Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
tetris

|
Пуснато на: Пон Яну 10, 2011 10:47 pm Заглавие: Новички |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 3:19 am Заглавие: |
|
|
Кадровка, обработка, композиция, Светлина, настроение... крачки назад е тази серия, млади ми... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vesquto
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 2:48 pm Заглавие: |
|
|
На мен, 2 и 3 ми харесват, но според мен разчиташ прекалено много на обработка! :) _________________ http://www.behance.net/vnickolov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 2:49 pm Заглавие: |
|
|
твърдо НЕ, във всяко отношение. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 5:53 pm Заглавие: |
|
|
P E T R O V написа: | твърдо НЕ, във всяко отношение. |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
tetris

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 5:36 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 10:10 pm Заглавие: |
|
|
без първата, другото вече е друго нещо. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 10:39 am Заглавие: |
|
|
напълно съгласен с Петров! на предпоследната жалко че лявата и ръка не влиза добре в кадър:/ _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 11:15 am Заглавие: |
|
|
P E T R O V написа: | без първата, другото вече е друго нещо. |
Тъъъът. Грешка :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tetris

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Еми да, жалко за лявата ръка, ама какво да се направи :( Точно като я правех нея леда се пропука подкраката ми и пропаднах xD |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 11:35 pm Заглавие: |
|
|
Един въпрос, на който съм сигурен, че няма да ми отговориш... както обикновено. Може би се влияеш от това, че съм малко по-голям от теб и не ми приемаш мненията като цяло, но както и да е.
Защо не направиш кадрите? Знам, че можеш.
Ще ти кажа какво имам в предвид:
Имаш прекрасно момиче за снимки, готино място, дрешки (беличка + сняг, изсъхнали дървенца = мууцка :) ) Ми хаааайде де. Изкарай максималното от ситуацията, не просто кадри. Близки, далечни планове, детайли, акцентирай на нещо.
Коментирам като цяло последната серия снимки.
1вата снимка с момичето:
Имаш желание, имаш и собствен стил, който обаче почва да ти играе доста лоша шега в по-нататъчното развитие като моден фотограф. До колкото знам с това искаш да се занимаваш.
От година може би не променяш абсолютно нищо по начина, по който пипаш в photoshop-a. За ретуша говорим.
Мацаш, момче. Ето защо във всяка една твоя тема, когато си "барал", те карам да пускаш оригиналната снимка в малък размер на дадена снимка. За да видиш къде бъркаш с обработката и дали е толкова нужна.
-ама буквално ЗАЕБИ другите пръчове как мацат. Спри с този ретуш за момент. Направи услуга на спец форума: Наснимай една серия, пусни ги без обработка (хайде, кроп, някоя друга пъпка... махни), но не барай нищо друго.
Снимките с подмятането на листенца, е толкова изтъркано, че дори да имаш уникално портфолио и една такава снимка с листенца, няма да те приема да бачкаш за мен :)
Спри разните розово-лилави ефекти, якия Blur по кожата на мацките, просто ГЛЕДАЙ, играй си със светлината и снимките ще станат къде, къде по-добри с всеки изминал път.
Общо взето последната серия ти е по-добра от миналата, но пак си половин крачка назад, както казва Снуупър-а.
В момента има чадъри за по 15 кинта, има достъпни светкавици, техника под наем, книги на 100 езика. *ба го в какво време живеем, всичко ти е на тепсия сложено. От теб зависи.
Ю кен ду ит
Нищо лично, да не се oбидиш сега... говорим като приятели и колеги.
Надявам се да ме послушаш, иначе седиш на едно и също място. В крайна сметка си е за теб, ти решаваш по кой път искаш да поемеш.
Запомни от мен едно:
Жените са красиви създания. На тях им е нужен само един поглед, за да изразят какво чувстват и мислят. Няма нужда да им променяш ретините, за да изглеждат по-фешън и замислени в колор спейс-а...
Не гледай на тях като на снимачен обект, а като на нещо повече...
Кала |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2011 11:51 pm Заглавие: |
|
|
hristov2256 написа: | Жените са красиви създания... |
Я Калоян каква поетична душа се извъди... :)
Малко прекалено си се изказал за последните кадри според мен.
Не че ги няма проблемите с кадрирането и композицията (и с още ред други неща), но последната серия има излъчване и стил. Може темата да е клише може всичко, но за мен една фотография си струва, когато ме кара да почувствам нещо. Ретуширана или роу, все ми е тая ако снимката носи усещане. Другото сa учебнически истории, по добре да ги научи в движение човек, отколкото да го обрамчат в началото и туко виж никога да не може да излезне от стреотипа. Та така... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hristov2256
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 12:18 am Заглавие: |
|
|
Не бре. Никъде не съм казал, че трябва да се заравя в учебници и да чете нон стоп и да снима по разни схемички и т.н по цял ден. Става дума, че когато нещо не ти е ясно - четеш и опитваш. Колко съм прав само аз си знам, но все си мисля, че леко се е отклонил от пътя, та за тва му дрънкам тези неща, белким го ядосам, та да ми сложи една серия готина :)
Аз лично в последната серия не се кефя на кадрите, съжалявам. Прекалено объркани са ми.
1вата не коментирам, там.... ясно.
2рата композиционно куца.
3та/4та една до друга, ми, прекалено елементарни са ми, като на едната нищо не се вижда.
5тата нееее
6тата нееее :))
Баси, излизам като хейтър на модната фотография, хаха :))
Всичко с добри чувства.
Но като цяло са по-различни кадри от предишните му. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 12:46 am Заглавие: |
|
|
Не знам къде тук има модна фотография, защото аз такава не виждам?
Това са си лайфстайл кадри.
И разглеждайки ги като такъв тип кадри предпоследния си е супер.
Обработката има какво да се желае, но в кадъра има настроение, излъчване, атмосфера. И това ми стига за да ми хареса ;)
Във всички останали кадри за мен композицията е основния проблем. Обработката е въпрос на личен вкус... на един ще му хареса на друг не?
...но първия със сигурност не ми допада. _________________ :::::| 54ka PhotoBlog and Gallery |:::::| 54ka SketchBook |::::: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Manchev

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 2:03 am Заглавие: |
|
|
Значи добре се развиваш с Фотошоша. Във фотографията не дърпаш много, ама щото не слушаш какво ти пишат. Нищо, ще те взема да ми ретушираш нещата като дръпнеш още. :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tetris

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 10:01 am Заглавие: |
|
|
Само големи думи :D мерси за съветите и няма да се ядосам, тъй като не виждам причина да го правя. Вече ще имам ендо на ум, какво да правя, така че от тук на сетне всичко е в моите ръце. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 10:26 am Заглавие: |
|
|
Летище София, да вземем да кацнем за презареждане ... м? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 10:54 am Заглавие: |
|
|
На мен ми харесват кадрите, можеш да поработиш по композцията наистина! Така или иначе щом имаш желание всичко ще ти се получи рано или късно.
За мазането не съм съгласен, нека си маже като иска. Има такива които мажат и такива които НЕ мажат. Това че един маже по-добре от друг е отделен въпрос. Нищо не пречи да си се развива в тази насока успоредно с фотографията. _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 11:25 am Заглавие: |
|
|
май само аз разбрах какво има предвид Калата и ще се опитам да го перифразирам на кратко - има да се работи по основни неща, които напудрени с обработка се подминават
да, имат настроение и е готино да се гледат, но ако наистина се поработи по изначалните неща - композиция, идея, като се изстиска моделът от планове, състояние, то нещата ще скочат яко нагоре
има много хляб, и умееш да предразполагаш моделите
просто се оптивай да пробваш различни подходи, гледни точки, не се бой че ще си изгубиш стила, щото това не става лесно ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dechobek
|
Пуснато на: Чет Фев 17, 2011 4:06 pm Заглавие: |
|
|
На мен пък тези тренди избледнели обработки с изкривени цветове хич не ми харесват. В нета е пълно с такива идентично обработени снимки, изглежда е някаква мода. Коментирам само обработката, понеже самите кадри се намират под доста леъри заблуда. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|