Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
shangri
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 3:06 pm Заглавие: Web - question |
|
|
Да ви питам аз как става изкарването на алерт.
Правя си аз папка "алерт" вътре си слагам дизайна на страниците 404 403.
После? Как става това изкарване на еррор страница, а не да пише че файла не може да бъде намерен? |
|
Върнете се в началото |
|
|
sebastianz55
Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 3:27 pm Заглавие: |
|
|
доколкото знам алерт страниците са ти част от сървъра и неговата стуктура, всеки сървър си има своя, обикновено се използват подоложки, защото както се сещаш съобщението на тях ще е различно.Какъв ти е сървъра и какво по-точно искаш да постигнеш?
Искаш да ти изкарва, че не може да го намери нещото като някой се опита да види съществуваща директория или файл без да се е логнал например? или друго.Дай повече инфо.
а ако страницата ти е на чужд сървър, тогава ти просто нищо не можеш да направиш, защото тези, които те хостват са си задали такива страници ако са решили.
друг е въпросът, че съм срещал страници с линкове към 404 |
|
Върнете се в началото |
|
|
54ka
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 3:29 pm Заглавие: |
|
|
Az nishto ne razbrah .... obqsni go pak .... ama razbiraemo ! |
|
Върнете се в началото |
|
|
shangri
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Server-a mi e na online.bg
Celta mi slednata:
При изникване на ерор на съществуваща страница или при цъкане на линк към страница от сървъра, която обаче не може да бъде открита или я няма там да изкарва алерт страница със сътветната грешка. |
|
Върнете се в началото |
|
|
und
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 4:15 pm Заглавие: |
|
|
То е до конфигурация на сървъра... така като гледам вероятно е някое apache, мисля, че можеш чрез един .htaccess (ако са го позволили разбира се) да укажеш че 404, 403 или 500 грешки да бъдат насочвани към където на теб ти кефне... Ако си си платил хостинга дрънкай на съпорта без всякакво притеснение :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
sebastianz55
Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 4:15 pm Заглавие: |
|
|
доколкото виждам там сървъра е апах
----
Not Found
The requested URL /db/ was not found on this server.
Apache/1.3.29 Server at mail.online.bg Port 80
-----
ако те те хостват, ще трябва да говориш с техните адмиистратори за това, но не вярвам да искат да променят вида на апачето за едната хубост, друг вариант е да бутнат апачето само за тебе и да ти добавят ерор старници по твой вкус - те ще им ги дадеш - те би трябвало да се оправят.
ако ти си online.bg и съм се хостваш един вид, тогава спокойно можеш да си разкрасиш ерор страницата по твой вкус. - ако е това ще се разровя из апаха да видя къде точно е.
НО:
Доколкото те разбирам ще имаш страница, която е хостната при онлайн.бг - тогава ти правиш страницата, за тебе е важното да ти работят линковете, ако има линк който не сочи към присъстваща страница - сървъра ще ти върне грешка - нямаш проблем - това става по подразбиране.
Другият вариант е ако правиш някаква система, при която се изисква логване в системата и например ако не си се логнал да нямаш достъп до members area - тогава това с ерор трябва да ти го има вкарано в самата апликация, върху която си я изградил /не вярвам да си я писал сам ти, защото ще излезе доста скъпо и трудуемко/ ако е така единственото, което трябва да направиш е да добавиш/оправиш /ако е необходимо/ няколко реда в php-то и си готов.
дали сега разбрахте - та какво искаш да направиш? обясни ситуацията ако пак не е съвсем ясно.... |
|
Върнете се в началото |
|
|
shangri
|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 4:19 pm Заглавие: |
|
|
За логването и за ерора в случай на забранен достъп ми е ясно :І
там нямам никакви проблеми и пречки.
Иначр първия вариант е моя.