Graphilla.com :: Преглед на тема - портрет

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

портрет

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2011 3:26 pm    Заглавие: портрет Отговорете с цитат

Наскоро се навършиха 10 години от както баща ми не е между живите и реших че трябва да завърша нещо което планирах от много време. Ето го и него.
Моделирано в Mudbox, рендер в Max, текстури и ретуш Photoshop.

Има неща които не ми харесват, но следващият път ще работя върху тяхното доизкосуряване.

Критики и коментари са добре дошли
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 12:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ако някой се интересува от самият скулпт, ето го и него:

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Psyho-Logic

Местожителство: Vraca

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

лицето е станало яко но в профил е нещо малко издължен маи
см. незнам , тука некои дето разбира от пропорции да каже
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 1:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено има нещо притеснително и не знам точно какво е. Може би прекалено много свикнах със самият проект и ми трябва време да се отдалеча от него. Ако някой може да помогне като погледне отстрани, ще съм му много благодарен. Нямаше толкова много снимки, от които да гледам, а и всички които имам, не са особено качествени. Пускам тук няколко, които биха дали представа за него:

fusion

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 1:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Очите..... голяма мъка предполагам всеки е видял докато ги схване, как точно бачкат, аз още не съм и близо де.
Прави впечатление, че ухото е като по учебник и някак си му липсва малко деформация за да пасне повече на възрастта на модела.
Това с Vray SSS2 шейдъра ли е, на места добре е уцелен (областта около брадата и устата)
Сподели, ако имаш желание твоя метод за очите в конкретния случай, доста ми е интересна темата.

peace
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 2:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам за очите имаш предвид как се получава засенчването, което е функция най-вече на формата на модела. Ето го самото око:

Моделирам формата на ретината която често хората смятат че следва идеална форма на сфера, а всъщност тя е вдлъбната, благодарение на което се получава познатото засенчване обратно на това, което би се получило, ако продължаваше сферичната форма на окото. Роговицата пък от своя страна е изпъкнала повече около самата ретина, затова и бликовете които се получават върху нея са леко разделени.

за шейдъра би било добре да се ползва отново SSS материал, който при роговицата преминава в прозрачен с индекс на рефракция около 1.347. Предполагам че останалите неща не са толкова трудни за досещане, всичко е функция на текстури с власинките на ретината, които с лека модификация се правят и за Reflectivity и Glossiness

Материала за кожата е Subsurface Scattering Fast Skin на mental ray
ALFRED HITCHCOCK

Местожителство: с. Косталево /Врачанско/

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 2:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

като гледам меша имам чувството че е мн дебел в лицето , на снимките е по слаб - по-прибрани бузи , по впит като цяло не много, но сравнение с меша

за очите мн светят лицето мн стерилно и тн .. ето тук ти драснах нещо набързо като примерно аз как мисля че е дорбе ако ти харесва пробваи

успех

vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 2:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси Цецо. Много е ценно това което си описал, но тук той съвсем избяга от себе си. Ще го пробвам с по-слабият модел да видя какво ще стане.
tsura

Местожителство: SOFIA

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 10:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

С доста интересна задача си се хванал.
Аз бих вдигнал гушата - не му е толкова овиснала.
Бих стеснил малко челюста за да изпъкне мощната брадичка.
Леко бих преместил очите нагоре и същевременно прибрал надолу черепа ( снимките дават усещане за по- високо от нормалното разположение на очите).
Профила на носа не е много точен. По- мощен трябва да е и почва почти от нивото на веждите и е по- гърбав.
vrabchev

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря и за тези съвети. Сега като ги казваш виждам какво имаш предвид и заедно с по-горните съвети би трябвало да се доближа повече. Ще поизчакам още малко и ще го подхвана скоро отново. Искам да го направя максимално добре.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети