Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
sergage

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 12:21 am Заглавие: Представяне - 3D |
|
|
Привет.
В момента живея в София, но не съм българин. На 17 съм, студент съм в ТУ, занимавам се с 3D от 13 години. Първата ми програма е не много извесната Caligari trueSpace. Но вече преминавам към Maya 5. След ученето на Maya, направих това във trueSpace. Преди ученето не знаях толкого за методите на моделиране, текстуриране и т.н. Така че предишните ми работи са меко казано "лоши".
Имам сайт - www.sergage.com (направен от мен), освен това член съм на CGTalk и Renderosity. Все още нямам CGTalk Viewer's Choice Award, но нядявам се скоро да го получа с колата коята е във WIP в момента.
Това е последната ми работа. Направена в trueSpace6, текстурите от 3DTotal са скомбинирани във Corel PhotoPAINT9. Методът на моделирането е SubDivision Surfaces (Polygons). Не се е исползувало GI (Global Illumination a.k.a. Radiosity). Рендертайм - два часа и десет минути (с P4-2.4, GF4Ti 128MB, 768MB RAM). Post-Work във PhotoPAINT9.
За повече работи и информация влезте в сайта ми.
Cheers! _________________ greed makes the world go round |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 12:26 am Заглавие: |
|
|
От 13 годишен, а не от 13 години, нали така? :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sergage

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 12:29 am Заглавие: |
|
|
Да, сорри, лошо знам български.
 _________________ greed makes the world go round |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 12:35 am Заглавие: |
|
|
wel.com priatelu ot drug proizhod :))) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 1:21 am Заглавие: |
|
|
welcome!
bloody pirona - haresva |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 1:51 am Заглавие: |
|
|
welcome i ot mene, ne go misli loshiq bylgarski :)
gotini neshta :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
amateur

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 2:13 am Заглавие: |
|
|
tumbi написа: | ...bloody pirona - haresva |
daa..pirona i qiceto sas krakata:))
qki idei:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sergage

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 11:43 am Заглавие: |
|
|
Много мерси, оценявам мненията ви! :) _________________ greed makes the world go round |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 1:04 pm Заглавие: |
|
|
sergage, извинявай приятелю, че ти притеснявам, но за мой кеф, би ли ми казъл нещо повече ето за тази ти картинка :)
10х предварително :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chrom

Регистриран на: 13 Ное 2002 Мнения: 180 Местожителство: Edmonton AB
|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 4:50 pm Заглавие: |
|
|
welcome |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sergage

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 6:01 pm Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: | sergage, извинявай приятелю, че ти притеснявам, но за мой кеф, би ли ми казъл нещо повече ето за тази ти картинка :) |
Видях това във едно списание, и реших че концепцията е добра и проста. Направих картинката за няколко минути.
Не очаквах да имам разговор с автора, така че, копирал съм твоята работа. :) Не си против, нали?
Важното е че никога не съм казвал че идеята е моя, копирайтъд си е копирайт.
 _________________ greed makes the world go round |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sergage

|
Пуснато на: Пон Яну 26, 2004 6:13 pm Заглавие: |
|
|
Wow! Вече съм приет в 3D групата. Мерси, за мен е чест! :)
Неочаквано беше, хубава изненада.
Очаквайте новите ми работи след сесиите в ТУ ;) _________________ greed makes the world go round |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 11:59 am Заглавие: |
|
|
sergage написа: | Bethoven написа: | sergage, извинявай приятелю, че ти притеснявам, но за мой кеф, би ли ми казъл нещо повече ето за тази ти картинка :) |
Видях това във едно списание, и реших че концепцията е добра и проста. Направих картинката за няколко минути.
Не очаквах да имам разговор с автора, така че, копирал съм твоята работа. :) Не си против, нали?
Важното е че никога не съм казвал че идеята е моя, копирайтъд си е копирайт.
 |
ако разбирам правилно този младеж е откраднал чужда работа ... и ако е наистина така ми се струва много, ама много нелогично да получи права за какъвто и да е форум в Графила ... за мен подписът върху работата на друг означава само едно - кражба ... преди време имаше един във фотография който беше представял чужди снимки и също така никога не беше казвал, че снимките са негови ... е аз лично приветствам това което се случи с него по отношение присъствието му в Графила ... отделно от това ми се струва, че се поощраява човек, който не показва кой-знае какви способности и още по-малко идейни работи в 3Д, само заради иностранната му принадлежност ... какво сега ще го държим "за цвят" ли или ще подобряваме популацията ... не коментирах този въпрос когато се появи темата, защото правата на юзерите са си работа на модераторите, но когато се стига до кражба ... още веднъж казвам - този човек не би трябвало да получава права! ... според мен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 12:32 pm Заглавие: |
|
|
ne, choweka e otkradnal ideiata, taka da se kaze - kakto wizdash negowata rabota ne e 1:1 s originala - pyk i takiwa kartinki s mnozestwo patroni/gaiki/chainici/t.n. wsichki sme prawili :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oza

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 12:34 pm Заглавие: |
|
|
picha si kaza che e vzaimstval ideiata.... moje bi triabvashe da go kaje po ranichko ......no tova spored men ne e krajba
viarno e che ostava edno nepriatno chuvstvo...... ama daite sega da go zarovim do shiata v piasak i da go prebiem s kamani..... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 12:39 pm Заглавие: |
|
|
А и за първия камък... Вие си я знаете приказката;-))
Аз мисля пича да почерпи всички и ще му е простено;-)
Така хем вълка сит, хем агнето цяло;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 12:45 pm Заглавие: |
|
|
Ами SIMPLI май е прав...
Веднъж май някой каза, няма да цитирам, че тук в грапхилла копирания няма да има и всеки който го направи, рано или къско (най-вече рано) ще бъде хванан :)
Сега, приятелю sergage, няма нищо лошо в това, че си копирал. Аз не ти се сърдя, но въпроса е друг. Дали аджеба, както тази ти работа, така и останалите не си ги копнал, прекопирал или каквото и да е там, от накъде другаде. Т.е. ето вече, че нещата почват да са малко съмнителни, дали ти си автор на работите ти или не си...
Сега, не знам и не ме интересува, за колко време и на какво си направил въпросната работа, но ще кажа, че в един форум пуснах и save-a. Т.е. за сега, теоретично погледнато, може да си си издърпал save-a, да си направил няколко промени, за няколко минути както каза, и да си рендвал, после малко Photoshop и готово. Не казвам, че е така!
Но, както казах, няма лошо в копирането, стига да е в мярка и до време. Всеки е свободен да си харесва каквото иска, и щом му харесва да го копира. Но е убаво, поне, като се копира, да се напише, от къде се копира, или от кого. И неща от сорта на - "Ама аз не никъде не съм казвал, че идеята е моя..." или "Никога не съм казвал че аз съм го правил..." няма да минат. Са, аз не съм господ, че да знам, коя работа не е твоя, и не ми е работа да те питам - тва ти ли си го правил, защото като показваш нещо, то по подразбиране се приема за твое. А аз лично, не видях никъде такова нещо написано по сайта ти. Т.е. ако човек не е знае, приема работа за твоя.
Интересува ме, в кое списание си видял работата? _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 1:11 pm Заглавие: |
|
|
Abe wie ludi li ste be pichowe? Kopirane?
Kakwo kopirane? Nekwi patroni razfurlyani na nyakakwa powurhnost? Krazhba na shedyowur? Towa e smeshno! W interes na istinata, tuka nyama i nyakakwa smislena ideya za kopirane, ima samo naduwane na renderera! Towa e tolkowa kopirane, kolkoto e Intelektualna Krazhba da naprawish The Cornell Test, ebasi!
Razbiram da e Character da e chopnat. Razbiram Concept da e chopnat. Razbiram awtorska textura da e chopnata.
Ama twa pa tochno? Nekwi obekti deto se prawyat za 30 sec i se razhwurlyat za 3 min i edin shader deto se prawi za 30 sec i posle gaz na renderera? Kakwo ima da mu se acknowledgewa na towa za awtorski prawa?
Picha gore si kaza otkade e zimal texturite, primerno. Kwo poweche? Che Bethoven ima copyright nad zle naprawenite modeli na 9x19 Para (ili mozhe bi 9x18 Makarov) wuw toya render?
Chowek tryabwa wse pak nyakakwo chuwstwo za myarka tryabwa da ima, za da nyama izdrebnyawane.
Aide,
Drone _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
oorka

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 1:39 pm Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: | Ами SIMPLI ...Дали аджеба, както тази ти работа, така и останалите не си ги копнал, прекопирал или каквото и да е там, от накъде другаде. Т.е. ето вече, че нещата почват да са малко съмнителни, дали ти си автор на работите ти или не си... |
А дали случайно не е агент на КГБ?
Хора, не се излагайте..... _________________
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|