Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Jeriko

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2010 9:25 pm Заглавие: Какво мислите за новия Iray Renderer? |
|
|
Аз нямам много опит в rendering и мисля, че това ще ми е от голяма помощ! Цък ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пон Сеп 13, 2010 8:37 am Заглавие: |
|
|
доколкото мога да коментирам му липсват доста неща още.
до последно не беше интерактивен - демек кат бутнеш нещо по сцената - не се ъпдейтва. а това го прави светлинни години назад. със сигурност ще го оправят и това в един момент.
доста побавен от други решения.
казано накратко с днешна дата (лично мое мнение) - има още мнооого хляб да яде докато стигне нивото на нашето RT _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
moulder6

|
Пуснато на: Сря Окт 06, 2010 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Аз пък да кажа, съм доста доволен... Въпреки че в момента страда от доста ограничения... Не поддържа други материали освен Arch&Design и вариацията по темата Autodesk Material, не поддържа почти никакви карти от наличните в маx, няма рендер елементс, не е интерактивен... Последното, обаче, не мисля и че ще стане, щото е по-скоро с идея - да импортнем от CAD, да закачим материали от библиотеката с пресети и да натиснем "рендер" без да се мотаме много, много с настройки и т.н. да получим лъскав резултат - Т.е. не е насочен към артистите...
И това е без GPU ускорение, щото жалката ми GF 8400GS има само 256МБ РАМ-ец и не успя да поеме работата по сцената поради недостиг на 1.5ГБ видео памет... Тук трябва да отбележа, че ми се види доста странен факта, че ако не фитне всичко наведнъж в рам-а на ГеПеУ-то айрей просто го скипва и си продължава сметките с доброто старо ЦеПеУ... Някой знае ли дали това е нормалната практика за всички ГеПеУ ускорени рендери? Защото ако е така, без Ферми Видеокарта с 4ГБ РАМ (която е от порядъка на 6000лв. в БГ) с туй е невъзможно да се смятат сериозни сцени...
И все пак, сценка която рендвах 1 дeн с Maxwell и резултата беше далеч от изчистен, за същото време с iray беше гладка като деЦко дупе при съвсем съпоставимо качество... Още нещо, което си струва да се отбележи е, че в айрей е възможно и осветяването само с материали... При това без типичните за ментал-а артефакти... _________________ Тези, които забравят историята са осъдени да повтарят грешките и. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 9:55 am Заглавие: |
|
|
:) :) :) well done...... but not enough _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Чет Окт 07, 2010 9:59 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Не поддържа други материали освен Arch&Design и вариацията по темата Autodesk Material, не поддържа почти никакви карти от наличните в маx, няма рендер елементс, не е интерактивен... |
Нали се сещаш, че масовия юзър и най-вече стари сцени, които могат да подлежат на преработка... някога правени на стандартен макс, ако щеш и със сканлайн, просто са АУТ...
хората хич - ама хич - не обичат да сменят pipeline на работа, особено ако това ще им коства загубата на мозъчно-умствени клетки (т.е. да учат нещо ново).
Виж, изцяло за нов юзър - който тепърва влиза в Z-дименсионно пространство.... филмът може и да е интересен.
:))) _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|