Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
TchudO
|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 9:49 am Заглавие: ЧЕРЕН СПИСЪК |
|
|
Майка им на клиентите №$@%.
Дизайнери и не само, ако ви се наложи да имате вземане даване с този клиент:
СЪНМАКС ООД /АТАНАС АТАНАСОВ и РЕНИ АТАНАСОВА/- собственици на верига ресторанти и детски клубове
ЗНАЙТЕ ЕДНО ОСНОВНО И ВАЖНО НЕЩО - КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ ВЗЕМАЙТЕ АВАНС И ОСТАТЪКА ОТ ПАРИТЕ СИ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИТЕ РАБОТА.
Знам, че някой хора ги познават и са имали вземане даване с тях но сега нещата са различни от преди - тези хорица се имат за недосегаеми и над нещата ЗАЩОТ ТЕ ДАВАЛИ РАБОТА хахаха СМОТАНЯЦИ.
Знам че не е редно да се плюе клиент, но всичко си има граници толкова са нагли тези хора че просто е супер. Дори и да ги осъдете те имат наглоста да ВЪЗРАЗЯВАТ, че вие не трябва да си получите възнаграждението.
така че имайте едно на ум, когато стартирате работа с тях. _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
|
Дими
|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 10:14 am Заглавие: Re: ЧЕРЕН СПИСЪК |
|
|
TchudO написа: |
Знам че не е редно да се плюе клиент |
Давай смело, няма проблеми! :)
Би било супер ако имаме наистина един черен списък с такива клиенти от които да се пази човек! :(
Препоръчвам силно отбягване на Чио Чипс или Интерснак. _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
|
Zing
|
|
Върнете се в началото |
|
|
AndonastY
|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 11:52 am Заглавие: |
|
|
Логично е да има и имена на некадърни рекламни агенции, нали!
АРТГРУПДИЗАЙН (Пловдив), Оптицентър (отново Пловдив).....подробности относно малоумното им поведение мога да дам на лични, ако някой има вземане - даване с някои от въпросните _________________ http://andonasty.com/
http://www.behance.net/Andon_astY |
|
Върнете се в началото |
|
|
Дими
|
Пуснато на: Сря Окт 12, 2011 12:10 pm Заглавие: |
|
|
Ха! Яко - ПИБ са третата най-обичана банка... оoукей! :)
Поне 1/2 от случеите тук са ми са се случвали... and then some!
http://clientsfromhell.net/ _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
|
TchudO
|
Пуснато на: Пон Апр 22, 2013 6:59 am Заглавие: |
|
|
След почти две години маймунщини, успях да си пребера дължимото от по-горе споменатата от мен фирма.
Незнам дали това е правилния начин за събиране на задължения, НО ВИЕ ВСЕ ПАК СИ ИМАЙТЕ ЕДНО НА УМ.
При мен станаха с едни по-млко от списъка, всичко най-хубаво на всички. _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
|
cutepoison
|
Пуснато на: Пон Апр 22, 2013 10:11 am Заглавие: |
|
|
Бих добавил тая печатница Лимоните ли как се казваше в Пловдив, в подножието на едното тепе. _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
|
piperkov
|
Пуснато на: Вто Юли 16, 2013 11:49 am Заглавие: |
|
|
тука в тоя форум има ли някой дето бачка в екзисто и е дизайнер :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
ники михайлов
|
Пуснато на: Пон Юли 29, 2013 5:57 pm Заглавие: |
|
|
whizbg1.com
След АБЦ тея са на второ място по енадекватност.
То бива безочие ама съчетана с некадърност... _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
|
ники михайлов
|
Пуснато на: Пон Авг 05, 2013 2:18 pm Заглавие: |
|
|
Да не прочете някой да се обиди...
Оказва се че Колежката от едноименната тема пак е вилняла, фирмата на второ преслушване излиза че са ОК. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
|
labtoon
|
Пуснато на: Чет Окт 17, 2013 5:30 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги от Графила,
Изрових от пепелта темата ........
Дълго време се чудих кога да постна това, и май сега е момента.
В средата на м.Юли , бях нает от фирма Havas Worldwide Sofia, да направя илюстрации за рекламна кампания.
Първоначалният ни разговор с Арт Директор : Ани Младенова , илюстрациите трябваше да бъдат реалистични.
След като направих една от тях , изпратих на агенцията , за да препратят на клиента. Ани Младенова не ме уведомява ,
че клиента си е сменил изискваниията. Аз продължавам да работя , защото ако няма корекции, значи са съгласни.
И време нямаше, защото преди края на месеца трябваше всичко да е готово , за фестивал.
След една седмица изпращам , това , което поствам тук . Веднага Ани Младенова ми се обажда , за да ми каже ,
че клиента си е сменил изискванията и че нямат нужда повече от моите услуги. Аз търся компенсация, за това ,
което съм направил до момента и времето , което съм загубил , а тя ми казва , че не са ми поръчали !
За да направи още по цветущо своето изпълнение , добави , че илюстрациите ми са "чернилка".
Явно това беше стратегия , за да не ми платят труда до момента.Останах учуден !
Проблема в нашата страна е , че за съжаление всички които работим на хонорар, го правим на доверие,
не подписваме договори преди започване на поръчката , и това е идеално за поръчителя , в случая рекламната агенция.
Случвало се е да ме мотаят за хонорари, да не платят , но да ти кажат, че не са ти поръчали , и че нещатата ти са "чернилка" , беше прекалено вече.
16 години си изкарвам прехраната с рисуване и никога до сега не съм получавал подобно отношение.
Предполагам, че Нечо е останал доволен. Не знам защо с мен Арт Директор Ани Младенова се отнесе по този начин. (Да се надяваме, че нещо е била неразположена и затова :) ).
Всичко това не го пиша с цел да се мерим с Нечо , кой е по - добър......Не , далеч съм от това.
Просто споделям , че не ми е приятна тази случка и ако си имате работа с фирма Havas Worldwide Sofia
и по спецялно с Арт Директор Ани Младенова , бъдете внимателни !
Както ви прави впечатление, доста пъти споменавам Арт Директор Ани Младенова, и не е случайно.
Когато се запознахме , тя прекалено натъртваше , че е Арт Директор.
Сякаш , ако не е , ще бъде едно нищо. Заприлича ми както в казармата - звания, длъжности.....,
а зад оградата си един обикновен човечец, претрупан от комплекси, който е под зоркия поглед на жена си :)....Но това е друга тема.... :)
Та да се върна - мислих , че преди всичко сме хора , а след това Арт Директори , Шефове и т.н.
Явно на някои хора длъжността им дава право да са над човешките отношения.
Благодаря, че отделихте от времето си, за да прочетете !
Ето линк за това ,което е направил Нечо , по - надолу в страницата е : http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=21008&start=300
А това е което аз направих .......
_________________ http://victordelchevart.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
|
mim
|
Пуснато на: Чет Окт 17, 2013 5:51 pm Заглавие: |
|
|
След като нямаш договор, мисля че чудесно би могъл да ги продадеш, най-малкото в сток-фото сайтовете като отделни илюстрации
поне трудът ти да не отиде на вятъра _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
|
nechoart
|
|
Върнете се в началото |
|
|
piperkov
|
Пуснато на: Пон Фев 10, 2014 11:29 am Заглавие: |
|
|
Емил Николов, прави някакъв сайт trendyfox,
ужасен катил е, взимайте си % или всичките пари преди всяка поръчка, щото иначе заплащане няма да видите :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
ники михайлов
|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2014 6:22 pm Заглавие: |
|
|
ники михайлов написа: | whizbg1.com
След АБЦ тея са на второ място по енадекватност.
То бива безочие ама съчетана с некадърност... |
Връщам се на това си мнение>
Едни от най-некадърните уебъри с които съм работил:
http://www.whiz.bg/портфолио/уеб-сайт-за-Katarzyna.html
Единствената причина онова нещо (наречено сайт) да не е черната поглебална мазня с бял таймс-ню-роман, която бяха направили е, че изрично им нарисувах (у фотосопата) и наредих (щот с тях разговор е невъзможен) дословно как да си променят съществуащия модел (той е пак техния/същия, но по-грозно комбиниран) в малко по-гледаем вариант.
А и разбрах, че проекти в портфолиото им не са техни.
Иначе 120 лв. на месец за "поддръжа" рииш ли... _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
|
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Чет Фев 20, 2014 2:23 pm Заглавие: |
|
|
labtoon: Съжалявам да прочета за перипетиите ти, аз затова и не работя с български клиенти - прекалено всички са тарикати. Иначе "чернилките" ти са страхотни, знаеш че съм фен! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
|
Saphire
|
|
Върнете се в началото |
|
|
|