Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 10:57 pm Заглавие: |
|
|
... и ти ли бруте... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2010 11:34 pm Заглавие: |
|
|
И мен този проблем много ме мъчи, но ситуацията в моя случай е малко по-различна. Тъй като преди грубата анимация винаги си правя "thumbnails", много често при тях улучвам състояния, които после по никакъв начин не мога да постигна отново, когато премина в реалния мащаб. А най-странното е, че дори ако сканирам въпросния "thumb", увелича го до размерите на лейаута и после го принтирам на перфорирана хартия за да го ползвам като "rough key", той пак изглежда различно от оригиналната рисунка.
Едно е да се опитваш да нарисуваш нещо, но да не успяваш да го направиш точно както искаш. Но още по-вбесяващо е веднъж вече да си го нарисувал, а после да не можеш да го използваш, защото не можеш да го нарисуваш същото отново... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 12:25 am Заглавие: |
|
|
... е Пипи как пък не сме се запознали още там... значи ти си една от тези дето съм се скъсвъл да им трейсвам нещата:D
аз използвъм фотошоп за трейсване.. и колкото и да не ти се иска просто няма как... винаги се поизсушават нещата. въпрос на различна техника...
и с трейсване на моливни скици не стават нещата прекалено много тонове има в наличност след скан
единствено което се сещам е да сканираш на много висока резолюция колкото да има повече пиксели от които да изкараш по-коректен вектор _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 12:26 am Заглавие: |
|
|
Ако искаш да не ти се изсушават трябва да ги рисуваш директно векторни. примири се _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 1:15 am Заглавие: |
|
|
Тъй като смятам че АИ изобщо не става за рисуване ползвам Флаш, четката там дава много приятно усещане за рисунка с туш, обаче точно тези приятни закръгляния, които се получават убиват голяма част от характера, който е имало във моливната скица. Пробвах най-различни варианти - слагах паус върху моливната скица и повтарях със тънкописец, после скан и после AI векторизиране, пробвах и да си сложа скицата във Флаша и да рисувам направо с таблета вектор отгоре, но всеки път, когато повторя рисунката неизбежно я изсушавам. Вероятно неизбежно ще се случва все това, освен ако не рисувам, както препоръчва Био директно във Флаш на много голяма резолюция, което направо вбесява компютъра ми.
DR2 - поздрави към трейсърите, много ми беше жал за вас, но най-ми беше жал за момчето на скенера.
И искам да уточня понеже един колега ме разбра неправилно, говорим за изсушаване на контура, запълването е съвсем друга история. _________________ Илюстратор на свободна практика.
http://www.shop.pipilota.com
http://www.behance.net/pipillotte
https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts
http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 1:24 am Заглавие: |
|
|
Pipi - И на мен флаша ми е много любим за рисуване, но не и последните версии, където са орязали функциите smooth i straighten, присъстващи в MX версията. Когато рисувам на флаш, за да избегна именно тези заобляния и закръгляния рисуването ми е комбинация от контур, частична селекция и ползване на гореспоменатите опции, за да се постигне желания ефект, както и доизкусоряване на линията с arrow tool-a. Така, че забравете за виталността и експресията на рисунката. Всичко трябва да се пипне така, че да изглежда нарисувано на един дъх, а как точно си постигнал ефекта - това са работи от кухнята... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 1:49 am Заглавие: |
|
|
Че аз още съм на MX!
Мерси, че ме предупредихте!
^^ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 3:47 am Заглавие: |
|
|
сън. каквото си нарисувал там, немоеш го направиш съвсем същото никога наяве. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 6:17 am Заглавие: |
|
|
pipi написа: | ...Вероятно неизбежно ще се случва все това, освен ако не рисувам, както препоръчва Био директно във Флаш на много голяма резолюция, което направо вбесява компютъра ми.
|
дуд, що рисуваш във флаш на `много голяма резолюция`? това е вектор - направиш ли символ можеш да си го увеличаваш и намаляваш почти колкото ти е кеф.. съмнявам се, че правиш билборди... голямата резолюция иде основно от това какво ще избереш при експорта като размер, а не от самия процес на рисуване - при условиу, че драскаш вътре в символа.. ти представяш ли си анимационни кадри за кино, правени във флаш, които да са на много голяма резолюция` - примерно от 700 квадрата - как се плейват? лесно - не се плейват. тоест, това не е реален проблем според мен. рисувай си спокойно вътре в символите и експортвай по-големичко. това е. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 6:32 am Заглавие: |
|
|
Има една програмка за флаш рисуване и анимация, може ида ти допадне
LightTable _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 7:38 am Заглавие: |
|
|
Аз колкото и рядко да ми се налага таквоз, си бацам директно на вектор в Скарата.....
ако даден лайн не ми пасва, просто му чейнджа профила... ако нищо от пресетите не ме кефи си дращя директно с таблета... деа знам....
молив от университета не съм фащал..... ма пък и не станах художник кат вас.... _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 6:59 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | едно време имаше една програмка Expression:
|
все още си ми стои на машината... фри версията де... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 7:48 pm Заглавие: |
|
|
жапанкъ написа: | pipi написа: | ...Вероятно неизбежно ще се случва все това, освен ако не рисувам, както препоръчва Био директно във Флаш на много голяма резолюция, което направо вбесява компютъра ми.
|
дуд, що рисуваш във флаш на `много голяма резолюция`? това е вектор - направиш ли символ можеш да си го увеличаваш и намаляваш почти колкото ти е кеф.. съмнявам се, че правиш билборди... голямата резолюция иде основно от това какво ще избереш при експорта като размер, а не от самия процес на рисуване - при условиу, че драскаш вътре в символа.. ти представяш ли си анимационни кадри за кино, правени във флаш, които да са на много голяма резолюция` - примерно от 700 квадрата - как се плейват? лесно - не се плейват. тоест, това не е реален проблем според мен. рисувай си спокойно вътре в символите и експортвай по-големичко. това е. |
Сибо, забравила си, кой те учи на Флаш!! за да е по-слабо закръглянето за това рисувам картинките големи. _________________ Илюстратор на свободна практика.
http://www.shop.pipilota.com
http://www.behance.net/pipillotte
https://www.facebook.com/pages/Pipilota/190244357663915?ref=ts
http://illustrators.ru/users/Irina_Pamyatnih/portfolio |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 8:15 pm Заглавие: |
|
|
Нещо и аз не мога да разбера какво точно има в предвид Пипи, но ми се струва, че говори за момента в който ако рисуваш в поместен в екрана канвас флаша си интерполира и заобля повече, докато като си зумнал линията става по-прецизна, а контура по-тънак, тъй като четката остава със същите параметри. Винаги ми е бил странен този бъг, но и до последната версия не е оправен. Кофтито е че MX не бачка добре под 64 bit-ови системи и супер лагва, особенно когато искаш да рисуваш в символ или група или поне на моята машина е така... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dx
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2010 8:26 pm Заглавие: |
|
|
Само да попитам, Манга студио не предлага ли тези опции, които търсите? |
|
Върнете се в началото |