Graphilla.com :: Преглед на тема - Пейзажи от Северозапада

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пейзажи от Северозапада

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
The_Racer_GT

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2010 6:21 pm    Заглавие: Пейзажи от Северозапада Отговорете с цитат

Малко нови пейзажчета от последния месец :)

1. Връх Три чуки по изгрев

2. Един от Копренските водопади

3. Кратка почивка над облаците (в подножието на връх Копрен)

4. Планински мъгли

5. Отражения край Дунава

6. Отражения край Дунава

7. Отражения край Дунава

8. Буря

snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2010 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тихомире, понеже в предните теми коментирахме повече, този път ще съм... още по-детайлен :)

Забелязва се как дърпаш добре, реално ти правя евала дори още за местата, по които снимаш, защото повечето хора (включая и аз) предпочитаме по-високи, скалисти, воднисти или други подобни райони, в които пейзажът те гребва от раз, а Северозапада тук иска познаване и много търпение. Надолу ще ти обърна внимание кое къде е ок и къде не.

Това, което продължаваш да правиш като лоша услуга за себе си, е широката цедка - показвай ако трябва 3 работи от 5 добри, а не 5 добри и още 5 пълнеж. Бъди по-критичен към себе си, понякога има периоди, в които снимаме много и пак не си заслужава да се покаже нещо.

По номера:

1. Хубав кадър, но би спечелил от повече въздух и по-бавна скорост. При мен изглежда все едно има проблем с ретуша по левия диагонал на ръба между гората и облака.

2. Това е като от китайски календар, видя вече, че ги усвои тези кадри, няма нужда да тъпчеш на едно място - търси по-интересни ъгли, Светлина, преден план... Добра снимка на водопад в наши дни се прави трудно.

3. Това си го сложил за пълнеж.

4. Любимият ми кадър от тази тема - пипната работа, прекрасна композиция и уловен момент, има мистика, настроение... всички съставки за един добър пейзаж, поздравления!

5, 6 и 7. Първият от трите е много издържан, харесвам, другите 2 са търсене, всички го правим, но при толкова сходни кадри е добре да избереш един. (Знам, че е лесно само на думи, знам..."

8. След хубавите кадри пак си сложил нещо за пълнеж... опитай в следващата буря да не експонираш толкова обилно, така може да получиш повече драматизъм в облаците, сега са измити, както и пристанището. А още по-добре при буря е... да нямаш толкова ярки изкуствени светлини в кадъра.

Не знам как си с английския, но книгите на Gallen Rowell ще ти дадат по-добър поглед над това, което те вълнува, в момента преминаваш доста бързо от кадър на кадър... Ако трябва работи по 1 кадър на месец, дебни, връщай се колкото често можеш за да усетиш мястото - след месец ще виждаш линии и детайли, които са ти убягвали. После с времето сроковете да започнеш да "виждаш" дадено място, ще са по-кратки. Успех! :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2010 7:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По повод втория кадър, няма да се уморя да пускам този линк: http://www.brucepercy.co.uk/pages/Portfolios/iceland/iceland_01.html

В тази глаерия близо половината кадри на другаря Брус са водопади и реки. Знам, че това е Исландия, че има отворени пространства, знам - но стилът си е стил. Всеки търси неговия индивидуален, така или иначе този, който показваш сега с водопадските кадри не е оригинален.

ПС.
Използвай това лято да попътуваш извън Северозапада, пък за другото, Живи и Здрави, ви замислям нещо на такива диваци като теб и Христов :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
The_Racer_GT

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2010 9:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много за изчерпателната и градивна критика :) На първата снимка няма никакъв ретуш, облака си беше точно такъв, единствено малко съм позасилил наситеността на червения цвят. А относно скоростта все още не разполагам с никакви други филтри освен поляризационния, а не ми се искаше да затварям повече блендата, за да не съсипя дребния детайл. За 5, 6 и 7 не бях сигурен кой е най-добър затова сложих и трите, за да сравня моето мнение с това на другите от форума и виждам, че и на теб квадратния най ти допада :) Ще използвам всеки шанс за обикаляне из България това лято, дано има повечко такива. Иначе съм си наумил като се прибера след около месец в Белоградчик да се отдам на по-сериозни снимки на скалите и по-специално нощни пейзажи. Успех и в твоите начинания! Ще чакам да видя какви ще ги сътвориш :)
DeyanStefanov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 17, 2010 10:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз понеже съм квадрато-мислещ 5. ме грабна от раз :)
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2010 2:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тихомире, ще ме откажеш да коментирам в твоите теми, за всичко имаш готови оправдания, ама хайде :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2010 12:25 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

5!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети