Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
reverned

|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2003 11:42 pm Заглавие: |
|
|
Яначе, нещата ти са страхотни!
Незнам защо изобщо обръщаш внимание на хора които не те разбират. Няма смисъл да ограмотяваш обществото в това какво е изкуство или защо често е лишено от материални стойности в името на нещо друго. 99% от хората тук смятат визията за продукт, който да им носи единствено пари. За съжаление и аз почвам да мисля така, но не забравям кой съм и към какво винаги съм се стремил. Ти чувстваш и показваш неща, които никой друг няма да види по този начин, и това е невероятно ценно! За съжаление малко хора тук го осъзнават или някога ще го оценят въобще.
За да възприемаш подобно изкуство трябва подготовка. Не можеш да съдиш хората че я нямат. Просто исках да знаеш, че въпреки ужасяващо тъпите мнения които изчетох относно изкуството ти, има хора които го уважават. Пък и човек се учи цял живот - това не трябва да те кара да се влияеш от неадекватни коментари. Не се стряскай от неприветливото посрещане, ако погледнеш към останалите представяния, те рядко се различават в това отношение. После ще видиш че тук има доста свестни хора, с които можеш да обмениш интересни идеи. Просто ме свива стомаха при мисълта, че админите или въобще хората тук няма да те оценят, просто защото правиш това което чувстваш.
Просто Потресавщо Жалко!
Грозно е как в съвремието ни остава все по-малко територия за истинските неща, без които в момента графила примерно нямаше да има. Какво като не можеш да подготвиш картината си за презентация или да я постнеш? Това едва ли те прави непълноценен творец. Е, за някои тук това е мерилото за талант... Аз не мисля така. Не мисля и че е добра идея да споделяш мирогледа си пред хора с реакции от рода на "17 izmerenya? Ebi mu mecha Space, towa ne beshe nashto magare!". Всъщност коментарът си е много свеж, но съм сигурен че си чувствителен човек и не би го възприела както аз примерно. Просто ми е чудно защо когато видят сериозен човек, хората тук не се отнасят също сриозно? Просто си мечтая някой ден да видя форум "Изкуство", който да ме изпълва и вдъхновява както работите ти!
Поздрави и най-добри пожелания: Милен
P.S. : Държа да отбележа че нямам нищо лично против никой в този форум. Не обичам простотията, това е всичко. А в този случай тя е ПОВЕЧЕ от излишна! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2003 11:52 pm Заглавие: |
|
|
krasiwo izkazwane fen ma tuka nikoi ne e kazal che tq e nekadurna shtot ne znae kakwo e FTP klient i kak se polzwa freespace
a se obsujdashe warianta tq sama sled wreme da si uploadne ne6tatata a ne nakoi nza neina smetka da poluchawa prawa za edi-kude si.
Ne che ima koi znae kakwo znachenie zashtoto ako qnkoi ne zaslujawa tezi prawa burzo shte mu se otnemat sled wreme.
I wuprosa beshe principen bez da se obijda nikogo konkretno
qwno wsi4ki i hareswame ne6tata po swoi msi sobstwen nachin
towa che ne sme trugnali da polzwame ot tonezi dulgobukweni dumi i literaturni epiteti ne znachi che ne wijdame krasotata kogato q mernem naokolo.
Tuk obideni nqma:)
Po princip ima srudliowci ama te o6te ne sa si pokazali rogite =) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2003 11:56 pm Заглавие: |
|
|
Само да отбележа, че някои от най-великите хора на изкуството - художници, музиканти, поети и т.н. са били такива "простаци" (по твоето определение, базирано върху формата на комуникация), че направо страх ме е да си помисля как би ги заклеймил ;)
Не се ограничавай така тежко, ще пропуснеш прекрасни неща около себе си, само защото си се хванал за най-лесното и достъпното :)
А за изкуството.. Ако аз ти покажа една черна точка на бял фон... какво е за теб? Възвишено изкуство или подигравка? Личните ми чувства, възприятия и т.н. прекрасноти, които съм въплатил в тази точка ще ги хванеш ли? Мислите ми, докато съм я.. хмм.. рисувал? Дали не демонстрира абсурда на дребните ни суети - незабележимо петънце в белия сняг на вечността?
Докато формата те води, ти няма да видиш изкуство. Ще се пънеш логически да уловиш стандартни знаци за изкуство, нещо да ти подскаже и т.н., но, сигурно се досещаш, тези напъни ще те доведат до доста ранен лимит.
Разбери "простащината", спри се малко... може да не си разбрал изкуството на обидата? ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 1:29 am Заглавие: |
|
|
Uffffffff, nai-iskreno se izwiniyawam za scenkata s magareto! Izwinyawam se, zashtoto -- nezawisimo ot towa kak az gledam na neshtata -- ne e hubawo chowek da se durzhi kato proshlyak pred nepoznati (wupreki, che e gulyam kef).
Iskam samo da dopulniya poslednata misul na Morgoth (mnogo dobre izkazana) i da nasocha wnimanieto kum wremeto/myastoto na debelashkite mi postowe -- towa samo po sebe si shte obyasni prisustwieto im.
Reverned, az nyamam problem s izkustwoto wupreki che ne razbiram nishto ot izkustwo. Imam golemi problemi s OTNOSHENIETO kum izkustwoto, koeto tiya dni e dosta po-wazhno ot samoto izkustwo. Znaesh li, primerno, koi wzima the Turner Prize 1998? Edin tipazh Chris Ofili, koito risuwa sus slonski fushkii. Kartinite mu sa pulen kitsch, no puk e moderen s OTNOSHENIETO si kum izkustwoto. E za twa goworya.
Drone
P. S. Predi nyakoi da e kazal neshto, ne prawya kakuwto i da bilo opit da namalya hudozhestwenata stoinost na neshtata na iana. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
reverned

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 8:29 am Заглавие: |
|
|
Morg, напълно съм съгласен с теб и се радвам че мислиш така. Всяко течение в изкуството си има стабилна концептуална обосновка и именно това го прави ценно. Наистина се се стигало до неуписуеми крайности от рода на квадрат кръг в средата, но тези неща са излагани пред публика, която знае какво цели авторът. Що се отнася за простотията - нямам проблем с разбирането й. Всеки е простак в известна степен. В страната ни където трябва да отстояваш сам всичко, се налага и да развиваш това немного приятно, но полезно качество. Просто ми стана ужасно гадно като видях картините на Яна и коментарите отдолу... Контраста си беше направо болезнен. За нея особенно. А тя с нищо не го е заслужила и реших че някой все пак трябва да го отбележи. Радвам се че и вие мислите така.
Drone, всеки има собствено усещане към изкуството. Не мога и да си представя че съм толкова велик за да съм съдник на товите или чиито и да били възгледи. Мнението ти поне според мен не бе нищо повече от шега и то не лоша, признавам си. Просто ми стана гадно къде се е появила. Всеки има гледни точки и ги уважавам. Това че не всеки разсъждава така също ми е пределно ясно, но незнам защо някой трябва да бъде отритван само заради раазличията си. Не съм виждал картините със слонската постпродукция (:P), но сигурно и в тях има смисъл.
Цялата тази история с ценностите в изкуството и тн. като чели трябва да се прехвърли в една друга част на форума, това е просто представяне все пак. И както се оказва всички мислим че е ценно. Това исках да се изясни в прав текст.
P.S. : Не съдя за простотия по формата на изразяване а по това зад нея. Съгласен съм че всичко на повърхността е ограничено и смъртно. Това за изкуството на обидата много ме зарадва:) Ето такива трябваше да са още първите постове под тези картини. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 10:24 am Заглавие: |
|
|
Ama tova naistina li e serizono? 4e vseki trqbva da zamestva "qko kefi" ili "haresva mi" s "Vyv vseki 6trih ot tova proizvedenie prozira naranenata disha na artista. Kartinata sqkash sama ni kazva, 4res svoqta spiralovidna krasota i kompozicionni neto4nosti, naro4no dopusnati ot tvoreca, 4e smisylyt na nasheto sy6testvuvane se e zagubil neide dale4e. Makar, 4e stilyt e na rannite rokoko kubisti, to samata kartina e kriti4eski realizym s elementi na pojelatelnost i bezmetejnost..."
A otnosno kontersta v kartini - otgovori...4ovek, koito e tolkova navytre v ne6tata, kato teb, moje da po4erpi vdyhnovenie za pokorqvaneto na novi tvor4eski vyrhove. Probvai za kak, vypreki efirnolekite i noebozrimi kartini, avtorite si ostavat grubi, profanizirani. No tova sa dvete na4ala v prirodata, poznati ni ot gryckata mitologiq - profannoto i sakralnoto, nejnoto i gruboto, demiurgi4noto i htoni4noto, nimfata i satiryt"
Btw , iana, ne6tata ti sa mnogo hubavi _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 2:19 pm Заглавие: |
|
|
Mi OK togawa shtom go iskash wuw praw text:
Mnogo ama MNOGO se draznya ot neumestni prewzeti i pretentsiozni prikazki. Dotolka mnogo se draznya, che ne moga da se wuzdurzha da pokazha razdraznenieto si na Forum, koito e sobstwenost na drugi hora (za koeto se nadyawam, che Modowete shte mi prostyat).
Ne kazwam, che iana go prawi samotselno ili narochno, no go prawi, i towa mi burka w djigera. Nyamam problem s akademichniya discourse, no na prawilnoto myasto i po prawilniya (t.e. minimalno izpustren s hmmm.... netochnosti) nachin. Shtoto drugoto e prosto neseriozno, i poluchawa suotwetniya otgowor.
Suzhalyawam, che sum bil grozno grub kum iana -- za koyato nyamah predstawa che e chuwstwitelna natura (wupreki, che tryabwashe da se dosetya kato widyah, che stawa duma za "rabotki"). Iskreno se izwinyawam, naistina! No, powyarwai mi, dori chowek s dori minimalno matematichesko obrazowanie poluchawa pristup na umopomrachenie kato widi neshta ot roda na "ima oshte 17 izmerenia". Az ne goworya za razlichnite shkoli wuw izobrazitelnoto izkustwo shtoto ne razbiram -- prosto si mulcha i izglezhdam tup, wmesto da si otworya ustata i da razseya wsichki sumneniya po wuprosa.
Ta, kato se tegli chertata, uzhasno protiwnite otbluskwashti wulgarni prostashki dolni merzki profanski izliyaniya ot moya strana nyamat nishto obshto s rabotite na iana, a sus otnoshenieto i. I pri polozhenie, che tya ima prawo na takowa, zashto puk mama mu stara az puk da nyamam?
Aaaaaaaaaaaide, priyaten den na wsichki,
Drone _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 3:22 pm Заглавие: |
|
|
hahahah, basi...
mnogo mi sa smeshni hora koito otrichat vsi4ko koeto nerazbirat!!!!!!!!!!!!
nqma da komentiram nishto ot tova koeto pro4etoh.
Moje bi na nakoi im hareswat powe4e groznite opiti nq nqkoi si da narisova nqkukwo sushtestvo gyr4eiki se kato nastupan 4ervei i koeto sam ne razbira kakvo e. Haresvat mu samo zashtoto vijda i razbira kakvo adjaba trebva da e tva.
dada, i poneje iana ostava nerazbrana za pove4eto hora dai da q plueme, uuuuuuuu!!! bravo be !!!!!!!
Neznam zashto kato se zamislq nito edna ot bezcennite kartini ne e izobrajenie na nqkoi ork, gigandski gushter s me4 i shtit.
Ama neise...
jivi da ste _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 3:44 pm Заглавие: |
|
|
koceto, след като на теб ти харесват, значи ли това, че ти ги разбираш? Или както (според твоето обвинение) някои хора автоматично не харесват нещата, които не разбират, ти от своя страна автоматично харесваш нещата, които не разбираш? ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 4:16 pm Заглавие: |
|
|
никъде не съм казвал дали разбирам или не нещата на яна.
Поста ми е насочен по-скоро към отношението. Неразбираш ок , но не коментирай.
Аз лично НЕ разбирам картините, но да съм коментирал?Да съм обяснявал колко са грозни в моите очи?
Това което разборам аз е картината на бабето която за мене е невероятна. За другите и дума не сум казал - не ги разбирам ама тожа не ги прави лоши. _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 4:18 pm Заглавие: |
|
|
Koce, a ti wyarwash li wuw posledowatelnostta?
Shtoto ako e taka, kakwo te kara da mislish, che razbirash komentarite? _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 4:27 pm Заглавие: |
|
|
аааа, аз се отказвам... _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 4:41 pm Заглавие: |
|
|
Вий няма те ли работа?!
Какво сте се зачекнали за подробности
На който му харесват да им се радва
на който не му харесват да ги сложи в папка "Не правете така" и готово _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 4:42 pm Заглавие: |
|
|
Е, това обезмисля изобщо идеята за форум, освен някакъв кастриран вариант, в който всеки харесва всичко :)
Защото винаги има опасността "щом на мен не ми харесва, а на някой друг - да, значи аз не съм разбрал".
Като с чалгата.. Много хора слушат и изпитват истинско удоволствие, от което аз съм лишен, защото не мога да разбера тази музика ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Pichoweeeeeeeee, ne stawa duma za rabotite! Stawa duma za intelektualnoto maniernichene, koeto e nyakolko gradusa nad neobhodimoto (pone po moyata nepretentsiozna skala).
Nyama nuzhda ot hubawite prostichki neshta kato edno hubawo predstawyane da se prawi dulbokomislena lektsiya wuw koyato sa zameseni Lobachevski, Riemann, Huizinga, Goa, chakrite, www.iwasabductedandabusedbyaliens.com, Spetsialnata Teoriya na Otnositelnostta, i sumnitelni experimenti s otwertka, morski swincheta, i kiselo zele!
Twa e sichko. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 5:16 pm Заглавие: |
|
|
Хора, този точно форум, не е Форумът на красиво-говорящите, добре-изразяващите се, учтивите, милите, добре възпитаните и красивите.
Този форум е Форумът на занимаващите се професионално с компютърна графика и дизайн.
Който иска нещата му да се коментират от такива хора (като с това се примирява с всичките им странности и характери, един професионалист е груб, друг - мил, трети грозен и т.н., не е това факторът, който ни събира), да пише тук. Това е, което можем да предложим... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2003 7:24 pm Заглавие: |
|
|
az pak da kaja che mi pisna ot animatsionni tipaji detu govorqt izviseno, slojno, intiligentno, zavarteno, neosmisleno i neaktualno no pak go karat po okolovrustnoto za da izglejda vse edno sa mnogo gradivni i nacheteni i nishto ne pravat ... i ne mogat da napravat ... vika im se kibitsi ... ili oshte kraipatni butsi :))
kolko tochno bolezneno e bilo za qceto ?
vsichko koeto e napisal usera revernet ili kvoto i da mu ARTISTICHNOTO nazvanie e edna golqma palna sas klisheta bezsmilitsa koqto e pisana po 1000 knigi s cel prodajba na intelektualtsi sas nevzeti izpiti ...
iskashe da ni kaje (po prosto prevedeno) - a si gledaite kefa be neshtastnitsi, nishto ne razbirate ot izkustvo a tiq capanitsi detu gi generira i edin prost (niskointiligenten plug in) KPT mogat samo da vi kajat da se fanete za golemite paltsi na krakata i pochakate manichko ...
ae basta be !! theeeee .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|