Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
stenli
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2003 10:03 am Заглавие: големи av-та |
|
|
Имам следния проблем:опитах се да направя av филмче за представяне.След завършването му и монтажа стана много голямо като обем.1,36 мин са 564 МВ
Някой има ли идея какво да правя? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2003 11:08 am Заглавие: |
|
|
Ami obyasni malko kakwo i kak prawish :)))) Tryabwa ti kompresiya, twa e uncompressed nai-wroyatno. Ama za po-tochen sawet, dai info purwo :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2003 11:12 am Заглавие: |
|
|
Какъв е размера в пиксели? Да не си го пуснал PAL или DV? За представяне в WEB повече от 360 по хоризонтала няма да стане.
96 секунди си е доста дългичко, няма ли вариант за рязване?
Иначе с DivX или WMV компресия можеш да го свалиш под 5 MB, ето едни примерни настройки за такова качество:
320 x 240 Windows Media Video V8 codec 242Kbps, Windows Media Audio V8 codec - 40 kbps, 32 kHz, stereo - ще дойде към 3 МВ.
384 x 288, MPEG Layer-3, 24 Bits, 98 kBit/s, 32,000 Hz, Stereo - към 5 МВ
имай предвид, че компресията си взима своето... ако е филм със финни детайли и цветови нюанси, по-добре го представи като storyboard - скрийншотове, на всеки N секунди по един кадър, подредени хронологично в някаква галерия с tumbnails, така че да се следи лесно. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stenli
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2003 2:48 pm Заглавие: |
|
|
Рендвано е на PAL и резолюцията е доста висока за да се вижда добре на телевизор 768/576 или нещо такова. Възможно ли е да се получи така от премиерата с която е сглобявано? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2003 3:36 pm Заглавие: |
|
|
Не е възможно, а е задължително! Там ти си определяш първо, размерите на Project-a и второ, после при експорта/рендването определяш в какъв формат, с какъв компресор. Съвета ми е това, както си го направил, директно като файл да го засилиш в някой stand alone компресор. Виж там... DVD рипърите имат добри идеи.
Но за PAL резолюция в WEB забрави... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2003 3:44 pm Заглавие: |
|
|
Mmmmmmmmm, gledal sam izwesten broi PAL Reels po razni sites -- na hora i po forumi. Chestno kazano, ne wizhdam problem s tyah.
Inache, spored mene zadulzhitelno tryabwa da si rendwash neshtata pone na PAL resolution, i posle weche si gi spleskwash (kato razmer i obem) po izbor.
BTW, shto Premiere a ne AfterEffects? Obiknoweno AE is the weapon of choice za takiwa proekti :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|