Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
indus

|
Пуснато на: Пет Авг 22, 2003 7:41 pm Заглавие: studentski zaemi |
|
|
Abe nqkoi zapoznat li e kak stoqt nestata sus studentskite zaemi. I po tochno za NBU dali ima nqkakvi stependii, zaemi ili razsrocheno plastane. Iskam da zapisha Graphic Design no v momenta ne moga da si go pozvolq poneje nqmam neobhodimata suma. Iskam da si namerq rabota v Sofia i da zadelqm nqkakvi kinti za taksa. Ta po toq povod si tursq i rabota v Sofia taka che ako nqmako znae nesto ste mu buda blagodaren za info :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Авг 25, 2003 1:51 pm Заглавие: |
|
|
виж на сайта им, има подробности за стипендии
но повечето са за след 2 семестър
има стипендии и за новоприети студенти, но квотата на фотографи, мултимедия, анимация и т.н. е обща във визуалните изкуства, а на визуалните изкуства баловете бяха най-високи тая година
има начини да си спестиш около няколко кредита с реферати и други самостоятелни работи
ако 80-те кредита си ги запишеш за 4 семестъра спестяваш няколко семестриални такси от разтакането, но пък това значи за тия 4 семестъра да даваш по около 1000лв/семестър
студентски заеми - повечето банки, но чрез ипотека и попечители - родители и т.н.
потребителски заем - 5-6000, с попечители само и постоянен доход над еди колко си от минималната заплата - облагаем, пари на ръка не се признават |
|
Върнете се в началото |
|
 |
indus

|
Пуснато на: Пон Авг 25, 2003 5:45 pm Заглавие: |
|
|
E da za sled vtori semestur znam, ama az sega nqmam pari. A inache za tiq zaemi nqma kak stoto nqma kakvo da ipotekiram, a basta mi me odrqza zastoto iska da vlizam v kazarma a az ne moga da si go pozvolq tova tochno sega da se mahna za 9 meseca. Abe qvno nqma da stane ni sus zaemi ni sus stependii. Bachkane seriozno nqmam rabotq v edno tupo spisanie ama vse edno ne rabotq stoto ni usigorovki ni dqvoli i ne moga da pritendiram za postoqnen dohod. Offf mnogo slojna stava mai :). Dano da uspeq da si namerq nqkakva rabota po seriozna i da opitam da spestq nesto za drugata godina pone. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|