Graphilla.com :: Преглед на тема - Torture Devices

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Torture Devices

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 1:34 am    Заглавие: Torture Devices Отговорете с цитат

Tui kato obyasnyavah na Lubbo tva/onova na tema snimane na gluposti, reshih da ilustriram s edna takava seriya :-)
Scena na deistvie: sedya si u nas... snima mi se zverski
Aktivi: imam fotoaparat, razni vsekidnevni predmeti, osvetlenie, Photoshop
Zamisul: hrumva mi ideya...
Izpulnenie v tochki:
1. podlagam purvoto izprechilo se '1' spisanie i purviya metalen predmet v obsega na rukata
2. puskam 1 noshtna lampa, karam ya da sveti sreshtu jultite tapeti, kato zad neya se obrazuva leko, no priyatno osvetena 'mestnost'. spisanieto pravi edni priyatni otblyasuci, a men me e yad kolko mi SKAPAN aparata i kak nishto nema da izleze
3. slagam stativ - tva hora e OSOBENO vajno.
4. puskam rejim 'M'
5. naglasyam minimalen otvor na blendata, v moya sluchai - 8
6. niski skorosti... ma she vi izluja kolko... 1" mai po edno vreme... 1/2, 1/3 eba li go...
7. vnimaam kato shtrakam da ne murda kopeleto... estestveno sum na 'macro' rejim
8. shtyah da zabravya... poigravam si malko s WB (white balance) kato gledam po-toplichko da izglejda. LCDispley-cheto luje... ma ko da se prai.
9. shtrakam obilno, ama ne prekalyavam, shtoto posle nyama da moga da resha koi ot sichkite shots me kefi nai mnogo
10. mejduvremenno zabelyazvam kupchinata macro leshti i si igraya da gi naglasyam taka che da snimam na fokus uvelichenata chast ot obekta
11. Hrumva mi ideyata na sesiyata: Torture Devices, sled koeto nabelyazvam oshte 2-3 obekta /zasega predstavyam samo 3, koito az lichno suvsem svobodno si gi tulkuvam kato prinadlejashti, simvolizirashti blabla... ma sum gotov da se obosnova de!
12. svalyam snimkite i puskam shopa
13. reshavam da sa po-drebni... shtoto aparata mi e SKAPAN i ne gi e izigral po nai-dobriya nachin neshtata. 400/282 px - perfektno.
namalyam saturation... bicha malko variations, levels.. drebni neshta v edna i sushta posoka. malko unsharp mask i pak malko namalyam saturation. are i edin diffuse glow, s shum...
ne e super originalno, no mislya v sluchaya pasva, a i prikriva loshoto kachestvo, zaradi SKAPANIYA SKAPANYAK!
14. ramkiram, v cherno... shtoto mi e lyubimo, a i sichko izpukva taka ili inache.
15. izbiram si font... pisha gluposti i gi donaglasyam.
16. save, upload i eto me tuk.

Are na dosadnata bezsmislena sesiya deto drazni sichki, i gi prai da sa cigani... cherni:

BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 2:26 am    Заглавие: Re: Torture Devices Отговорете с цитат

sumo написа:
Tui kato obyasnyavah na Lubbo tva/onova na tema snimane na gluposti, reshih da ilustriram s edna takava seriya :-)
Scena na deistvie: sedya si u nas... snima mi se zverski
Aktivi: imam fotoaparat, razni vsekidnevni predmeti, osvetlenie, Photoshop
Zamisul: hrumva mi ideya...
Izpulnenie v tochki:
1. podlagam purvoto izprechilo se '1' spisanie i purviya metalen predmet v obsega na rukata
2. puskam 1 noshtna lampa, karam ya da sveti sreshtu jultite tapeti, kato zad neya se obrazuva leko, no priyatno osvetena 'mestnost'. spisanieto pravi edni priyatni otblyasuci, a men me e yad kolko mi SKAPAN aparata i kak nishto nema da izleze
3. slagam stativ - tva hora e OSOBENO vajno.
4. puskam rejim 'M'
5. naglasyam minimalen otvor na blendata, v moya sluchai - 8
6. niski skorosti... ma she vi izluja kolko... 1" mai po edno vreme... 1/2, 1/3 eba li go...
7. vnimaam kato shtrakam da ne murda kopeleto... estestveno sum na 'macro' rejim
8. shtyah da zabravya... poigravam si malko s WB (white balance) kato gledam po-toplichko da izglejda. LCDispley-cheto luje... ma ko da se prai.
9. shtrakam obilno, ama ne prekalyavam, shtoto posle nyama da moga da resha koi ot sichkite shots me kefi nai mnogo
10. mejduvremenno zabelyazvam kupchinata macro leshti i si igraya da gi naglasyam taka che da snimam na fokus uvelichenata chast ot obekta
11. Hrumva mi ideyata na sesiyata: Torture Devices, sled koeto nabelyazvam oshte 2-3 obekta /zasega predstavyam samo 3, koito az lichno suvsem svobodno si gi tulkuvam kato prinadlejashti, simvolizirashti blabla... ma sum gotov da se obosnova de!
12. svalyam snimkite i puskam shopa
13. reshavam da sa po-drebni... shtoto aparata mi e SKAPAN i ne gi e izigral po nai-dobriya nachin neshtata. 400/282 px - perfektno.
namalyam saturation... bicha malko variations, levels.. drebni neshta v edna i sushta posoka. malko unsharp mask i pak malko namalyam saturation. are i edin diffuse glow, s shum...
ne e super originalno, no mislya v sluchaya pasva, a i prikriva loshoto kachestvo, zaradi SKAPANIYA SKAPANYAK!
14. ramkiram, v cherno... shtoto mi e lyubimo, a i sichko izpukva taka ili inache.
15. izbiram si font... pisha gluposti i gi donaglasyam.
16. save, upload i eto me tuk.

Are na dosadnata bezsmislena sesiya deto drazni sichki, i gi prai da sa cigani... cherni:

hubavo, che iu obiasniavash :))

ako malko po malko da pipash v snimkite Shopa she sa super:))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sumo

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 3:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

hahaha, vyarno che izglejdat malko neshto kato ot webcam
ili ot kamera za nablyudenie :-)
sumo

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 3:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ei tva ne sum go pipal v shopa... samo ramka slojih

mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мен пък ме кефят първите 3
ама то щото не обичам кбд-та снимани по какъвто и да е начин
и шума, и текста, и червеното...
това, за пътя по който си стигнал до тях - хубу, ма резултатът си струва
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bit

Местожителство: DreamLand

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo
tova bez shop-a e strahotno!
mn dobre:))))))
no ot drygite su6to ima qki, purvite 3 .
ams.....na poslednoto zelenata svetlina ot lampata li e?
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Syglasen sym s /mim/ ... a tozi Vibrocil, kakto podcmurcham napravo me razbiva :)))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sumo

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2003 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i az mnogo mrazya klaviaturi, distancionni i mobilni telefoni nasnimani...
ama tva beshe v obsega, sujalyavam :-)
---
za zelenoto ne kazvam!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети