле! Там дори даскалите бяха на някво посредствено ниво, да не говорим за студентите... дори 4-та година. Доколкото си направих изводите, там целта е за 4 години да направят от един средностатистически разглезен английски дебил, в човек със посредствени познания, колкото да влезе в индустрията макар и на най-ниска позиция и с много ниско ниво. Поне конкретно в тези специалности така ми се видяха нещата.
А за нещата ти- наистина 3д-тата са доста елементарни, с тях си показала, че владееш основите на програмата, но нищо повече.
Африканците са яки, но липсват познания за човешката фигура. Обърни внимание на това как се сгъва ръката...
Имаш талант, но ако чакаш на университета да те научи ще сгрешиш ;) |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 10:54 am Заглавие: :) |
|
|
изненадана съм от всичките коментари. За мен те са като положителен аплауз защото аз съм изключително срамежлива в това отношение. Знам, че 3Д не е супер сложно, за африканците дори и не съм мечтала за такива отзиви. Аз никога не съм учила да рисувам. Понадъхвате ме, че понякога съм на ръба и ми иде да изкарам курс по готварство - сравнително по-лесно занимание :))))))))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
|
velinov
|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2010 11:01 am Заглавие: |
|
|
Аз съм изкарал такъв, както и за сервитьори и бармани... ;)))
Трябва ти още много работа, защото когато приключиш с техническата част по овладяването на дадена програма идва момента с идеята и претворяването и в конкретен образ, който трябва да е на достатъчно добро ниво, за да се забелязва и откроява. Това е схемата, ако искаш нещата да се получат. Много работа! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 5:00 pm Заглавие: hi |
|
|
забравих да кача цялата сцена от сцената с коридора:
Понеже не мога да качвам видео, ето и анимираната част. Анимирана е смао камерата, осветлението и 1 от shader-ите на лампите. Нещо displacement map-a не ми се получава. Но и това ще стане :)
Ето линк:
http://img191.imageshack.us/img191/2954/sequence01finalsound.mp4
Само тук мога да публикувам мнения: Правя trailer и искам съвет за Video Editing Software: Cyber Director, Corel, etc. |
|
Върнете се в началото |
|
|
kapitana!
Регистриран на: 11 Авг 2005 Мнения: 536 Местожителство: OC Оrange County
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 10:41 pm Заглавие: Re: hi |
|
|
Antonina Peneva написа: | Правя trailer и искам съвет за Video Editing Software: Cyber Director, Corel, etc. |
Avid Media Composer
Final Cut Pro
Premiere Pro
и на мен рисунките ми харесаха :)
Аз обаче нищо не разбрах:
къде учиш та не учат на нищо и сами се подготвяте?!?
и ако е в чужбина защо трябва да идват хората тук да учат?!?
в България убразованието да не е станало качествено без да съм разбрал?!? :::)))))
P.S. това Сайбър Дайректър звучи яко :::))))) |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 1:40 am Заглавие: |
|
|
Аз имам Premiere Pro, Adobe after efx... Final Cut-a - нямам MAc , но не четат .fvl files, а при конверта се губи качеството и дори да го импортна в една от споменатите - резолюцията е под всякаква критика.
Определено образованието в БГ те учи на много повече от това тук, но парадокса е че дори и на нищо да не те учат тук пак излизаш с добра професия и много кинти. Аз също не разбирам хора които са учили в чужбина и са решили да с евърнат в БГ. Явно не са успели да постигнат това което искат, а с димплома от чужбина е по -лесно в БГ.
Някакъв съвет за видео редактор? |
|
Върнете се в началото |
|
|
zka
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 2:17 am Заглавие: |
|
|
premier в твоя случай, ае може и за това да се ползва, ама не е най-удачният вариант за дълги компове. Макар че аз за вс го ползвам, просто съм му свикнал повече и предпочитам да не прескачам от 1 в др програма. |
|
Върнете се в началото |
|
|
UndeadPokemon
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 2:39 am Заглавие: |
|
|
Знам че нямам права за форума, ама не мога да си замълча в случая. И аз уча в УК-то, почти същата специалност, но технически ориентирана(python,оpenGL, houdini, renderman, maya бла бла). Не знам Тони къде учиш, но образованието тук е на светлинни години НАПРЕД в сравнение с БГ. Кажи ми български университет с рендър фарм и моушън кеп студио на разположиение 24/7 на студентите? Или пък университет с лектори които работят във Дисни, Фреймуъркс и Лайънхед ;) ..И не само моя университет де(Bournemouth NCCA), имам и вътрешна информация от Кингстън и там е също толкова джиджано. А пък за това че те оставят сам да си учиш..такава е практиката тук, те ти показват основите, а ти сам се доразвиваш, с тяхна помощ. Ако не си седнеш на дупето да анимираш/рисуваш/програмираш/квото там правиш, няма да стане ;) |
|
Върнете се в началото |
|
|
Antonina Peneva
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 6:22 pm Заглавие: |
|
|
Всеки има право на мнение базирано на собственият си опит и виждания. Няма да дискутирам тук подробности, т.е няма смисъл. Не споделям твоето мнение. Има реномирани и много добри университети разбира се, но като цяло Англия предоставя страхотна база - прав си, но просто няма кой да я използва или просто не знаят как да я използват пълноценно. Ако в БГ имаше същата база със сигурност БГ фамилии щяха да участват в продукции на Dreamworks, etc. В БГ има много по-добри специялисти, но знаеш иономическото ни положение не ни дава вазможност да с евъзползваме от това, за това и хората бягат да учат в чужбина. Ти говориш за техническа база, а аз за умения и позания. Но за едно съм съгласна - без много труд нищо няма да стане. А за самообучението - може да поспорим. Тук не става дума за изобразително изкуство за да ми дадат базата, а аз да се доусъвършенствам...тук трябва яко присъствие и мн часове упражнения tet-a tet. Но пак казвам, всеки има различен опит. |
|
Върнете се в началото |
|
|
UndeadPokemon
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2010 6:49 pm Заглавие: |
|
|
Их, пак този мит че българите сме по-по-най. Еми не сме. Ако я имаше тази база в България, преподавателите щяха да са си все така незаинтересовани, студентите също толкова апатични. Не може да очакваш да се вливат пари в една индустрия, която в България не съществува. А тук има фирми за игри и ефекти навсякъде. Аз съм доволна от моите преподаватели и демонстратори, ако имам проблем с някой проект, лесно получавам 'тет-а-тет' помощ. Ако се притесняваш да досаждаш на лекторите, това е друг въпрос.
П.С. гледай Инсепшън и пак кажи че англичаните са некадърни и няма кой да ползва техниката :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
|