RG®
|
Пуснато на: Пет Окт 15, 2010 3:54 pm Заглавие: Влюбване в Италия - с новия Lavazza календар |
|
|
Оливия Уайлд и съпругът й Тао Русполи в календара за януари и февруари. Снимката се казва Капри.
Фотограф: Марк Селигър
На корицата на календара е Бил Джентъл, който влиза в ролята на Купидон
Енрике Паласиос и Моника Кастило за месеците март и април.
Снимка Верона (май-юни),като символ на модерните Ромео и Жулиета. В ролите им са Нут Сиър и Седрик Бир.
Слънчева Тоскана през юли и август. Лилиана Домингес и Алесандро Джиалокоста
Венеция - топла подготовка за зимата (Вайълет Бъд и Енрике Пласиос)
Флоренция за край на годината (ноември и декември) и началото на нещо ново... (Джейза Киминадзо и Иван Олита )
-------
"Може би има нещо във въздуха, което запалва страстта. Или може би е в красотата на пейзажа и архитектурата, която естествено предизвиква най-благородното чувство: любовта." Това пише в новия календар за 2011 г. на "Lavazza", чиято тема е Влюбване в Италия. Той е 19-ти подред, като шестте фотографии в него са на американеца Марк Селигър.
В календара се снима Оливия Уайлд, актрисата от сериала "Д-р Хаус", известна като Номер 13. Уайлд е снимана със съпруга си режисьора -Тао Русполи. Снимката им се казва Капри.
"Как може да не се влюбите в Италия? Никога не съм срещала някого, който не се е влюбил в Италия, след като я е посетил.Дали заради архитектурата, хората или дори само храната, невъзможно е да не обичаш тази страна", разказва Уайлд по време на снимките. Тя се е чувствала спокойна, като казва че обича Италия и заради културата на кафето.
"Като съпруга на италианец сега дори подбирам още повече. На снимките на "Д-р Хаус" помолих за малка еспресо машина. Първоначално на другите им стана смешно, но аз си казах "накрая ще ми благодарят!"
"За щастие, аз израснах в семейство, което ме научи, че любовта е най-важното нещо в живота. Любовта към живота, любовта и към другите хора ...", казва Русполи. Той споделя, че има силни корени в Италия, въпреки че е напуснал страната много млад и сега работи в чужбина. "Но се връщах в Италия всяко лято, за да посетя баща ми, който живееше тук. Семейството ми тук е огромно, имам много братовчеди, братя, сестри, чичовци ...", казва още режисьорът.
Фотографът Марк Селигър (миналата есен, той печели награда "Lucie Award" за изключителни постижения в портретните изображения) споделя, че за него любовта е "да откриеш нещо, което да те развълнува, чувството на въление, откриването на това, което запалва душата и после възможността да споделиш тези страсти, да ги оцениш и да ги включиш във всяка секунда от живота си"."Страстта е идеалната форма на любовта.", смята още Селигър.
"Да си фотограф означава да се разгърнеш, да направиш ситуацията надеждна, така че да покаже връзката между хората," обяснява Марк Селигър. "Това е като да си измислиш история и след това да я разкажеш, трябва да я направиш реална. Това, което ме накара да се влюбя в Италия беше "комбинацият" от хора – има определено качество на живот, което прави Италия наистина уникална".
"Защото в Италия кафето е повече от пиене. Това е навик, важна част от деня, истинска наслада, но и социален повод, нещо което зарежда връзките. Италия се събужда с кафето сутрин, с бълбукането на кафеварката или свиренето на кафемашината, когато ароматът превзема къщата", заявява Франческа Лаваца.
http://dnevnik.bg/razvlechenie/2010/10/15/977450_vljubvane_v_italiia_-_s_noviia_lavazza_kalendar/ |
|