Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
wsar

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 12:24 am Заглавие: Подхванах логодизайна |
|
|
Здравейте,
От няколко месеца изучавам разните му графични програми и с времето желанието ми да се развивам в тая насока се засили. Тъй като имам интерес към логата, реших че мога да започна да се уча да ги разработвам, въпреки че се оказаха много трудна материя, ама както и да е... Та за целта си намерих разни теми, конкурси, поводи даже и без поводи, които да ми дават заданието за самото лого и през поседния месец понацвъках няколко проектчета. Междувременно чух за този форум и сега реших да ви ги покажа, защото нямам никаква представа как се справям а пък самооценката ми се срува, че ич не е реална. Ще се радвам на някое и друго мнение независимо в каква посока е, все ще ми е полезно. Благодарско предварително!
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 2:15 am Заглавие: |
|
|
В показаните работи липсва идея и ясна представа за работа с шрифт. Но за сметка на това, всичко е чисто и прилежно. А щом и желанието е на лице, нещата ще се получат.
Ще се научиш, добре дошъл. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wsar

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 3:18 am Заглавие: |
|
|
Мале спец сте си ей! Това за шрифтовете са ми го казвали и други. Аз уж чета, гледам галерии с други лога, свалил съм си и такива на по-известни компании да сравнявам и все не мога да вдена къде и какво бъркам при работата с шрифтовете. Ако ти се занимава и имаш желание ще те помоля да ми посочиш най-трагичната ми издънка при представените тук, та да има върху к'во да мисля и наблегам. За идеята отново си прав ама нали все гледам да е по-простичко някакси, знам ли!
П.П. Благодаря ти за мнението. Верно, е че имам желание и нямам търпение да почнат да ми се получават нещата но за сега продължавам да копам па к'во дойде... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 4:14 am Заглавие: |
|
|
Недей да гледаш чак толкова другите. Повечето от представените неща са от класиката в бранша - т.е. похвати, използвани толкова често, че вече има с хиляди подобни лога. Виждам, например Шайкафарма, която пък е ТВ Варна... _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 7:09 am Заглавие: |
|
|
Ха ха ! Това с гиф-а накрая ме разби ,признавам :)
Наистина липсва работа с типо-то, аеровел и берг рисърч мисля че са приятни, като цяло работиш изчистено, просто избягвай такива безмислени комбинации на различни по стил шрифтове като при сикс-мотс.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wsar

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 8:26 am Заглавие: |
|
|
Мерси хора! Още повече ме мотовирахте. За това, че наблягам на простотата и класиката при изпълнението, както казвате - ми се стори удачно да започна от тук и в последствие да опитам с по-сложни и униклани форми. А и до сега все чета разни материали свързани с логодизайна, в които постоянно повтарят да търсим простотата, че било лесно за запомняне логото и т.н. и аз все им вярвам... знам ли!? Иначе за кобинациите на шрифт мисля, че разбрах @manolchev, какво има предвид за six mots. Май това точно е доста зле :))... Продължавам с опитите... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 10:15 am Заглавие: |
|
|
ВЕЛКОМЕ ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vasko
Регистриран на: 24 Ное 2009 Мнения: 42 Местожителство: Мордор, до Зоопарка
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 10:23 am Заглавие: |
|
|
Работи в черно-бяло, по лесно ще си видиш ако някъде изникне проблем. След това го обръщай в негатив - логата по принцип се правят в три варианта - цветен, позитивен и нигативен. Давай му flip vertical, flip horizontal за да видиш дали няма дефекти. Научи си що е то модул и как се съобразява модуларна мрежа с дизайна. Прегледай важните теми в субфорума.
По-кадъните ще ти кажат по-добре. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 11:07 am Заглавие: |
|
|
Васко, тия флип флопове не бих казал, че са задължителни...
wsar, добре дошъл:) _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vasko
Регистриран на: 24 Ное 2009 Мнения: 42 Местожителство: Мордор, до Зоопарка
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 11:50 am Заглавие: |
|
|
Да, те верно са повече за картини ( от Моргота го знам ).
Но негатива е важен според мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Bicubic, oбмислях варианта да бъда ужасно досаден, но не исках да ти изземам функциите. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wsar

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 7:15 pm Заглавие: |
|
|
Леле мале! Колкото повече се ровя из нета за разно инфо във връзка с графичния дизайн, толкова повече разбирам колко нищо не знам и колко много още има да се уча. @Vasko аз това да работя първоначално само в черно бяло го правя ама те нали видиш резултата... :) За модуларна мрежа пък изобщо не бях чувал до днес (да ме извинят артистите) и след 2-3 часово ровене из нета така и не успях да открия малко по-подробна информация. Чувал съм само за златното сечение и си мисля дали да не опитам да разпределям в съотношение посредством него различните части на логото, като ги вкарвам в получените квадрати. Пускам ви един пример как си го изчертах в Илюстратора като гледах някакъв урок преди време. Вие кажете може ли изобщо да се прилага подобно нещо и правилно ли ще е, или е пълна глупост?
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 8:31 pm Заглавие: |
|
|
Прави лога, гледай лога, сънувай лога, яж лога, сери лога.... не, това последното не го прави. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pilot4ik

Регистриран на: 01 Мар 2005 Мнения: 103 Местожителство: vn///sf///pd???
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pilot4ik

Регистриран на: 01 Мар 2005 Мнения: 103 Местожителство: vn///sf///pd???
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 11:05 pm Заглавие: |
|
|
..да, без епъл няма как да са опрайш _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
simov

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2010 11:08 pm Заглавие: |
|
|
Добре дошъл! _________________ fontfabric.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sabev

|
Пуснато на: Съб Апр 10, 2010 1:45 am Заглавие: |
|
|
pilot4ik написа: | и епъл ти трябва ...
 |
Сори за офф-а ама тоя мишка освен за "мак" става ли за обикновенно пц, че още немога да си позволя мак-че плс пм за инфо, гледах четох пише само, че е с блутут. _________________ http://www.nikolaisabev.info |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wsar

|
Пуснато на: Съб Апр 10, 2010 3:22 am Заглавие: |
|
|
:) Мишока е супер! Добре заварили на всички. @Petrov значи забравям, че изобщо ми е хрумнало.
Нещо с тия лога се оказва голям зор. То не че с другото съм добре... Ето нещо, което не е по темата ми, но точно като тръгнах да изучавам граф. програмите започнах с дизайн на визитки и някакви плахи опити за колажиране. Сега ги изрових и ви ги показвам. Знам, че не са добре ама не ме яжте много :p. Все се надявам с божия и ваша помощ и моето желание един ден да се похваля и аз с някое добро проектче.
Опит за дизайн на визитка:
Колаж :(
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wsar

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2010 8:43 am Заглавие: |
|
|
Айде и едно лого от днес + малко упражнeния върхо логото на GRAPHILLA :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|