Graphilla.com :: Преглед на тема - opel

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

opel

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Toshiro

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2003 10:32 am    Заглавие: opel Отговорете с цитат

http://www.geocities.com/mech2005/tigra1.jpg
http://www.geocities.com/mech2005/tigra2.jpg

моделът е opel-tigra. имах добри "blueprints", надявам се да си прилича. значи, това не са финални рендери, има още детайлчета за добваяне и за коригиране, затова всякакви препоръки, особено по отношение на осветление и материали, ще бъдат много ценни :) !
мрежа ще пусна по-късно, ако някой иска.

http://www.dennuz666.com/gallery.php - страница с много снимки на "Тигра", ако искате да проверите приликата.

п.с. и аз не знам от къде го измислих тоя планински път :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2003 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

abe da ti kaza, prilika ima, ama nesto ne mu e wred mnogo na twoia model, niakak si kriw mi stoi... otzad zadnia prozorec, mnogo otsechen i nedowyrshen, otdolu na wratata e kriw mesha, opred - broniata systo nesto ne e kakto triabwa... moia sywet, e s natrupanite umenia da go pochnesh otnachalo, stoto s kyrpene na toia edwa li se stane :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
skynet

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2003 12:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kato wip e dobre modela,
shte se opitam da napravq konstruktivna kritika, da ne pomislish che se zaqjdam ili ne ocenqvam svyrshenoto do tuk

jantite - spored men ne si podhojdat na tipa kola, ako iskash shte ti pratq edin hubav tutorial (box modeling), metoda mojesh da go razviesh za vsqkakyv tip janti

za tochnostta na modela (vsyshtnost ne znam kakva tochnost s originala iskash da postignesh) - po graiferite ima oshte rabota, syshto taka gumite ti sa malko po-visoki (napompani), gledam ot tazi snimka:
http://home.planet.nl/~denn1svk/gallery/images/DSC00021.jpg

zadniq kalnik mi se struva ne dobre ochertan, no moje i da e ot svetlinata ne sam siguren

oblastta okolo migacha syshto trqbva da q pipnesh oshte malko
spoilera e mnogo smuknat (ili ne si go napravil)
za bronqta i ogledalata predpolagam znaesh, detaila ne e mnogo tochen

ne sam vidql wireframe-a, no spored mene zora veche e minal i nqma nujda da q pochvash chak otnachalo, tia izpuknalosti se opravqt lesno a i formata na kupeto e dobre, ochertaniqta na vratite i prozorcite sushto sa ok(samo zadnoto styklo neshto...)

ami osven detaila koito e v progress, tova sa nedovyrshenite neshta koito zabelqzah, dano da sym pomognal
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2003 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Toshiro, man, ne e nikak zle, obache kakuw renderer polzwash? Na mene mi izglezhda kato defaultniya Max scanline, no estestweno mozhe da burkam. Dori i sus VRay Free shte mozhesh da mu dadesh mnogo po-dobro GI, koeto si tryabwa za takuw scene setup. Nay-dobre obache shte e da mu mushnesh edin HDRI. Inache za prilikite na modela ne moga da komentiram, shtoto nishto ne razbiram (kefya se na autos ot predi 1955 :-)))

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Toshiro

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2003 2:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много ценни мнения!
Стефане ...обмислям дали наистина да не го почна наново...за 3ти път...мдааа. това всъщност е Тигра версия 2.0 :) първата беше по-трагична.
skynet - не съм особено запален по автомобилите, така че няма да се сърдя, ако кажеш какви джанти ще паснат и какво всъщност беше "спойлер", че ми се губи в момента :))))
модела се опитвам да го доближа максимално до оригинала...т.е. колкото ми позволяват способностите. сега май е удобен момент да се оправдая, че това ми е първият опит да моделирам автомобил :)
Дроне - това е стандартния raytracer на lightwave :)GI не съм използвал. на HDRI нещо не мога да му схвана идеята...
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2003 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eh Toshiro
prilicha malko na plastmasova kolichka :o((
mai trebva REBUILD

a inache HDRi to v LW e mnogo simple
1 - Image Loader - imash dir HDR v LW/images
2 - Backdrop - i dolu Image WORDL i zakachas HDRI to
3 - lampata - Difuse=0
4 - rayreace ON
5 - ne zabravya za enviormenta - po default e BLACK i kolkoto i da rendish vse stava cherno - az lichno 3 chasa sa muchih dokato sa setya :o)

mai na saita na Newtek imashe tutor za HDRI lightning
Върнете се в началото
skynet

МнениеПуснато на: Нед Юли 06, 2003 2:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ami jantite bih gi slojil po-sportni ili nqkakva modifikaciq na tova:
http://www.conceptcarz.com/folder/photo.asp?car_id=4526&picID=14074&printAllPictures=t&whichPage=2&pagesize=8&autoShowID=&vehicleTypeID=0
vij syshto i na galeriata na opel. spoilera e taq jaja deto se namira na zadnicata, v sluchaq dolu gore kydeto svyrshva stykloto ne znam kak da go obqsnq po-tochno :)

a inache nakratko kakvoto sam razbral za hdri-tata (ne sam expert :)) e che mojesh da gi polzvash za svetlinen iztochnik, dosta realistichen i ednovremenno za otrajeniq. hdri environmenta moje da ti e spherical, angular i t.n. ideqta na sferichniq naprimer e che hdri-to ti e sfera, v koqto v sluchaq shte e kolata. Samoto hdri e razpolojeno ot vytreshnata strana na sferata i gleda kym kolata, po toq nachin ot intenzivnostta na cvetovete poluchavash osvetqvane (i otrajeniq ako imash material v scenata koito da otrazqva). Tuka trqbva da experimentirash dosta sys stepenta na otrajenie na car materiala i mnojitelq na hdri-to, a syshto taka i s vyrteneto na hdri-mapa, mnojitelq na GI-to i prochie neshta az tva pravq v momenta. Dosta ima za cykane no stava qko zaslujava si vremeto :)
Posle kato izrendish scenata backgrounda sigurno nqma da te izkefi shtoto shte imash razmazanoto hdri za fon, za da go mahnesh izpolzvai alphata na rendera. Naprimer slagash edna ravnina s material matte-shadow da poluchava samo senki davash i affect alpha, posle save rendera kato .tga i poluchavash samo sqnkata na kolata. Analogichno pravish sushtoto i sys samata kola i kato imash veche kolata i sqnkata gi mqtash u shopa i pravish kakvoto si iskash :)
Върнете се в началото
Toshiro

МнениеПуснато на: Пон Юли 21, 2003 1:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

update...
ОК. версия 3.0 (е почти - липсват й все още някои дреболии, но като цяло е това) :

http://www.geocities.com/mech2005/sp_tigra.html

използвал съм старите джанти(само временно), фаровете знам че са кофти, ще ги преправя...3-тата картинка е тестче с HDRI лепнат като Reflection map.
Върнете се в началото
Toshiro

МнениеПуснато на: Пон Юли 21, 2003 1:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ааа ... сетих се какво е спойлер :)
ами да просто не го бях направил, нали не е задължителен.
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Пон Юли 21, 2003 9:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ee tova e mnogo po-dobre!!!!!!!!!!
samo fugite na vrata sa malko kofti - sekash gi nema a samo e ogunata lamarinata i na predni
Върнете се в началото
skynet

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2003 2:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

kritikata mi e slednata - zadniq kalnik ne si go ochertal :), i kalnicite nqmat mnogo pravilna forma. mislq che trqbva da opravish mesha po prednicata, na mesta izglejda dosta neraven.

edin hubav tutorial za car modeling, vij na 2ra stranica za jantite, metoda e hitar i stavat byrzo
http://www.3dm-mc.com/tutorials/car/

ochertaniqta na vratite ne sa mnogo ok, moje bi si napravil samo edin minus extrude bez chamfer na rybovete, edin tutorial kak tochno stava (na 3ta i 4ta stranica)
http://www.3dluvr.com/content/article/84

v momenta www.suurland.com mi vadi nqkva greshka, no inache tam ima hubav tutorial za vw beetle, ottam mojesh da vidish za graiferite
ama shte stane nqma kyde da ide :)
Върнете се в началото
skynet

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2003 2:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

a vsyshtnost kak q modelirash, pusni edno wire ako moje
Върнете се в началото
Toshiro

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

опит за compositing и нещо като краен вариант... работата много се накъса и взе яко да ме отегчава, така че няма да я бутам повече. въпреки това всякакви коментари ще бъдат от полза ;)

ето и wire:

http://toshiro.free-host.com/wir3.jpg
http://toshiro.free-host.com/wire1.jpg
http://toshiro.free-host.com/wire2.jpg
Върнете се в началото
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 3:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dobre si zapochnal, samo che opela izglejda maluk v tazi kartinka
SINNER

Местожителство: къмпинг черноморец

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi mene ne me drazni mashtaba

modela izglejda na rendera idealen

samo ako mojeshe da se spravish s farovete malko po dobre ot kam material i shteshe da zaspi
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stefan

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dam, sega mnogo po-dobre ot 1wia wariant - samo che sluchaia siankite na snimkata i na rendera ne sywpadat... i kolata sedi po-noisenata ot backgrounda
Върнете се в началото
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2003 10:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eto edin sait deto ima super qk tutorial za car modeling... pi4a naprao e vyrha :

http://raz.ro
Върнете се в началото
Toshiro

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 10:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

значи за мащабите .. не знам и аз се обърках малко. по принцип не би трябвало да има пробеми, защото на правих следното - моделирах (грубо) фона в "реални размери", match-нах го със снимката, след което load-нах автомобила, който също е в "реали размер"...
фаровете (също и прозорците) трябваше да са по прозрачни.
сянката - не знам, опитах се да я наместя ама не се получи май.
за blura - сложил съм малко gaussian blur(2%). някаде четох, че трябвало да се използва малко блър, за да се блендне CG обекта с фона... както и да е . ето оригиналния рендер.

http://toshiro.free-host.com/tig-final.jpg

и да използвам тоя пост, за да се похваля, че отивам на кратка (незаслужена) почивка. :)))

ае
Върнете се в началото
stefan

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2003 11:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ne znam - spored mene si izbral dosta skuchnichyk fon :) i prodylzawam da twyrdia che lamarinite okolo fara izglezdat niakak si ne kakto teiabwa... inache kraina rezulatat e dosta gotin! i wireframea systo
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети