Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2010 10:13 pm Заглавие: Въпрос за Wi-fi |
|
|
ситуация
имаме Mac, който има достъп до интрент през LAN.
Мас-а може да рапръсква същия този интернет през Wi-Fi адаптора си така че да си имаш интернет на лаптопците без да имаш нужда от рутер.
Та въпросът ми е към осведомените, има ли и за Wиndows такава опция?[/i] _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 12:33 am Заглавие: |
|
|
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/adhoc.mspx
Недостатъкът на този метод при Mac OS е, че се използва WEP, който си е доста несигурен. Не отнема повече от минута да се кракне. Не съм пробвал Уин дали дава опция да се избере WPA, ама ако не дава, значи същата работа. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tn1
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 9:06 am Заглавие: |
|
|
Има да, аз го ползвам на село :)
Зависи с кой Уиндоус си, но принципът е, че създаваш нова AdHoc мрежа от Network connections (най-вероятно се казва Set up a new connection or network) и се закачаш с wi-fi-то към нея. Би трябвало статусът й да стане нещо като Awaiting for other users to connect. След това от Properties на LAN-а настройваш Allow Sharing през Wi-Fi картата и си готов, другите ще виждат мрежата ти по въздуха. _________________ tuka vsichki pishat neshto... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 11:08 am Заглавие: |
|
|
10x сега ще пробвам _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2010 11:35 am Заглавие: |
|
|
има даже и за Windows Mobile има, което иде да рече, че и смартфона ти ако е с WM може да е рутер _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|