Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
MafiaInc
|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 6:58 pm Заглавие: графики и илюстрации: Martin Dimitrov |
|
|
Здравейте,
Няма да видите това, което очаквате, защото аз съм пълен инвалид в графично отношение. Често посещавам форума, просто защото обичам компютърна графика. Никога не съм се опитвал до сега да пускам нови теми и бях изненадан, че мога само в "Представяне" да го направя. А всъщност имам един въпрос. Скоро сестра ми има рожден ден. Решил съм за подарък да и купя таблет и някаква литература, по която да се образова за работа с някакъв софтуер. Трябва ми мнение от някой от вас. :) Тя си има някакъв талант, въпроса е, че не е правила нищо на компютър. На какъв софтуер се правят тези красиви графики и илюстрации (2D). Какъв таблет бихте избрали за човек, който за първи път ще опита с компютър и те първа ще се решава дали ще му е интересно или не. :) Ще се радвам много ако успее да навлезе бързо и се присъдени към вашето общество. :)
Благодаря предварително!
Поздрави,
Мартин |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MD

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 11:04 pm Заглавие: |
|
|
човече и аз съм Мартин Димитров :D nice
По темата да пиша че да не е спам
на Wacom май-всички казват че са най-добрите модели.
Любителските Bamboo са и на прилична цена.
За литература не мога да помогна _________________ ... See you on the other side ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 11:16 pm Заглавие: |
|
|
MD написа: | ...
Любителските Bamboo... |
Айде сега, "любителски"...
@MafiaInc: Който и да е модел на Wacom ще и свърши работа, моят съвет е да е поне А5 като размер или М - както го пишат някъде. Относно литература: Всичко зависи с какво иска точно да се занимава. Ако е графика и илюстрация и вече има традиционни познания относно композиция, цвят, светлина, то ще трябва да свикне единствено с техническата част /рисуването на таблет/. Иначе всичката информация която и е необходима е в интернет: сайтове като graphilla.com, cghub.com, cgtalk.com, sijun.com и т.н. предлагат достъп до работите на голяма част от хората, занимаващи се с дигитално рисуване и не само. Съдържат туториали, платени и безплатни за всяко ниво - от начинаещ до напреднал.
Успех! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Angell123

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 11:25 pm Заглавие: |
|
|
Софтуера основния и най-използван е Adobe Photoshop. Ако е любителка на по традиционното рисуване има и Corel Painter, който е най-добрата симулация на реалните художествени материали (маслени бои, акварел, пастели и тн.) Зависи тя какво предпочита. За Photoshop има библия, която е на Adobe и в нея има уроци за това как се борави с програмата, но ако й я вземеш има опасност да я уплашиш, тъй като книгата е една дебела тухла тип "Война и Мир" (не баш) :) . Алтернативата е видео туториали в нета. Ако се поровиш ще намериш много, дори в YouTube има доста.
За таблет- зависи какви финанси си решил да отделиш. Wacom са най-доказаната марка при таблетите. Единия вариант е Volito- цената му е около 100 лв. (не помня точно колко)- малък е но върши някаква работа. Вече по професионалните и по удобни таблети са например серията Intuos, където ти си избираш размера (а4, а5, а3 и тн.), но при тях цените вече са доста по високи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MafiaInc
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 11:49 am Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за мненията! |
|
Върнете се в началото |