Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mucho

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2011 3:17 pm Заглавие: Покажи илюстрациите си на българските рекламни агенции |
|
|
Тази година Фестивалът на Асоциацията на Рекламните Агенции (ФАРА) иска да запознае
рекламодатели и агенции с колкото се може повече добри и смислени български илюстратори.
Качи най-добрите си илюстрации на FARA'11 от 8-ми до 28-ми юли, за да ги видят всички. _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 12:14 pm Заглавие: |
|
|
Извинявам се, че не сколасах да пусна по-рано по-подробна информация, тъй като очевидно има доста въпросителни.
Конкретно на въпроса - всички изпратени илюстрации ще бъдат отпечатани в нещо като книжка, повече инфо малко по-долу.
Цитат: | Идеята накратко е да дадем механизъм на артисти със собствен стил да се продават именно заради стила си, а не заради нещо друго - да запознаем 'гилдията' с 'добрите'.
Илюстратори могат да изпратят най-представящите ги работи (стари, нови, нарисувани за целта или събиращи прах някъде) на www.fara2011.com до 28 юли.
На 29-ти юли журито на ФАРА се събира, за да прецени коя илюстрация на кой носител да е - не коя е добра и коя е лоша, а коя да е на корица на Програмата, коя на чанта и т.н.
Иначе, всички илюстратори, изпратили работи ще се публикуват в нещо като алманах, спонсориран от Absolut и подарен на всеки от фестивала, а архив от изпратените неща ще стои на сайта на ФАРА.
Вече имаме прелестни неща от Compote Collective (всички техни илюстратори се включиха) и от още няколко души, но ми се струва, че имаме нужда от рамо, за да стигнем повече артисти - затова и пиша.
Колкото повече артисти и стилове - толкова повече смисъл придобива цялото нещо.
|
Така, че мола пращайте, тук има адски и много талантливи хора, някои от които, се опитват да ми се измъкват с неща от сорта на - "ами аз не си ги харесвам", "ми те са стари", "не ми се занимава" и прочее смехории ... не така ако обичате :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 4:20 pm Заглавие: |
|
|
pipi написа: | А някаква гаранция, че като им дам висока резолюция няма да ги видя на твърде много чанти?
Договор описващ точно за какво ще се използват рисунките и за какво не? Или поне декларация.
Все пак така е по-цивилизовано.
Иначе си оставаме само на твоята чесна дума, а боя се че ти не си единствения решавщ фактор.
Не искам да се заяждам, но аз продавам най-различни продукти с рисунките ми върху тях и ми се иска нещата да са уредени с поне някакъв документ. |
питането ти е резонно и ще го сведа до вниманието на когото трябва :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Не може изначално условието да е high resolution. Все пак се предполага, че работите за да влязат в някакъв бук ще минат през някаква селекция. Най малкото ако един автор е пратил 20 работи а друг две, то трябва да има някаква уравновиловка в тази посока, което означава, че от пратено портфолио ще отпаднат 'н' брой илюстрации. Какво ще стане с тях?
Съвсем нормално е да се прати превю, което при селекция да се направи обратна връзка с автора и да се остановят параметрите при които да се ползва изображението.
Види ми се, че някои му е хрумнала чудесна идея, но иска да си спести малко повече работа и време...
Иначе и аз бих се включил! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 4:44 pm Заглавие: |
|
|
velinov написа: | Не може изначално условието да е high resolution. Все пак се предполага, че работите за да влязат в някакъв бук ще минат през някаква селекция. Най малкото ако един автор е пратил 20 работи а друг две, то трябва да има някаква уравновиловка в тази посока, което означава, че от пратено портфолио ще отпаднат 'н' брой илюстрации. Какво ще стане с тях?
Съвсем нормално е да се прати превю, което при селекция да се направи обратна връзка с автора и да се остановят параметрите при които да се ползва изображението.
Види ми се, че някои му е хрумнала чудесна идея, но иска да си спести малко повече работа и време...
Иначе и аз бих се включил! |
И това ще бъде отнесено до когото трябва ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 8:12 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | velinov, а нали в условието пише, че на автор се пращат не повече от 3 творби? mucho - правилно ли съм разбрала? Т.е. не може да пратиш 20 примерно... |
да съвършено правилно ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 1:16 am Заглавие: |
|
|
...дълбоко съжалявам и се извинявм, че се меся... ама не се въздържам да цитирам един от старите юзъри: "...боли ме фара за ФАРА" _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 8:45 am Заглавие: |
|
|
единствените дет ще дам да ме публикуват са грозен ентертеймънт или балистикс... може и вертиго ма съм много малък за там... а и никой не ме е канил за арт бук все още:D _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 2:23 pm Заглавие: |
|
|
Ще се опитам още днес по-късно да публикувам т. нар. официални отговори, но още от сега мода да кажа, че нещата около авторството, правата и изричните разрешения относно какво, къде, колко и как да се публикува ще се регламентират, така щото всеки от участващите да е спокоен, защитен и доволен.
Уверявам ви, че никой от организаторите няма за цел да злоупотребява по какъвто и да е начин. Едничката и простичка цел е да се направи нещо по-смислено тази година (или поне да се опита).
Иначе колкото до ФАРА на всички ни е ясно какво е положението и т.н. И може би точно поради тази причина, такива опити трябва да се правят. Така, че моля имайте търпение, много неща се изчистват в движение, давайте всякакви препоръки, а най-добре участвайте ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2011 2:37 pm Заглавие: |
|
|
Отново се извинявам за закъснението ... ето ги официалните отговори :)
Цитат: |
1. Трябват ни файлове в резолюция за печат, защото на ФАРА ще бъде разпространявано книжно издание с абсолютно всички изпратени творби (няма да има селекция).
2. Селекция, осъществена от творческото жури на ФАРА 2011, ще има за илюстрациите, които ще се използват за всякакви материали свързани с фестивала (корица на Програмата, карета, плакати, билборди, пропуски, покани, чанти и т.н.). По този повод всяка употреба на оригинално авторско изображение ще се случи след персонално уведомяване на автора и получаване на изрично разрешение от негова страна, касаещо тиражи, носители, композиция и т.н.
3. До файловете във висока резолюция няма да има публичен достъп и ще бъдат пазени от ДДБ София.
|
п.п. ако още нещо ви вълнува или не е ясно питайте ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2011 12:57 pm Заглавие: |
|
|
Един въпрос: ако на рисувани сторибордове има продукт , който се рекламира , това проблем ли ще е ? _________________ http://victordelchevart.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|