Graphilla.com :: Преглед на тема - Лого дизайнер - дали? вие кажете

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лого дизайнер - дали? вие кажете
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 3:37 pm    Заглавие: Лого дизайнер - дали? вие кажете Отговорете с цитат

Здравейте! Аз съм 16-годишно момиче и се опитвам да правя логота. Самоука съм, правя ги с CorelDraw, поради простата причина, че с Adobe Illustrator не мога! Участвам, или по-точно участвах в различни сайтове за фрийлансъри, най-популярните, където конкуренцията е убийствена, да и затова дори един път не ме огря, но сега вече нищо не правя, заради училището. Чудех се как да си направя нещо като портфолио и накрая се регистрирах в deviantart, където качвам своите логота. Давам ви линк към галерията, защото не е работа да взема да ги качвам поотделно... http://2bld.deviantart.com/gallery/
Знам, че не си премълчавате и одобрявам. Казвайте що ви е на душата, само изкажете мнение - моля!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Или пък съм задължена да ги качвам по отделно..?
Простата причина е, че нямам време (съжалявам, сигурно и вие нямате време да се занимавате с мен, по-лесно ще е, ако са ви пред очите логотата), но постъпих така, защото все пак искам да чуя компетентно мнение. А не онези contest holder-и, които сякаш са слепи и изобщо не разбират (някои от тях). Та в случай, че искате мога и да кача няколко, но ще ми бъде трудно да избера кои.
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 4:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

първите две са логото за нещо като фитнес център
1.
2.

лого за магазин, продаващ дрехи за мъже с XXXXL размер
3.

лого за сайт за студенти, където те могат да си обменят записки, идеи, да работят по групи в разни проекти и т.н.
4.

отново нещо студенстко
5.

лого за компания, която доставя различни видове стоки (най-вече плодове) по света с кораби
6.
7.
Върнете се в началото
Imaginarium

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 6:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещата ти са на нормалното за твоята възраст ниво. Хубаво е, че си почнала толкова рано.
Повечето тук сме cross-program designers заради пазара, корел или илю в момента не е толкова важно - търси в гугъл за when beziers go bad за да си оправиш техниката ( това мисля беше ключовия израз )
Продължавай да се развиваш когато имаш време.
Търси сайтове от сорта на 500 best logos of all time и в галериите на behance.net за да видиш добри модели, добий понятие за модул и брандинг.
По-опитните ще ти кажат повече.
Не се предавай,
не спирай.
*thumbs up*
Върнете се в началото
bekyarov

МнениеПуснато на: Съб Окт 15, 2011 10:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен ми допадат, успех :)

PS: Наистина ли това е името ? http://fc00.deviantart.net/fs71/i/2011/253/7/e/ebah_2_by_2bld-d49egq5.png
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 12:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Imaginarium написа:
Нещата ти са на нормалното за твоята възраст ниво. Хубаво е, че си почнала толкова рано.
Повечето тук сме cross-program designers заради пазара, корел или илю в момента не е толкова важно - търси в гугъл за when beziers go bad за да си оправиш техниката ( това мисля беше ключовия израз )
Продължавай да се развиваш когато имаш време.
Търси сайтове от сорта на 500 best logos of all time и в галериите на behance.net за да видиш добри модели, добий понятие за модул и брандинг.
По-опитните ще ти кажат повече.
Не се предавай,
не спирай.
*thumbs up*

потърсих информацията, която сте ми препоръчал.
1) не успях много да схвана идея на when beziers go bad...?! наистина, че понякога си ги чертая на ръка, защото нямам таблет, наистина че линиите не са прави и симетрични, но това ли имате предвид с тези beziers или...
2) относно логотата - да, гледала съм много, но сякаш с гледане само не става, някой трябва наистина да ти отвори очите и да ти покаже на какво да обръщаш внимание, защото човек като не е навътре с материала, колкото и да гледа, пак е като слепец
3) влизала съм в behance.net, хубав сайт, има много други такива, http://creattica.com ми е също любим, но тук важи същото от 2)... ако не знаеш къде да гледаш, ясно е, че няма да го видиш
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 12:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bekyarov написа:

PS: Наистина ли това е името ? http://fc00.deviantart.net/fs71/i/2011/253/7/e/ebah_2_by_2bld-d49egq5.png

Радвам се, че ви харесват...
Що се отнася до името - да, така беше. Истината е, че на всички нас ни прави впечатление и винаги се повдига този въпрос - наистина това ли е името? Какво да се прави - рисковете на професията ;Д
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 1:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

дамска селекция логота (продължавам номерирането)

лого за дизайнерска къща; искаха 3D effect, опитах да вкарам името VIVI в този "лабиринт" (надявам се, че ще го откриете), тази нагъната фигура може да се интерпретира и като стени, и като рафтове, на които да се поставят дрехи
8.

тук наблегнах не на рационалния, стилен дизайн, а на цялостно и пълно изображение, клиентът харесваше колибрита и аз като започнах и не можах да се спра, може би я няма мярата, но по-добре вие кажете
отново е за дамска колекция дрехи
9.

следващите няколко са за марка хавайски парфюм, наречен Хонолулу (хавайски град)
тука знам, че Perfu,e Company е ужасно криво и грозно
10.

тук май шрифтовете не стават; що се отнася до вълните - ясна е работата и идеята вкарана в тях
11.

ей на това получих максимална оценка и бях на крачка от спечелването на конкурса, но сега (както и тогава всъщност) съм напълно наясно, че това за лого не става... май; то си е цяла картинка, нали? въпреки това си ги харесвам (тази подбрана колекция), защото са много feminine
12.

тука вече се чудех какво характерно за Хаваите да измисля и след обзорен research открих традиционните маски тики и така те станаха част от логото; друго всичко е рисувано на ръка, а те са очертани от истински и след това пак преправени
13.

П.С. мисля, че ако оставим настрана цялата ми неграмотност относно направата на логота и неинформираността ми като цяло, другият основен проблем е детинският подход към тях; имам чувството, че имам афинитет към многоцветните концепции, "шаренийките" ме влекат и това може би това ми изиграва лоша шега (освен всичко останало разбира се)
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 1:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

лого за холандска клиника по аудиология
14.

лого за австралийска компания, отговаряща за осветлението и тока май като цяло, която разработваше концепции за използване на зелена енергия
15.

следващите няколко логота са предложение за спортен сайт, отразяващ международни състезание (нещо като спортал.бг)
16.

17.

18.

лого за сайт, който предлага печалба на "лесни" пари, хората вземат участие в анкети, пробват нови продукти, излезли на пазара, и така за всяко свое действие получават определена сума пари
19.
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

логота, посветени на конкурс с име Jimenez Fine Art, където дълго време бях едноличен лидер с 5 звезди, но уви накрая художникът (contest holder) отказа да избере победител, в него ми беше надеждата ;Д
та това е предложението, спечелило неговото възхищение, но само привидно
20.

пробвах толкова много варианта, но уви...
21.

22.

23.

24.

25.

26.

какво ли не опитах, дори тези не са всички...
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 2:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

последна порция...

лого за архитекти или по-скоро цяла компания, която в описанието си наблягаше на факта, че предимно строят къщи
27.

опитах и нещо по-стилно, ако това може да бъде определено като такова
28.

лого за тийн списание; сякаш наистина почувствах идеята и си направих неща, които на мен биха ми харесали, все пак искаха да се влезе в ума на 16-годишните, не ми беше особено трудно, но явно не бяха доста далеч от този възраст...
29.

в този случай може би идеята не им е станала ясна - с EE-та на TEEN...
30.

лого за консултантска фирма или нещо като банка - въртяха пари и искаха задължително гръцката алфа; имаха 9 клона - всичко работеха поотделно, но се сработваха като една - затова са и 9-те кръга "на ада";
и тук (както и при някои от с.другите логото) има много варианти, но за по-подробно разглеждане, моля посетете http://2bld.deviantart.com/gallery/
31.

лого за шведски форум, където хората можеха да изрязават свободно мнението си, да разказват за начина си на живот, Social Frihet=Social Freedom
32.

тези искаха възможно най-простото лого (в буквалния смисъл на думата), това моето им се стори твърде екстравагантно и завъртяно; накрая избраха едно, което и те самите можеха да си го направят като си харесат шрифт и напишат името (просто са имали излишни 300-400$)
33.

едно прясно, от последните дни, лого за сайт, където хората споделят приключенията си в различни страни и по този начин обменят идеи, опит и си рекламират дестинации помежду си
34.

last but not least... лого за агенция, която издирва млади таланти и насърчава развитието им в сферата на пеенето; цветове: по избор на клиента
не искаха някакви "хард рок" изпълнения, а нещо more appealing in a gentle way, логото трябваше да вдъхва увереност и да казва: "Ти можеш"
35.

и това, ако не е представяне...
Върнете се в началото
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 2:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

bekyarov написа:

ехее аз чак сега, влизайки в deviantart, осъзнах, че си ми адаш и си от стара загора (за това второто... не че съм от ст, но уча тук)
пожелавам ти много успехи и на теб! Наистина нещата ти са супер и по моето мнение, макар и изключително некомпетентно, изглеждат доста професионално

П.С. охооо сега виждам уолпейпъра, подписа или там каквото е, на Бербо... и тука, ако кажеш, че ти и ти го харесваш просто... но дори и да е така, не си му по-голям фен от мен - обзалагам се ;Д Барса и Бербо - завинаги - ето другото характерно нещо за мен, говорейки за представяне
Върнете се в началото
kefo

Местожителство: Софето

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен имаш няколко много добри попадения....има и други които не те представят по най-добрия начин и май не трябваше да ги показваш.
За мен лично трябва да получиш права, защото форума много ще ти помогне да се развиеш.Млада си, надъхана и искаш да се учиш....това е най-важното.
Продължавай все така и ако шефчетата решат ще имаш права много скоро ;) И не качвай всяко лого което направиш...хубаво премислай кое те представя добре и кое не толкова.имай в предвид, че тук изискват професионално ниво ;) успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 4:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kefo написа:
Според мен имаш няколко много добри попадения....има и други които не те представят по най-добрия начин и май не трябваше да ги показваш.
За мен лично трябва да получиш права, защото форума много ще ти помогне да се развиеш.Млада си, надъхана и искаш да се учиш....това е най-важното.
Продължавай все така и ако шефчетата решат ще имаш права много скоро ;) И не качвай всяко лого което направиш...хубаво премислай кое те представя добре и кое не толкова.имай в предвид, че тук изискват професионално ниво ;) успех

Благодаря много за коментара, но моля ви, говорете конкретно. Неслучайно ги номерирах, за да е по-лесно. Сега не знам всъщност кои са според вас добрите попадения, кои не...
Върнете се в началото
kefo

Местожителство: Софето

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 4:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами веднага мога да кажа кое ми харесва и ми седи добре и кое не.
Аз обаче не съм много компетентен и едва ли моето мнение има някакво значение.От лого почти не разбирам имам само някакви любителски наблюдения.

10,11,12,13,18,27,29,32 ми седят доста кичозно и не ми харесват.

23 ми харесва,но четката малко се къса от останалото и не се разчита добре.може да се измисли и по интересна връзката м-у четката и линията долу.

в 15 има идея,но трябва да се доразвие още...крушката много натежава в композицията.
за 1 и 2 се отнася същото.
Щом сега тепърва почваш да се занимаваш моя съвет е да гледаш много неща на по-добрите.Гледай и разсъждавай за да си изградиш вкуса.Сега повечето ти работи са на ръба на кича.не е нужно да са толкова шарени и претрупани....пробвай нещо по изчистенко ;)

пак казвам аз абсолютно нищо не разбирам от лого това са си някви мои разсъждения просто...щот ми е скучно и студено и пиша тука да се правя на интересен във форумите :P
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Нед Окт 16, 2011 4:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласна съм. Знам, че прекалявам. Лапешка работа... ;Д Но ще се опитвам да спазвам мярата
Върнете се в началото
Дими

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2011 12:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

R в 28мото е палаво :)

Пробвай да правиш прости неща... с максимално нисък брой на nodes, и в BW, за да си изчистиш формите първо. Така ще почнеш да ги правиш изящни (разбирай - така че да не мога да видя веднага къде да са ти нодовете)... Гледай в детайлите дали всичко е чисто и опростено, масово забелязвам разни връхчета и засичания на curves...
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2011 2:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Би ли ми показала лого от друг автор, което ти лично много харесваш и би го дала за пример?
barca.4ever@abv.bg

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2011 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

P E T R O V написа:
Би ли ми показала лого от друг автор, което ти лично много харесваш и би го дала за пример?

Съвсем откровено ще споделя, че първото лого, което изникна в ума ми, бе:

Има нещо, което не мога да обясня, но много ми харесва - има дух. Привличат ме цветовете и самото изображение на бика.

Като цяло харесвам логота, свързани с животни (с котешки очи, лъвове, акули, разни глави, вплетени една в друга и т.н):

Много харесвам и така наречените negative space logos, такива със скрити послания

и много други като логото на Formula1, NBS...

Други, които са ми харесвали, и сега успях да издиря:

[/img]

Мисля, че тези са достатъчни, въпреки че има толкова много логота, които са ми правили впечатление, къде из конкурсите в тези Freelancer сайтове, къде като съм търсила из Google.
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пон Окт 17, 2011 10:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега забелязваш ли какво отличава примерите които даде, от твоите собствени?
Имаш нужда да създадеш основна графична култура защото мисля, че тя липсва. Няма фондамент, върху който да надграждаш. Впускаш се в материя от порив на любопитство, без дори частични познания. Желанието го има, което е похвално. Сега трябва много работа и академия.
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети