Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
radokop
|
Пуснато на: Чет Мар 24, 2011 9:48 pm Заглавие: 3D анаглиф (Red/Cyan glasses) |
|
|
Здравейте,
не знам дали тая тема е за тук, но ако някой може да даде малко повече инфо. Искам илюстрация примерно като тая тук(илюстрацията не е моя), да й придам дълбочина гледайки я с очила примерно Red/Cyan като картинката не се променя(поне не толкова очевидно). Изчетох доста по тая тема, но всякакво инфо ще е полезно, правено е във фотошоп и афтърефекс. Примено ме итересува по какъв друг начин може да се симулира 3Д ефекта или друг начин за създаването му(като идеята картинката да се печата и да се разглежда на хартиен носител) и дали Green/Magenta не е по-подходящо за печат.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2011 5:19 am Заглавие: |
|
|
http://stereo.jpn.org/eng/stphmkr/
това ще ти помогне да си подготвиш файловете. Има възможност и за известна корекция на конвергенцията, ако не си я нагласивл вече, можеш да избираш и цветовете на анаглифите. Най-добрият вариант от анаглифните очила се води red/cian, защото изменя най-малко цветовете, ако се нагласи както трябва. Не съм чувал при печата да има проблем, но знам ли, възможно е там да има някаква особенност. Но колкото и добре да се нагласи, винаги ще има проблеми с някои цветове. Затова и ако искаш обем, е препоръчително изображенията да бъдат черно-бели, но ако е за деца, това предполагам ще е проблем, така че ще трябва да бориш проблема с цветовете. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2011 9:00 am Заглавие: |
|
|
Ако картинката/картинките не са твой и нямаш всичко на леари, то тогава проблема ти ще е много голям, защото просто ще трябва да пресирисуваш всичко. Това му е проблема на стереото при 2д-то :) Друг голям проблем за световете. Ще трябва да си поиграеш със зелетоното и червеното. Зеленото да е по-друго зелено и не толкова зелено и червеното да е по-друго червено и не толкова червено. Кофти... а и много работа за една картинка... ама тва е. Който иска 2д-то да го прави стерео :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|