Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Moko
|
Пуснато на: Съб Сеп 06, 2003 8:24 pm Заглавие: Имам проблем с компютара и Lightwave |
|
|
проблем с компютара и Lightwave
Имам Duron 700 , sd 512RAM, ATI Rage 128 Fury Pro, (WinXP)
Но въпреки това ми се струва че Lightwave се затруднява прекалено много с area ray shadow, и Radiosity.
Тест сцената "Skull_Head_Newest.lwo" която на процесор 1000-1500(512ram) се рендва около 35-10 мин.( сравнявам тест от Интернет и мое тестване на тукашен друг компютар) при мен се рендва над три часа. Това нормално ли е?
При по старата версия 5.6 area Ligt + ray trace shadow ми рендва горе-доло като при в.7.0
Иначе със стандатните светлини, raytrace отраженията и volumetric plug. няма проблеми
Също нямах проблем и преди с 3dMax, Maya (С Maya area light+ Raytrace shadow няма проблем)
Някой имали идея това нормално ли е и каде е проблема? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Toshiro
|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2003 3:27 am Заглавие: |
|
|
ще го рендна сега тоя skull и ще видя, но според мен проблема е в пецесора ти. аз съм с AMD 1200 mhz и и при мен area lights и radiosity отнемат за рендване МНОГО повече време от колкото бих искал да отнемат.... :)
та .. мисля си, че е всичко е нормално.. повече търпение, рнедване през нощта или в по-лошите случаи през weekend-a и нещата пак стават :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
miracle_bg
|
Пуснато на: Нед Сеп 07, 2003 12:13 pm Заглавие: :) |
|
|
mi neznam...ama spored mene ti e duron4eto...ne6to nikoga ne sum bil fan na amd...
ama to zavisi i ot os-a dosta de :> _________________ Everything comes with a price |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Moko
|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2003 10:57 pm Заглавие: sega vidyah neshto interesno |
|
|
Първо ти си прав за дурона той не е добра алтернатива
Lightwave е правен за MAC (radiosity се рендва двапъти по бързо на двупроцесорния Mac) и едва след това е оптимизиран за интел
sega vidyah neshto interesno
във в. 7.0 "Skull_Head_Newest.lwo" е с различни параметри от същата във в. 7.5 . В първия случай е включен Монте Карло а във втория толеранса е на 0,5 затова съм се и заблудил
В интернет тази сцена е тествана на Атлон1400 и се рендва за 10 мин
(при включена настройка от в.7.5 или толеранс 0,5) при мен на този толеранс рендва за 15 мин което е добре спрямо атлон1400 сега вече съм спокоен но.
Сравнявах скороста на Ареа светлина при Маya 4 и Lightwave 7.0 Maya като чели бави повече а Lightwave при слаб аниалайзинг я изпреварва..
Но едно немога да разбера чувал съм да хвалят скороста на LW radiosity още при в. 6.0 но защо е по бавно не един два, а няколко пъти от рендери като Vray, finallrender за Мах.
Преди време се натъкнах на един рендер за LW но изгубих адреса ако някой знае подобен плъгин ще се радвам да сподели. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|