Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
grafik
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 2:31 pm Заглавие: Въпрос |
|
|
Моля да ми отговорите ако знаете на следния въпрос.Как мога да получа перспективен изглед на лого в COREL 9 или 11?Ако не става в тази програма става ли в ADOBE ILUSTRATOR10?Държа да е векторен файл а нe растер. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 2:55 pm Заглавие: ! |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
grafik
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 3:03 pm Заглавие: |
|
|
Едно голямо мерси от мен!!!RG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 3:54 pm Заглавие: |
|
|
illustrator = Filter - Distort - Free Distort _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 3:57 pm Заглавие: |
|
|
drug variant i za dvete prilojenia:
Filter - KPT Vector Effects - KPT 3D Transform _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soaron

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 6:00 pm Заглавие: Re: Въпрос |
|
|
grafik написа: | Моля да ми отговорите ако знаете на следния въпрос.Как мога да получа перспективен изглед на лого в COREL 9 или 11?Ако не става в тази програма става ли в ADOBE ILUSTRATOR10?Държа да е векторен файл а нe растер. |
в Illustrator има free transform tool - с него при натиснат ctrl получаваш нови възможности, а като добавиш и shift+alt... :-)
така например - демонстрирания пример от rg® се постига по следния начин:
избираш от палитрата free transform tool,
хващаш и влачиш долния десен ъгъл на логото надолу и надясно, и без да отпускаш натискаш ctrl - става freetransform,
а като добавиш и shift+alt - се фиксира трансформацията пропорционално...
номера е първо да тръгнеш да дърпаш ъгъла, и после да натиснеш ctrl :-)
надявам се обяснението ми да не е много замотано
успех :-) _________________ evolution & movement |
|
Върнете се в началото |
|
 |
grafik
|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2003 11:05 pm Заглавие: |
|
|
Da blagodaria vi mnogo!Tova koeto ste napisali me ustroiva napulno no mislia che varianta c COREL11 nai mnogo mi priliaga :-)
Vse pak ne sum rabotil s nego i zatova sum priatno iznenadan ot novite mu funkcii...chuvam obache ot kolegi che imali problem s fontovete osobeno pri kiriliziranite.Taka li e pri vas?
A sushto za razlika ot 9kata transforma neshto...osobeno v krug ne dade dobur rezultat pri men-kakvito parametri da mu zadam vse okolo sobstvenata os na obekta gi vurti...inache e dosta po dobur pone na pruv pogled,vremeto shte pokaje :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2003 9:55 am Заглавие: |
|
|
grafik написа: | Da blagodaria vi mnogo!Tova koeto ste napisali me ustroiva napulno no mislia che varianta c COREL11 nai mnogo mi priliaga :-)
Vse pak ne sum rabotil s nego i zatova sum priatno iznenadan ot novite mu funkcii...chuvam obache ot kolegi che imali problem s fontovete osobeno pri kiriliziranite.Taka li e pri vas?
A sushto za razlika ot 9kata transforma neshto...osobeno v krug ne dade dobur rezultat pri men-kakvito parametri da mu zadam vse okolo sobstvenata os na obekta gi vurti...inache e dosta po dobur pone na pruv pogled,vremeto shte pokaje :-) |
Та значи корел 11 е базиран на Unicode стандрта оттам и проблемите му с фонтовете. Старите версии(до 10) са базирани на ASCII кодирането което е от 0 до 255 позиции. При този слу4ай буквата главно "А" Например има код "65", които код отговаря на друг символ от Unicode таблицата, която е от 0 до 1024 символа и съдуржа в себе си 6 езика. От тук идват проблемите на Корел 11 с отварянето на стари файлове - кодирането от ASCII приложено в/у Unicode дава прекрасни резултати :)))
Що се отняся до перспективата и новите възможности на Корел :)) ще ти кажа само, че това далече не е нова възможност. Корел има перспектива още от 7-ма версия( за по долните не помня дали имаха). Командата се казва "Add Perspective" не помня, май в ефекти беше. _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|