Graphilla.com :: Преглед на тема - как да направя 3d барелеф?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

как да направя 3d барелеф?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vasqez

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2011 7:42 pm    Заглавие: как да направя 3d барелеф? Отговорете с цитат

здравейте,
малко странно питане имам :))) някой може ли да ми даде идея как да изградя 3d барелеф с доста фигури ?
tsura

Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2011 11:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен това ми се вижда доста сложна задача.
Аз също трябваше да правя един плитък релеф - така и не го направих.
Всъщност зависи колко прецизно искаш да стане.
Има вариант да си го моделираш по- висок и после със scale в едната посока да го сплескаш..
Или черно бяла картинка, в mudbox или zbrush слагаш я върху модела и мацваш няколко пъти с четката и ще изгради обем,
който може и да не е това което ти трябва.
Аз също с интерес бих чул мнението на останалите :)
darkstarbg

Местожителство: Лондон

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2011 2:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В случай, че разполагаш със снимка има един туториъл на Гномон по въпроса Using Photos As Displacements http://www.thegnomonworkshop.com/store/products/tutorials/nzu_series/

Идеята е, че ползваш версии на снимката с различни стойности на блър и постепенно градиш детайл.
В случай, че не ползваш снимка мисля, че немаш кой знае колко опции и всичко сякаш е доста ясно. Можеш да моделираш отделните компоненти и в Zbrush просто да ги съединиш.

Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети