Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
sumo

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 1:34 am Заглавие: Torture Devices |
|
|
Tui kato obyasnyavah na Lubbo tva/onova na tema snimane na gluposti, reshih da ilustriram s edna takava seriya :-)
Scena na deistvie: sedya si u nas... snima mi se zverski
Aktivi: imam fotoaparat, razni vsekidnevni predmeti, osvetlenie, Photoshop
Zamisul: hrumva mi ideya...
Izpulnenie v tochki:
1. podlagam purvoto izprechilo se '1' spisanie i purviya metalen predmet v obsega na rukata
2. puskam 1 noshtna lampa, karam ya da sveti sreshtu jultite tapeti, kato zad neya se obrazuva leko, no priyatno osvetena 'mestnost'. spisanieto pravi edni priyatni otblyasuci, a men me e yad kolko mi SKAPAN aparata i kak nishto nema da izleze
3. slagam stativ - tva hora e OSOBENO vajno.
4. puskam rejim 'M'
5. naglasyam minimalen otvor na blendata, v moya sluchai - 8
6. niski skorosti... ma she vi izluja kolko... 1" mai po edno vreme... 1/2, 1/3 eba li go...
7. vnimaam kato shtrakam da ne murda kopeleto... estestveno sum na 'macro' rejim
8. shtyah da zabravya... poigravam si malko s WB (white balance) kato gledam po-toplichko da izglejda. LCDispley-cheto luje... ma ko da se prai.
9. shtrakam obilno, ama ne prekalyavam, shtoto posle nyama da moga da resha koi ot sichkite shots me kefi nai mnogo
10. mejduvremenno zabelyazvam kupchinata macro leshti i si igraya da gi naglasyam taka che da snimam na fokus uvelichenata chast ot obekta
11. Hrumva mi ideyata na sesiyata: Torture Devices, sled koeto nabelyazvam oshte 2-3 obekta /zasega predstavyam samo 3, koito az lichno suvsem svobodno si gi tulkuvam kato prinadlejashti, simvolizirashti blabla... ma sum gotov da se obosnova de!
12. svalyam snimkite i puskam shopa
13. reshavam da sa po-drebni... shtoto aparata mi e SKAPAN i ne gi e izigral po nai-dobriya nachin neshtata. 400/282 px - perfektno.
namalyam saturation... bicha malko variations, levels.. drebni neshta v edna i sushta posoka. malko unsharp mask i pak malko namalyam saturation. are i edin diffuse glow, s shum...
ne e super originalno, no mislya v sluchaya pasva, a i prikriva loshoto kachestvo, zaradi SKAPANIYA SKAPANYAK!
14. ramkiram, v cherno... shtoto mi e lyubimo, a i sichko izpukva taka ili inache.
15. izbiram si font... pisha gluposti i gi donaglasyam.
16. save, upload i eto me tuk.
Are na dosadnata bezsmislena sesiya deto drazni sichki, i gi prai da sa cigani... cherni:
 _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 2:26 am Заглавие: Re: Torture Devices |
|
|
sumo написа: | Tui kato obyasnyavah na Lubbo tva/onova na tema snimane na gluposti, reshih da ilustriram s edna takava seriya :-)
Scena na deistvie: sedya si u nas... snima mi se zverski
Aktivi: imam fotoaparat, razni vsekidnevni predmeti, osvetlenie, Photoshop
Zamisul: hrumva mi ideya...
Izpulnenie v tochki:
1. podlagam purvoto izprechilo se '1' spisanie i purviya metalen predmet v obsega na rukata
2. puskam 1 noshtna lampa, karam ya da sveti sreshtu jultite tapeti, kato zad neya se obrazuva leko, no priyatno osvetena 'mestnost'. spisanieto pravi edni priyatni otblyasuci, a men me e yad kolko mi SKAPAN aparata i kak nishto nema da izleze
3. slagam stativ - tva hora e OSOBENO vajno.
4. puskam rejim 'M'
5. naglasyam minimalen otvor na blendata, v moya sluchai - 8
6. niski skorosti... ma she vi izluja kolko... 1" mai po edno vreme... 1/2, 1/3 eba li go...
7. vnimaam kato shtrakam da ne murda kopeleto... estestveno sum na 'macro' rejim
8. shtyah da zabravya... poigravam si malko s WB (white balance) kato gledam po-toplichko da izglejda. LCDispley-cheto luje... ma ko da se prai.
9. shtrakam obilno, ama ne prekalyavam, shtoto posle nyama da moga da resha koi ot sichkite shots me kefi nai mnogo
10. mejduvremenno zabelyazvam kupchinata macro leshti i si igraya da gi naglasyam taka che da snimam na fokus uvelichenata chast ot obekta
11. Hrumva mi ideyata na sesiyata: Torture Devices, sled koeto nabelyazvam oshte 2-3 obekta /zasega predstavyam samo 3, koito az lichno suvsem svobodno si gi tulkuvam kato prinadlejashti, simvolizirashti blabla... ma sum gotov da se obosnova de!
12. svalyam snimkite i puskam shopa
13. reshavam da sa po-drebni... shtoto aparata mi e SKAPAN i ne gi e izigral po nai-dobriya nachin neshtata. 400/282 px - perfektno.
namalyam saturation... bicha malko variations, levels.. drebni neshta v edna i sushta posoka. malko unsharp mask i pak malko namalyam saturation. are i edin diffuse glow, s shum...
ne e super originalno, no mislya v sluchaya pasva, a i prikriva loshoto kachestvo, zaradi SKAPANIYA SKAPANYAK!
14. ramkiram, v cherno... shtoto mi e lyubimo, a i sichko izpukva taka ili inache.
15. izbiram si font... pisha gluposti i gi donaglasyam.
16. save, upload i eto me tuk.
Are na dosadnata bezsmislena sesiya deto drazni sichki, i gi prai da sa cigani... cherni:
 |
hubavo, che iu obiasniavash :))
ako malko po malko da pipash v snimkite Shopa she sa super:)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 3:01 am Заглавие: |
|
|
hahaha, vyarno che izglejdat malko neshto kato ot webcam
ili ot kamera za nablyudenie :-) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 3:15 am Заглавие: |
|
|
ei tva ne sum go pipal v shopa... samo ramka slojih
 _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 12:44 pm Заглавие: |
|
|
мен пък ме кефят първите 3
ама то щото не обичам кбд-та снимани по какъвто и да е начин
и шума, и текста, и червеното...
това, за пътя по който си стигнал до тях - хубу, ма резултатът си струва |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bit

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 1:22 pm Заглавие: |
|
|
sumo
tova bez shop-a e strahotno!
mn dobre:))))))
no ot drygite su6to ima qki, purvite 3 .
ams.....na poslednoto zelenata svetlina ot lampata li e? _________________ BrOkeN-SaInTs>>what would you give to know the true? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 1:29 pm Заглавие: |
|
|
Syglasen sym s /mim/ ... a tozi Vibrocil, kakto podcmurcham napravo me razbiva :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2003 5:48 pm Заглавие: |
|
|
i az mnogo mrazya klaviaturi, distancionni i mobilni telefoni nasnimani...
ama tva beshe v obsega, sujalyavam :-)
---
za zelenoto ne kazvam! _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|