Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ventsislav
Регистриран на: 06 Май 2010 Мнения: 16 Местожителство: Русия, Москва
|
Пуснато на: Чет Май 06, 2010 9:19 pm Заглавие: Представяне Комикси класически стил [Венцислав Великов] |
|
|
Здравейте!
Рисувам комикси от 12 годишен, но до сега не съм показвал нищо по българските форуми. Публикувах някой нещо из руски сайтове но за съжаление коментарите бяха малко. Надявам се на хубава градивна критика.
Този комикс е един мой доста стар проект в стил фентъзи. За сега има 36 завършени страници от 60. Все нямам време да го завърша. Но малко по малко се движи. Това са, някой от по-сполучливите страници. Дано ви харесат.
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 2:25 am Заглавие: |
|
|
рисуваш от 12 годишен комикси. а на колко си сега?
за самият комикс - мога да кажа ,че е добре, но няма да го направя, защото това няма да ти помогне с нищо. не се заяждам, напротив. дано носиш на критика.
значи, не съм го чела. и няма да го чета. коментирам визията - не е лош като цяло, но не е ок като стилизация, като анатомия, като разкадровка на панелите. шрифтовете на са ок също, оцветяването и контура са също далеч от това, което може да се определи за ок.. като визия е много стааар - тип старта `дъга` или евгени йорданов, в частност. което не е лошо, но неа сми да се повтаря. сега сме 30 години по-късно и сме други хора.
моят съвет - спри да го рисуваш засега този ти комикс. 60 страници е огромен труд, който все още ти е рано да поемеш. няма смисъл на този етап. да не говорим, че щом го правиш чат-пат и от дълго време, докато го свършиш, вече ще мразиш първите страници и ще искаш да го почнеш пак отначало. рисувай много, много, много в следващите една-две години - скици, от анатомия, от натура, концепт дозайни на чарактъри, оборудвай се с таблет, оцветявай на компютър, поразгледай шрифтове, разгледай тази тема (22-те страници) и виж какво можеш да научиш от нея. изгради собствен стил.
и тогава - след тези една-две години - обади ми се (казвам се сибила коритарева и имам малко издателство, насочено основно в издаване на бг комикси) - и ако си дигнал нивото високо над това, което е в момента - ще обсъдим сериозно реализирането на комикса ти в отделна книга с твърди корици, която да се издаде в България, Америка и Европа. ще ти предложа договор, хонорар и проценти от печалбите. и едва тогава, ще започнеш да го рисуваш отначало, и в определен срок.
дано не те засегнах много и се надявам да се срещнем пак след време. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 2:27 am Заглавие: |
|
|
забравих да ти кажа, че тази тема пък, може да ти е много полезна на ниво разкадровка на панелите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ventsislav
|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 9:51 am Заглавие: |
|
|
Всъщност винаги се приемам на конструктивната критика. Не ми казвате нищо ново общо взето. Така е, иска се работа. Може ли поне едно коментарче относно сценария. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 10:04 am Заглавие: |
|
|
Надали сценарият може да се разгърне в няколко странички, а и представяне е място където се оценява само и единствено визия.
Скочил си в дълбокото като си се нагърбил да рисуваш цял комикс. Ако го правиш за фън и за лична консумация ок, но ако го правиш с идеята да го направиш достояние на повече хора, то читателя трудно ще разлисти повече от три четири листа преди да загуби интерес. Това е следствие на нещата които сече жапанкъ каза - кофти визуално драматургичен изказ, лоша разкадровка, не достатъчно добре изведен стил, пропуски в конструктивно и анатомично отношение и доста олд скул изглед, който ако беше направен добре нямаше да дразни толкова. Оцветяването няма да го коментирам
Спри с комикса за известно време. Насочи усилията си към изглаждане на пропуските в познанията си, упражнения по анатомия и изграждане на стил. Чакат те много работа, работа, работа!!!
Продължавай да постваш работите си тук, за да ти се следи развитието. Ако си решил да се занимаваш сериозно ще помагаме. Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
orehovka

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 11:16 am Заглавие: |
|
|
Абе не казвайте на човека, че нямало смисъл да си довършва комикса. Може резулатът дотук да не става за публикация, но аз съм сигурна, че той е научил адски много неща докато го е рисувал. Никой не е станал голям художник на комикси само с гледане и четене - някои неща трябва да ги пробваш лично, за да разбереш кое работи за теб. Като се сетя Дрейзъна колко страници комикси беше изрисувал още преди да се появи във форума на Дъга ;)))) - това си е опит, който няма откъде другаде да дойде. Нека човека да си довърши комикса, а после да си постави за цел да направи един още по-добър - това е моето мнение.
Иначе за представянето си трябват повече работи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ventsislav
|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 12:42 pm Заглавие: |
|
|
Всъщност го рисувах доста продължително време. Повече от година, но малко по-малко от време на време. Все пак трябва и да се работи. Затова и има доста голяма разлика между първите и последните страници. Наистина първите не мога да ги гледам направо, но поне за цялото това време малко подобрих това онова. От известно време всъщност пробвам малко по различен стил. Ще постна това онова като ги завърша. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 1:02 pm Заглавие: |
|
|
orehovka написа: | Абе не казвайте на човека, че нямало смисъл да си довършва комикса. Може резулатът дотук да не става за публикация, но аз съм сигурна, че той е научил адски много неща докато го е рисувал. Никой не е станал голям художник на комикси само с гледане и четене - някои неща трябва да ги пробваш лично, за да разбереш кое работи за теб. Като се сетя Дрейзъна колко страници комикси беше изрисувал още преди да се появи във форума на Дъга ;)))) - това си е опит, който няма откъде другаде да дойде. Нека човека да си довърши комикса, а после да си постави за цел да направи един още по-добър - това е моето мнение.
Иначе за представянето си трябват повече работи. |
дуде, къв е проблема да работи върху по-кратки комикси - от по една-две страници докато минат тези две години? различни по стил, идея, обработка. 60 страници е огромно, затормозяващо и безмислено, ако не е издържано добре. ако му е як сценария нека си го запази за нататък, когато ще може да го реализира подобаващо. защото, венциславе, свършиш ли 60-те ще ти се иска да ги покажеш, а ако не са ок няма да има кой да ги отпечата (освен ако сам не си ги издадеш). затова, нека се `шлифоваш` в по-кратките форми комикси, в концепт дизайн изграждането и едва тогава захвани този голям формат. на този етап - неа сми. според мен.
говоря от личен опит. няма да забравя как за 5 години подред, направих 270 броя на комикса в 168часа с бойко борисов, и само 2-3 от тях не ме е срам да кажа, че съм рисувала, щото са правени некадърно. язък им за хубавите идеи. те пък бяха и криминални загадки. ако се бях постарала повече, отдавна можеше да ги направя в отделно книжле. комикса с пъшо и пепа - същото. близо 50 страници, като във всяка една типажите не си приличат един с друг. как да не го фане яд човек. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tsura

|
Пуснато на: Пет Май 07, 2010 2:06 pm Заглавие: |
|
|
Ventsislav написа: | Затова и има доста голяма разлика между първите и последните страници. Наистина първите не мога да ги гледам направо, но поне за цялото това време малко подобрих това онова. |
Сорим обаче първите ти три рисунки са много по - добри от последните три. Доста по смел си в тях. Докато последните са нарисувани по - плахо.
P.S.
Иииииии нека SPAWN остане завинаги в сърцата ни. _________________ http://tsvetannikolov.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ventsislav
|
Пуснато на: Сря Май 12, 2010 8:26 pm Заглавие: |
|
|
А това пък са малко по-нови неща, но все пак са от преди няколко месеца. Надявам се че изглеждат по-смело.
[img] [/img]
[img] [/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Angell123

|
Пуснато на: Нед Май 16, 2010 11:02 am Заглавие: |
|
|
С рисуване ще станат нещата. Определено имаш талант, развий го! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Сеп 15, 2010 10:39 am Заглавие: :-) |
|
|
Понеже скоро ме запознаха с тоз човек, ми е любопитно дали е "мръднал"...
А?!
:-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Сеп 15, 2010 1:57 pm Заглавие: |
|
|
споко не е мръднал... напълно си е наред човека ;Р
и джапанката и велинов са ти казали каквото трябва да ти се каже...
ти сам си реши какво да правиш ... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ventsislav
|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2010 8:07 pm Заглавие: |
|
|
Междувременно, докато разработвам новите си неща. Реших да постна някой илюстрацийки. Това всъщност е работата ми тук в Москва. За съжаление поръчките свързани с илюстрации не се случват толкова често колкото ми се иска. Обикновенно нещата опират само до дизайн и рядко до рисуване, а дори и тогава клиентите не оставят много поле за творчество.Но тези илюстрации са от редките случаи в които можех да импровизирам. Тъй като сме малко издателство, обикновенно тиражите са ни до 5-6000.
Тези са от учебник по руска литература
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
А тези са от "300 дни от живота на директора". Мустакатия тип естествено е директора. Доста рисуване беше докато го одобрят:-)))Това са между другото от първите ми работи с планшет.
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
А това е любимата ми, от учебник по руски. "Сивата шапчица и добрия вълк"
[img] [/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Сеп 22, 2010 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Първита серия илюстрации са много хубави! Добре дошъл.
Само ще те помоля за в бъдеще да пускаш директни линкове към картинките си, без препратки към други сайтове, където на всеки клик ти излизат поп ъпи и реклами. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|