Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
takama
|
Пуснато на: Сря Сеп 08, 2010 6:54 pm Заглавие: iMac 27" Core i5 2.66GHz (quad-core) /8GB RAM/1TB |
|
|
Продавам нов iMac 27" Core i5 2.66GHz (quad-core) /8GB/1TB/Radeon HD 4850/SD/ с безжична клавиатура. Никакви забележки по работата или външния вид, с оригиналния си кашон с една година гаранция, закупен от Unicoms Варна. Ползван е няколко дена. Причината да го продавам е че първоначално си го купих за да работя на него /графичен дизайн/ но след няколко дена работа установих че резолюцията на дисплея е твърде висока и това много натоварва очите ми.
цена: 3000лв
Михаил Минков
0889 436 146
mihail@minkov.net
www.minkov.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 10:16 am Заглавие: |
|
|
По закон всяка техника има две години гаранция, продавача няма право да ти я откаже. И по-голямата резолюция и по-точно големия dpi и уморяват очите по-малко, шрифтовете винаги можеш да ги увеличиш, та ако само това е причината за продажба помисли хубаво, машината е супер. :)
Успех. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Да машината е супер, май няма да я продавам. Ще трябва да се свиква :) Това за гаранцията не го разбрах, всички продукти на аппле са със само 1година гаранциа, за съжаление в БГ не се предлага опция за удължаване на същата. Благодаря за коментара :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 1:07 pm Заглавие: |
|
|
Удължаването е с AppleCare, а това си мисля че може да се закупи от Apple Online Store дори от България? Пробвал ли си? _________________ http://comicsbistro.net/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 1:34 pm Заглавие: |
|
|
Това което успях да разбера е че дори да си закупиш този пакет от аппле тук в БГ не важи - просто не го поддържат, т.е. ако машината ти се развали трябва да я пратиш с куриер до най-близката държава където това се поддържа като опция.
Ще съм благодарен на всички които биха споделили мнения по отношение на това как са се справили със гланцовия дисплей на мака, не мога да разбера дали ме дразни или не, но определено не е приятно и натоварва очите.
Ако темата вече не е за Обяви, ще помоля модератора да я премести където сметне за добре.
Извинявам се и предварително благодаря за всеки който сподели мение или даде препоръка :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 2:25 pm Заглавие: |
|
|
Ами човек свиква с гланцовостта на дисплея. Ето, аз дори бях забравил вече, докато ти не спомена.
Те човешките същества са добри в адаптирането.
-
А иначе, ако не издържаш, можеш да потърсиш някакво фолио, продават се в нета. По-драстичния вариант и да си свалиш стъклото, така директно ще гледаш в lcd-то -> http://www.youtube.com/watch?v=frfzESC-ahM _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 2:51 pm Заглавие: |
|
|
пари съм дал, как няма да свикна :)))) много брутално това с махането на стъклото :( не ми се ще да слагам фолио защото четох че създавало други неудобста като промени в цвета и фокуса на образа :)))) както и да е, ще му свикна на дзверо :) супер машина :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 3:04 pm Заглавие: |
|
|
Ако си подредиш работното място като хората ще си решиш и проблема с глоси дисплея - по-далече от прозорците и по-дифузна светлина. Друг начин аз не съм намерил, евентуално по едно време мислех за някакъв сенник, ама не си е работа. Така или иначе ако ти е правилно осветено работното място теоретично не би трябвало да има значение дали си с глоси или матов дисплей.
По ЗЗП гаранцията на техника е 2 години и наистина е толкова независимо какво пише на щанда, какво казва търговеца и каква гаранционна карта ти е издал, или пък какво решили епъл принципно - в република България закона казва толкова :) Без да купуваш епъл кеъри и бла бла. При отказ на гаранционна поддръжка се обръщаш към КЗП. Виж, липсата на сервизи... Иначе на нас са ни сменяли екрана на iMac 20" след повече от година от покупката му гаранционно. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 3:11 pm Заглавие: |
|
|
бе не ща да се бутам ного ного ма мисла че тва за 2-те години важеше за стоки от ЕУ производители... пък епълките са УСА..... т.е. мое и да не важи тва условие в техния случай..... _________________ minimiro.com
whitewater |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 5:31 pm Заглавие: |
|
|
когато си купуваш нещо обикновено ти дават едни листчета където пише условията на гаранцията, ако устройва убаво, ако не твой проблем тъй че тва кво пише в ЗЗП е за триене на дупенца _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 6:15 pm Заглавие: |
|
|
Закона важи за стоки които се продават на територията на Република България и защитава потребителите, като задължава продавачите, не производителите. Това, с Европа Щатите и други недомислици си ги запазете за вас молим.
Това е един от малкото закони, които работят и нямат чувства. Дреме му на закона за нагличa от епал. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 6:17 pm Заглавие: |
|
|
А иначе за свикването... няма свикване. И аз тъй си виках. Е... не стана. Само ме боля главата докато се самоубеждавах и му бих шута накрая. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 6:24 pm Заглавие: |
|
|
TchudO написа: | когато си купуваш нещо обикновено ти дават едни листчета където пише условията на гаранцията, ако устройва убаво, ако не твой проблем тъй че тва кво пише в ЗЗП е за триене на дупенца |
"Тва кво пише в ЗЗП" се нарича закон и е едно голяяямо листче за големи дупенца, много по-големи от тези за листчетата, където ти пише условията на гаранцията... Ако смяташ обратното - кофти за теб. ;) _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 6:44 pm Заглавие: |
|
|
работното ми място е лишено от всякакви директни светлини, прозореца до бюрото ми е затъмнен и единствената светлина която идва е далеч зад гърба ми и софтлампата зад самия монитор, с две думи перфектно място, отне ми година да си създам уюта и удобството на това място, все пак работя вкъщи.
А иначе за свикването, резултата е след поредния ден от 11ч. сутринта пред монитора до сега болки в главата и напрежение в очите... леко съм отчаян :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 7:08 pm Заглавие: |
|
|
Демек имаш една светлина някъде зад гърба ти и една светлина в контражур зад мака?
Ем няма как да стане :)
В офиса има таман три глоси мака, как не се оплакваме от отражение - ми светлината е от тавана, на височина 2 и 80 някъде, дифузна. През деня щори. Зад всеки - стена. Успех :)
Иначе Био е прав :) Ако не ти прави кеф няма защо да се мъчиш. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
takama
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 7:12 pm Заглавие: |
|
|
...явно аз съм от тия дето не им понася :( а това за линка със проблема с очите... направо се облещих... :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 7:20 pm Заглавие: |
|
|
Стига с тия отражения, това е само част от проблема.
Тези мониторите са толкова прецизни, crisp и с плътни цветове, че човешкото око не може да се фиксира върху равните плоскости. А там където има пиксели информация, те са твърде ярки и остри.
Предполагам не се налага да казвам, че няма професионален монитор за работа във визуалната сфера, който да е с LED Подсветка и глоси покритие. Или поне аз не съм чувал.
Лично аз имам няколко монитора и всичките са Матови S-IPS. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Чет Сеп 09, 2010 7:28 pm Заглавие: |
|
|
takama написа: | не ми се ще да слагам фолио защото четох че създавало други неудобста като промени в цвета и фокуса на образа :)))) | На екрана, или в очите?..;] Не знам... По-бързо привикване пожелавам! :) _________________ http://comicsbistro.net/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|