Graphilla.com :: Преглед на тема - Какво мислите за новия Iray Renderer?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво мислите за новия Iray Renderer?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jeriko

МнениеПуснато на: Пет Сеп 10, 2010 9:25 pm    Заглавие: Какво мислите за новия Iray Renderer? Отговорете с цитат

Аз нямам много опит в rendering и мисля, че това ще ми е от голяма помощ! Цък ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Пон Сеп 13, 2010 8:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

доколкото мога да коментирам му липсват доста неща още.

до последно не беше интерактивен - демек кат бутнеш нещо по сцената - не се ъпдейтва. а това го прави светлинни години назад. със сигурност ще го оправят и това в един момент.

доста побавен от други решения.

казано накратко с днешна дата (лично мое мнение) - има още мнооого хляб да яде докато стигне нивото на нашето RT
moulder6

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Окт 06, 2010 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък да кажа, съм доста доволен... Въпреки че в момента страда от доста ограничения... Не поддържа други материали освен Arch&Design и вариацията по темата Autodesk Material, не поддържа почти никакви карти от наличните в маx, няма рендер елементс, не е интерактивен... Последното, обаче, не мисля и че ще стане, щото е по-скоро с идея - да импортнем от CAD, да закачим материали от библиотеката с пресети и да натиснем "рендер" без да се мотаме много, много с настройки и т.н. да получим лъскав резултат - Т.е. не е насочен към артистите...
И това е без GPU ускорение, щото жалката ми GF 8400GS има само 256МБ РАМ-ец и не успя да поеме работата по сцената поради недостиг на 1.5ГБ видео памет... Тук трябва да отбележа, че ми се види доста странен факта, че ако не фитне всичко наведнъж в рам-а на ГеПеУ-то айрей просто го скипва и си продължава сметките с доброто старо ЦеПеУ... Някой знае ли дали това е нормалната практика за всички ГеПеУ ускорени рендери? Защото ако е така, без Ферми Видеокарта с 4ГБ РАМ (която е от порядъка на 6000лв. в БГ) с туй е невъзможно да се смятат сериозни сцени...
И все пак, сценка която рендвах 1 дeн с Maxwell и резултата беше далеч от изчистен, за същото време с iray беше гладка като деЦко дупе при съвсем съпоставимо качество... Още нещо, което си струва да се отбележи е, че в айрей е възможно и осветяването само с материали... При това без типичните за ментал-а артефакти...
Candelero

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 9:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:) :) :) well done...... but not enough
Candelero

МнениеПуснато на: Чет Окт 07, 2010 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Не поддържа други материали освен Arch&Design и вариацията по темата Autodesk Material, не поддържа почти никакви карти от наличните в маx, няма рендер елементс, не е интерактивен...

Нали се сещаш, че масовия юзър и най-вече стари сцени, които могат да подлежат на преработка... някога правени на стандартен макс, ако щеш и със сканлайн, просто са АУТ...

хората хич - ама хич - не обичат да сменят pipeline на работа, особено ако това ще им коства загубата на мозъчно-умствени клетки (т.е. да учат нещо ново).

Виж, изцяло за нов юзър - който тепърва влиза в Z-дименсионно пространство.... филмът може и да е интересен.

:)))
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети