Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:04 am Заглавие: Mac въпрос за записване на дискове. |
|
|
Искам да запиша един музикален архив на дискове... Въпросът е, че е голям, доста голям. Разделен е на папки, във всяка папка има различен брой дискове, които са рипнати преди това в мп3 формат.
Понеже е тегаво през 4 минути да вкарвам диск, да му мятам папката и да го записвам - има ли някаква програма на която да кажа коя директория искам да запиша с всичките и поддиректории и тя автоматизирано да си прави всяка папка на отделна сесия и просто да си вкарвам диск след диск, а тя да не ме пита нищо. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:12 am Заглавие: |
|
|
Tost-a го прави, но по малко странен начин _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:14 am Заглавие: |
|
|
Toast ползвам, това някъде по опциите ли е, или просто му мятам цялата папка и той би трябвало да се оправи? _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:24 am Заглавие: |
|
|
Не съм го правил отдавна, а в момента съм на ПЦ. Но по-спомени - мяташ цялата папка, тоста изписва колко диска са нужни за запис.
После само сменяш дисковете
но има малка тръпка.
Файловете се записват до дупка и се пренесят на следващият диск
Т.е последната песен може и да я сцепи на две на два диска.
Не съм сигурен за последното, но с филмите прави така _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:37 am Заглавие: |
|
|
Йеп, те доста програми го правят това, въпросът е да ми създава сесиите по папки, за да се избегне това и да се запази подредбата на песните както си е по принцип.
Мерси де :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:41 am Заглавие: |
|
|
Май искаш прекалено много, дори и от Mac...;))) Тря' ръчичка да пипне. Поне друг сигурен начин моя милост не познава... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 11:44 am Заглавие: |
|
|
Ем ако знаете начин за това нещо на уйндоус, на линукс, или на каквато и да е друга ОС пак става, като се замисля :)
Иначе на мен просто ми се струва някаква очевидна функционалност за създаване на архиви, деазнам :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Имам архиви на ЦД-та от преди 5 години които не се четат. Купи си хард само за архив, прехвърли всичко и си го сложи в шкафа. Аз така правя вече. 1тб е по-малко от 200 лв. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 3:41 pm Заглавие: |
|
|
проблемът с хардовете, че животът им не е гарантиран
и напоследък често се случва да сдадат багажа.
Пък там вече не 4 гиги информация, а няколкостотин гиги и боли зверски.
А цената на възстановен мегабайт си е стабилна
Та най-добре и двете - външен диск+някакъв друг носител или райдове като профи решение. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 3:50 pm Заглавие: |
|
|
Дисковете не ги записвам за себе си, така че въпросът дали изобщо са нужни за целта не е по темата.
Иначе да, принципно за архив - хардове, но не съм сигурен, че точно заключени в шкафа им е мястото. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 3:58 pm Заглавие: |
|
|
ман ТОСТА го прави това, давай смело, песните не ги разделя, както каза Валбо метай 20 гиги и то ще ти каже колко СД ти трябват
но там няма да се разминеш с това през 15 или 5 минути да му ръгаш СД.
пък и квоти пречи да пробваш на 2 сд да видиш кви ги дробу _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 4:03 pm Заглавие: |
|
|
живота им мое да не е гарантиран, ма хард дет се ползва само да го включиш да му метнеш архива и да го изключиш, шанса да се скапе нещо е твърде пренебрежим...
и аз кат импланта, едно 2,5" на USB и чиста работа..... _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 4:10 pm Заглавие: |
|
|
minimiro написа: | живота им мое да не е гарантиран, ма хард дет се ползва само да го включиш да му метнеш архива и да го изключиш, шанса да се скапе нещо е твърде пренебрежим...
и аз кат импланта, едно 2,5" на USB и чиста работа..... |
Не е точно така.
Харда има най-дълъг живот когато не се изключва изобщо... Рисковите моменти при един хард са при включване и изключване и живота се мери в цикли. Един хард, който върти нон-стоп и при нормални температури теоретично може да те надживее.
Затова по-скоро един 24/7 сървър с упс и вътре бухаш хардове. Е, вече като се напълнят до пръсване вадиш и слагаш в шкафа, откъдето ги вадиш възможно най-рядко, като си пазиш по-обортните стари неща пак на някъв хард в сървъра, който да си върти, за де не се налага да четеш излишно от пълните хардове в шкафа...
Това на теория, на практика теглиш една молитва сутрин и вечер и се надяваш да ти работи противопожарната защита. Или не те бръсне е си бичиш айляк :) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 4:42 pm Заглавие: |
|
|
по принцип сърварните дискове са доста по скъпи и са леко по различно изпълнение, но най-страшното за всяко електронно устройство е пусковият ток
Все пак съм виждал и няколко изгърмели райда, единият дори фатално.
та защита перфектна - няма
Ако това за блурея е вярно, ще се родим _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2010 5:35 pm Заглавие: |
|
|
никога няма да се родим. на цифра ли е, ще му трепериш.
батковците архивират на някви лентови у-ва дет са скъпи бавни, освен това струват много пари и не са никак бързи и е доста туткаво. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|