Graphilla.com :: Преглед на тема - Vapros...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Vapros...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nuCT

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 1:31 pm    Заглавие: Vapros... Отговорете с цитат

Ot skoro se zanimavam s graphical design i pochti prochetoh Adobe PhotoShop 7.0 Oficialen Kurs .. za sega vsichko sam poel kato gaba;PP vaprosat mi e - kakvo mi preporachvate da zapochna da cheta sled tazi kniga?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Hackum

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 2:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само от четене файда няма. По-добре седни да работиш - така се учиш по-бързо и по-добре от която и да е книга.

Cheers,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ltl_bee

Местожителство: Plovdiv - Bulgaria

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 6:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

prav e Hakum
az ne sym 4ela ni6to i po4ti nikoi ni6to ne mi e pokazval
e opredeleno bih kazala 4e poneje ne sym 4ela sym zagubila, no sedni i probvai, zadavai si razli4ni zada4ka po-prosti posle po-slojni i ako iska6 gi postvai tuk ako sa dobre go on, ako ne usyvar6enstvai =)
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 6:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

samo da te pitam - shte cukash za udowolstwie ili shte rabotish/wadish hlqba i kiseloto mlqko s photoshop?
wse pak...razni ora razna literatura
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Sami

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 6:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами започни със същата книжка, но пред компютъра. Поне аз така направих - първия път прочетох двата тома като роман /авторът наистина има доста увлекателен стил - Дек МакКлиланд/, за да разбера за какво изобщо става въпрос. После втори прочит - вече с практически упражнения. Ако не си запознат с векторните програми и за тях трябва да попрочетеш нещо. Препоръчаха ми и една друга книжка - "Професионален дизайн в рекламата". Тук обаче я няма в наличност и даже не съм я разглеждала. Ако някой друг е запознат, може да си каже мнението дали си струва.
tech_noir

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Maj az ne sam dorazbral neshto. Nali kaza "grafichen dizajn". Photoshopa njama mnogo obshto s diaznerskite umenia. Tova e prosto instrument.
Znachi pri vsichki polojenia ti trjabva perfectno (po vazmojnost intuitivno) poznavane na edin rasteren (Photoshop/Paintshop Pro) i edin vectoren paket (Illustrator/Freehand eventualno Corel). Bez tova ne moje, no tova sa prosto instrumenti, koito prenasjat tova koeto ti e v glavata na fajl. Kakto e chuka pri darvodeleca. Poznavaneto na instrumentite ne te pravi dizajner. Prosto ti pomaga da izvedesh najave tova koeto mislish (sashtata rabota varshi i list hartia i cvetni molivi, prosto e po-nepraktichno, ako govorim za dizajn kato takav a ne tehnicharstvane). Ama za kakvo sa ti instrumentite ako njma kakvo da pravish s tjah?

Gledaj design, misli, experimentiraj, postavjai si sam zadachi i srokove. Jadosvaj se kato ne stane i zapochvaj nanovo... Practikata e naj dobria uchitel, teoriata se shvashta v krachka. Istinata e che na dizajn nikoj ne moje da te nauchi. Ima samo njkolko bazovi principa, ptam natatuk si ti.
Vij, az lichno pochnah kato praveh razni neshta za priateli bez pari. Na men lichno mi svarshi dostatachno dobra rabota. Zavarti se po klubovete i prohojdashti sastavi, razpitaj, predloji si uslugite bez pari. Taha ham shte imash pole za realni experimenti, hem shte uchish v krachka i shte svikvash. Posle obinknoveno se raboti izvestno vreme njkade kato "mladshi..." za mizerna zaplata i jalkio proekti, ama trupash rutina i opit. Ottam natatak postepeno si varvish nagore. Tova e. Mejduvremenno, normalno e da mislish neshtata koito si pravil predi 6 meseca za tapi i smeshni. Tova prosto oznachava che se razvivash.

Lichno za teb ako si reshil naistina da uchish, na dobrata ideja e da se nabutash njkade deto mnogo shte te urkat i jadosvat. Shte ima da psuvash i da se jadosvash, ama taka naj-barzo se uchi ;-)
TT2

МнениеПуснато на: Нед Окт 12, 2003 8:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами... книжката много работа няма да ти свърши. Идваш си тук и си гледкаш, учиш се, реализираш разни идейки и тръгваш нагоре. Практика му е майката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 13, 2003 6:39 pm    Заглавие: Ами... Отговорете с цитат

тази книга си е точно това, което е - основите на PS-a. сега, вече след като ги имаш тези основи, можеш да започнеш да се занимаваш в някаква насока, ако искаш да се развиваш в нея. Според мен могат да се разделят следните отделни дейности:

1. Интернет дизайн и анимация - сиреч сайтове, GIF и т.н. работи
2. Печатен и предпечатен дизайн.
3. Фото-ретуш и манипулация
4. Текстуриране на 3Д обекти.
5. Филтри, ефекти и трикове.

За всяка от тези дейности си има отделни, специализирани книжки. Когато решиш какво точно ти трябва, потърси в интернет и си го вземи. Разбира се, английския е задължителен, просто без него не можеш да минеш, ако искаш наистина да се занимаваш.

И... успехи!!! :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети