Graphilla.com :: Преглед на тема - Представяне

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Представяне
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
danailkiller

Местожителство: Shoumen

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2003 9:46 pm    Заглавие: Представяне Отговорете с цитат

Здравейте, радвам се, че най-после намерих един сериозен форум за дизайнери.
Името ми е Данаил Карадалиев и съм от Шумен. От много години работя като графичен дизайнер и винаги ми се е искало да има кого да питам това-онова.

Тъй като нямам почти нищо сканирано от печатният ми дизайн можете да видите няколко примерни проекта, създадане с обучаваща цел (водя курсове за дизайн).
- корица на меню
- листовка за монитор BENQ
- глава на календар за БТК

От няколко години се занимавам сериозно и с уеб дизайн и мисля, че съм вече на повече от прилично ниво. По-голяма част от проектите можете да видите на личната ми страница.

Поради временната ми липса на интернет няма да мога да поствам до 5-6 януари, но след това мисля, че ще съм повече от редовен посетител.
danailkiller

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2003 10:10 pm    Заглавие: хммм няма edit... Отговорете с цитат

Малко късно се сетих да напиша с какво по-точно се занимавам, а гледам, че не мога да си редактирам поста.
Най-вече се занимавам с графичен дизайн, използвайки PhotoShop и CorelDraw, но от известно време започвам да набирам скорост и в уеб дизайна. Като програми в него гледам да използвам по-специализирани програми като Macromedia Dreamweaver и Flash и да си пиша сам скриптовете на PHP и MySQL.
Междувременно любителски снимам с цифров фотоапарат с цел събиране на голям снимков фонд.
За финал ще спомена, че от няколко броя насам редовно публикувам статии във вестник БъгБГ.
atmos

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2003 10:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много приятни неща имаш

нека бъда първия който ще ти каже wellcome
danailkiller

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2003 3:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, надявам се тук да си помагаме всички заедно.
scrape

Местожителство: graveyard

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2003 7:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ami da ti kaja chesno malko me ozadachi tova "vodq kursove po dizain"... ako stava vapros za grafichen dizain...tova koeto si pokazal ich ne mi se vruzva...dosta postno sedi...eto nqkoi zabelejki

1-vata (koricata za menu) drujkata na chashata e prozrachna koeto e normalno ama ne mi sedi kakto trqbva...a i gore nadpisa..kakto sega e moderno da se kazva...abe nekuv hepaning da staa ve ;P
2-rata toq ogledalen obraz na dolnoto PC mai e izlishen...
3 obache ma furli v jazz-a (ne che sum izlizal ot tam ama..) tva s smetkite...dali she se naviqt da si go slojat na kalendara?!?!?..i tva zelenoto okolo bukvite ne e za tam..
vij siteto ti mene mnoo me radva ama te orata det razbirat kat iztrezneqt she si kajat kakvo mislqt ...

P.S.kato kaza BugBG da kaja che na saita ti ima edno maaalko bugche..kato otidesh na predposlednata kartinka ..tam det pishe premestete kursora i tn. text-a ne se smenq :)))
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2003 2:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mda... kursove za dizain ;) seriozno zvu4i..
zna4i moeto mnenie:
#1 - tiq senki ot Photoshopa sa ujasni.. kato cvqt i plytnost... a i ne vijdam smisyla im kakyv e.. za 4ashata kazaha - drazni (spored men) shtoto e vyrhu voda.. koeto e nai-malkoto nelogi4no.. a i stoi neubeditelno kato cqlo... abe vqlo i plosko..
#2 ne e zle - spored men trqbva da mahnesh dvata monitora v dqsno gore i sha e ok .. togava otrajenieto nqma da drazni.. moje da vkarash(ako ti stoi prazno tam) detaili ot extrite na monitora v edyr plan..
#3 e koshmar.. abslutno:) sorry ama sie gadno .. toq zelen cvqt ne vqrvam da e firmen.. peperudata interesno v kakyv smisyl e tam.. a za golemite smetki . heh .. abe koshmar kakto kazah .. glei sq dizaina (spored men) ne e samo grafi4no oformlenie - trqa da ima vryzka mejdu nego i textovata 4ast, pone malka.... imash probl;emi i s shriftovete taka kato gledam ..
a btw.. kakva ti e vryzkata s Computer office - Shumen?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Sami

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2003 3:03 pm    Заглавие: Re: Представяне Отговорете с цитат

danailkiller написа:
Тъй като нямам почти нищо сканирано от печатният ми дизайн можете да видите няколко примерни проекта, създадане с обучаваща цел (водя курсове за дизайн).

Ами например можеш да хванеш някой файл, каквито за толкова дългогодишна работа предполагам ти се намират доста, и да го скийншотнеш! Като прочета подобно представяне и някак си не мога да се въздържа от коментар, макар че надали съм точно аз човекът, който да ги каже тези неща.
По корицата за меню - напомня ми по-скоро на корица за брошура на хотел. Нямаше да са излишни и едни кавички на "Св. Константин и Елена", мисля.
По листовката на BenQ - струват ми се малко излишни толкова изгледи на монитора, като не показват нещо различно или съществено. После логото - виж www.benq.comНе знам и каква е ролята на това голямо лилаво Q.
За БТК вече ти го казаха - кви сметки, кви пеперуди? Защо пеперуда? Какво показваш с нея - леките връзки, полета на мисълта си? А, и къде им е логото? Ако макрото е твое - кажи поне да го преценяме него като такова.
За сайтовете - на личната ти страница /ако може да се каже така, защото там се говори и за Галин/ има твърде малко завършени неща за 5 годишен опит в областта. МНОГО граматически грешки. Иначе лека и изчистена визия. Макар и някои неща да ми навяха едно чувство на дежа вю.
Това е май най-дългият ми пост, така че спирам до тук!
ltl_bee

Местожителство: Plovdiv - Bulgaria

МнениеПуснато на: Сря Дек 31, 2003 11:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ne znam kak ima6 mnogo hubavi ne6ta i ne6ta deto za nikyde ne sa... no vse pak privet
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Чет Яну 01, 2004 4:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vodish kursove za design???? i kakuv tochno e toz design??? shtoto ot tova koeto vijdam ima dosta da uchish pa ti uchitel se praish kakto pishesh... malko e rano spored men da prisustvash v specializirania forum za predpechat!

Последната промяна е направена от P E T R O V на Чет Яну 01, 2004 11:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
atmos

МнениеПуснато на: Чет Яну 01, 2004 9:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

... що бе на сайта му има доста приятни неща

за предпечата съм съгласен но има интересни неща откъм уеб дес... ма какво разбирам и аз че се обаждам... ай давайте го на крокодилите :))
Они

Местожителство: като че ли на края на света

МнениеПуснато на: Пет Яну 02, 2004 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

atmos_fear написа:
... що бе на сайта му има доста приятни неща

за предпечата съм съгласен но има интересни неща откъм уеб дес... ма какво разбирам и аз че се обаждам... ай давайте го на крокодилите :))

наистина не се обаждай че току виж и тебе са те дали на крокодилите;))) хихи;)
danailkiller

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2004 8:38 pm    Заглавие: хаха аха ахахахаахаха Отговорете с цитат

Хахахаха, направо си пукнах от смях....

Деца мои не прочетохте ли, че тези файлове дето съм ги постнал са правене по време на курса. Напълно съм съгласен със забележките по тях, но това няма никакво значение. Особено с момента за БТК... ;) :).
Специално за тях, мога да ви светна, че шуменският им клон определено би одобрил снимката с пеперудата :P... за останалото е ясно. Зеления цвят и въобще странния стил на надписа "БТК" беше само да покажа възможностите на стиловете (сянка, преливъне и т.н.).

Ще ви помоля да не ги коментирате повече, както вече казах след като имам редовен интернет у нас ще ви постна повече и по-добри проекти.

Сега и малко за сайта. Правилно сте забелязали, че се споменава името Галин. Това е моят добър приятел Галин Георгиев (T_N_T) също от Шумен. Той много сериозно се занимава с JavaScript и работим заедно по сайтовете, които имат нужда от такива скриптове. Иначе мисля, че направените проекти не са малко, като се има предвид, че всичките са правени в домашни условия, докато работех в рекламната агенция. В началото на годината имам планове за започване на собствен бизнес и се надявам, че ще има повече изпълнени проекти.

Между другото не очаквайте нещо зашеметяващно от печатните проекти, все пак съм от Шумен. Тук клиентите на са като в София, а във фирмата за която работех с пълна сила важеше максимата "Клиента винаги е прав!". Тоест в по-голямата си част проектите, които съм правил са повлияни от клиента за когото са предназначени.

Айде, че поста отново стана дълъг, след няколко дни вече ще имате какво да коментирате.
Sami

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2004 8:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нека само уточним - ти курсове по графичен дизайн ли водиш или по усвояване на CorelDRAW и PhotoShop. Защото има голяма разлика между едното и другото. Нека да бъдем точни.
scrape

Местожителство: graveyard

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2004 9:09 pm    Заглавие: Re: хаха аха ахахахаахаха Отговорете с цитат

danailkiller написа:

Ще ви помоля да не ги коментирате повече, както вече казах след като имам редовен интернет у нас ще ви постна повече и по-добри проекти.

chakai malko .... puskash tema v predstavqne ... iskash da te priemat nqkude .... i kazvash ne gi komentiraite ... e kvo da praat modovete osven da ti dadat prava drugo ne vijdam ... sa tva che si pusnal nekvi neshta ot nekuv kurs mene lichno ich ne me gree ... tva si e tvoito predstavqne obache ne mislq che s tochno tezi neshta koito si pokazal she ta priemat ... shtot az kat trugna da se predstavqm za web nqma da si pokaja script-a det sum pokazval na susedcheto gosho kvo e tag ..

danailkiller написа:

Хахахаха, направо си пукнах от смях.... .

shtoto i az ...
danailkiller

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2004 11:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За курсовете съм го споменал само между другото и не искам да ми обръщате специално внимание за това. Иначе курсовете са точно за дизайн, отделно водя за PhotoShop и CorelDraw.
Затова пак ще помоля да не пускате коментари докато те постна някакакви по-стойностни неща, което пак повтарям ще стане след 5-6 януари.
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2004 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

nadqvam se 4e nqma da smetne6 4e se zaqjdam, no vse pak kazva6 4e vodi6 kursove... puk nqma6 stoinostni ne6ta vse o6te.. hm .. zvu4i mi malko nelogi4no.. az ne bih si pozvolil da predavam moi znaniq (blagodarenie na koito znaniq da nqmam ni6to stoinostno dori spored samiq men ) na drugi hora..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2004 12:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

aide pak da pitam neshto (ne 4e nqkoi mi otgovarq de:P) - na kva baza vodish kursovete? - neshto si zavyrshil v taq posoka ili prosto li4ni ka4estva - talant, praktika i t.n.? i v koq firma si ba4kal? v shumen de .. pitam shtoto sym blizo - Novi pazar - se sym 4uval .. koi koi e tam .. :)))
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2004 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

site ti e ubit ... proektite sa ti na sashtoto nivo ... v web design foruma nema da te add-na ... poznavah ot shumen hora koito beha mnogo napred s materiala predi - ti ne si ot teh ... mraza da se obrushta nekoi sas deca moi / sinove / moito momche i t.n. alabala ... tva ne ti e kursa po design
sa e vreme da fanesh na kesterme gorata i da se spasqvash ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пон Яну 05, 2004 2:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

AAA!
Един мой съгражданин да влезе и веднага го нападате

Данаил, айде без деца, че по въздрастните не сме малко

По въпроса за това което си постнал - имам много забележки
То вярно Шумен не е София, но повярвай ми клиентите навсякъде са еднакви
Така че тия оправдания не се приемат
Постни нещо по впечатляващо - засега нищо не ми хваща окото
Главата на БТК е повече от зле- плоска картинка, много лоша работа с фонтове и като цяло без идейна

П.С.Аз за вашата фирма не съм чувал, явно е нова
Но ти ми напомняш на един мой съвипусник от ТМТ-то
danailkiller

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2004 9:19 pm    Заглавие: отговор Отговорете с цитат

ValBo Здравей... съжалявам за децата, но повечето тук май се държат като такива. Ти с какво се занимаваш?

Snaker Мерси за топлите думи, но чак пък убит... по-добре дай някакъв довод, защото гледайки последните постове в Web Design, на пръсти се броят по-неубитите такива. Иначе ми стана интересно друго. Я кажи кой в Шумен се занимава професионално с Web Design, защото определено ми се иска да се запозная с повече колеги. Тези, които аз познавам или се занимават между другото, или повече наблягат на програмистката част. А за това, че в момента няма да ме добавиш във форума за Web Design не ме плаши толкова. В момента започвам няколко проекта. Разчитам да ги погледнеш ги и тогава да решиш.

Boteff Няма да го приема за заяждане, макар че пределно ясно съм обяснил какви са тези проекти. От днес имам интернет и ще публикувам част от проектите, които съм създал.
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети